Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

L.Gasūnai otrajā dienā slalomā 5.vieta, sešpadsmitgadīgais Ž.Gedra zem 100 FIS punktiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

L.Gasūnai otrajā dienā slalomā 5.vieta, sešpadsmitgadīgais Ž.Gedra zem 100 FIS punktiem
Žaks Gedra. Foto: Infoski.lv, J.Makvarts.

Trešdien Kirunā (Zviedrija) olimpiete kalnu slēpošanā Lelde Gasūna slaloma sacensībās 75 kalnu slēpotāju vidū ieguva 5.vietu un nopelnīja 27,37 FIS punktus, kas ir trešais labākais rādītājs viņas karjerā. Ievai Melderei 41.vieta, bet Evelīna Gasūna otrajā dienā uz starta neizgāja. Tikmēr vīriešiem otrajā dienā labākais no mūsējiem bija pats jaunākais dalībnieks – 16 gadus jaunais Žaks Gedra, kuram 140 dalībnieku vidū 43.vieta un kuram savā otrajā startā FIS sacensībās izdevās pirmo reizi tikt zem 100 punktiem – 99,84 FIS punkti, pirmajā dienā savā debijā FIS sacensībās uzrādīto rezultātu uzlabojot par nepilniem trīsdesmit punktiem. Atkal neveiksmes piemeklēja Tomu Sarkani un Miku Zvejnieku, kuri šoreiz izstājās jau pirmajā braucienā.

Pēc uzvaras pirmajā sacensību dienā 18.novembrī valsts svētkos nākamajā dienā Kirunā notikušajās slaloma sacensībās pirmo braucienu Lelde Gasūna neveica tik labi kā cerēts (51,41 s). Vietas ziņā viņai tāpat kā pirmajā dienā – piektā pozīcija, taču laika ziņā ātrākajai Rahelai Kopai no Šveices šoreiz zaudēts daudz vairāk – 1,05 sekundes, bet, lai tiktu trijniekā, bija jāatspēlē ceturtdaļa sekundes. Otrajā braucienā Latvijas izlases dalībniece apsteidza līderi par vienu sekundes desmitdaļu, bet otrajā vietā esošo šveicieti Elenbergeri pat par 0,3 sekundēm, taču abu konkurentu pārsvars pirmajā braucienā bija krietni lielāks, un, tā kā vēl divām citām divu braucienu summā bija labāks rezultāts, tad Lelde palika tajā pašā piektajā vietā. Neskatoties uz to, ka otrajā braucienā uzrādīts dalīts 8.un 9.laiks, vietu izdevās saglabāt, uzvarētājai Šarlotei Šablei no Šveices divu braucienu summā zaudējot 1,14 sekundes, bet līdz trijniekam pietrūka pussekunde.

Pirmajā brīdī, salīdzinot ar otrdienas uzvaru, šķiet, ka nav tik labi, tomēr jāatceras, ka konkurentes nav nekādas vājās, un desmitniekā iekļuvušās ir samērā līdzīgas, no kurām vienu dienu vai vienā braucienā kādai vairāk paveicas, citu dienu, savukārt, kādai citai izdodas labāk nobraukt. Starp citu, iegūtie 27,37 FIS punkti ir trešais labākais rādītājs Leldes karjerā, tā kā starts Kirunā ir izdevies ļoti labs.

Ieva Meldere, kas startēja ar 55.numuru, kad jau trase bija padangāta, jau pirmajā braucienā no līderes atpalika 7,39 sekundes, kas deva ietu piektā desmita beigās. Otrajā braucienā Ieva labākajām zaudēja daudz mazāk, kā rezultātā viņai izdevās pakāpties dažas vietas augšup un ieņemt 41.vietu, no uzvarētājas divu braucienu summā atpaliekot 12 sekundes un iegūstot 103 FIS punktus, kas par gandrīz 40 punktiem ir labāk nekā pirmajā dienā, bet tik un tā vēl nav tuvu viņas labākajiem rādītājiem.

Otrajā dienā atkal labākie no mūsējiem un atkal tieši viens aiz otra bija Daniels Fogelis un Žaks Gedra, taču šoreiz Žaks bija priekšā un Daniels aiz. Ž.Gedra startēja ar ļoti vēlo 139 numuru, taču spēja pie vecākajiem konkurentiem ielauzties septiņdesmitniekā, uzrādot labāko laiku no mūsējiem. Otrajā braucienā par viņu ceturtdaļsekundi ātrāks bija Fogelis, taču pirmajā braucienā sekundes pārsvars priekšā ļāva noturēties Gedram, kuram 43.vieta un pirmo reizi karjerā zem 100 punktiem – 99,84 FIS punkti. Uzvarētājam austrietim Kristiānam Hiršbuelam viņš zaudēja 12 sekundes. Elvim Opmanim 48.vieta un 118 FIS punkti, no Žaka atpaliekot 2,65 sekundes.

Lelde Gasūna paliks Zviedrijā, bet pārējie dosies uz Somiju, kur nākamās divas nedēļas nogales piedalīsies FIS sacensībās slalomā un milzu slalomā. Savukārt, pēc pusstundas savas sacensības Eiropas kausā milzu slalomā Levi uzsāks Kristaps Zvejnieks, kuram 118 dalībnieku vidū pēdējais 118 numurs.

Rezultāti: 1) Dāmas: FIS Race - Men's Slalom 19.11.2014
2) Vīrieši: FIS Race - Men's Slalom 19.11.2014

     [+] [-]

, 2014-11-20 12:24, pirms 9 gadiem
Šajos sačos tikai jaunie brauc?

     [+] [-]

, 2014-11-20 14:02, pirms 9 gadiem
Uzklikšķinot uz rezultātu linku, var redzēt, ka pāsrvarā jaunie startē, galvgalī pārsvarā 1990.-1994.gads, bet ir arī pa kādam 80.tajos dzimušajam.