Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvija Phjončhanā: Ieskicējam olimpiskās komandas sastāvu

Latvija Phjončhanā: Ieskicējam olimpiskās komandas sastāvu
Martins Dukurs, Andrejs Rastorgujevs & Oskars Melbārdis
Reuters/Scanpix, TASS/Scanpix, AP/Scanpix

Līdz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm atlicis mazāk par četriem mēnešiem. Dažos sporta veidos sezona jau sākusies, bet citi sportisti vēl atrodas pēdējā sagatavošanās posmā, lai pēc pāris nedēļām dotos uz starta. Ņemot vērā, ka Phjončhanā nepiedalīsies Latvijas hokeja izlase, Latvijas delegācija būs mazāka nekā iepriekšējās četrās olimpiādēs. Apkopojot olimpiskos ziemas sporta veidus, mēģinājām paredzēt, cik atlētu Latviju pārstāvēs XXIII ziemas olimpiskajās spēlēs. Sanāca 38 sportisti.

ĀTRSLIDOŠANA (1)

Iepriekšējā sezona ģimenes traģēdijas dēļ Haraldam Silovam bija īpaši smaga, tomēr viņš ir apņēmības pilns aizbraukt uz savām trešajām olimpiskajām spēlēm. Vieta Phjončhanā viņam nav garantēta, taču izredzes ir labas – jātiek vismaz Top 40 pēc rezultāta konkrētajā distancē. Pirmās sacensības šosezon viņam paredzētas tieši šajā nedēļas nogalē. Īpaši lielas cerības tiek saistītas ar masu startu, kas pirmoreiz iekļauts olimpisko spēļu programmā. Tieši šajā disciplīnā Haraldam pēdējās sezonās veicies vislabāk. Tomēr līdz 14. janvārim Silovam vajadzētu būt pa spēkam kvalificēties olimpiādei arī citās disciplīnās.

BIATLONS (3)

Pēc pagājušās sezonas Nāciju ranga rezultātiem Latvija vīriešu sacensībās ieguvusi divas vietas. Saprotams, ka vienu no tām aizņems Andrejs Rastorgujevs, bet pārējie pieci sportisti līdz pat Pasaules kausa 6. posma pēdējai disciplīnai 21. janvārī Antholcā cīnīsies par atlikušo ceļazīmi. To iegūs biatlonists, kurš, vai nu nopelnīs visvairāk punktu Pasaules kausa ieskaitē (jātiek Top 40) vai iegūs vismazāk, tā sauktos, individuālos IBU reitinga punktus. Šobrīd skaidrs, ka katrā Pasaules kausa posmā piedalīsies vismaz trīs Latvijas biatlonisti. Kāds startēs trijos, bet kāds četros posmos, tādēļ iekšējā atlasē tiks vērtēti divu labāko posmu rezultāti. Pērn otrais aiz Rastorgujeva bija 47 gadus vecais Ilmārs Bricis, kurš kā sportists pretendēs arī uz dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Vasarā un rudenī ātrākais bijis Oskars Muižnieks, bet vēl konkurenci veidos Daumants Lūsa, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks.

Sieviešu sacensībām Latvijai caur Nāciju rangu kvalificēties neizdevās, tādēļ oficiāli Baibai Bendikai ceļazīme uz Phjončhanu vēl nav kabatā. Tomēr pēc pagājušās sezonas rezultātiem cīņā par sešām atlikušajām vietām dāmu biatlona sacensībās Baiba ir pirmajā vietā. Tas nozīme, ka, nostartējot pagājušās sezonas līmenī arī pirmo un otro šīs sezonas trimestri, Bendika uz olimpiādi aizbrauks.

BOBSLEJS (12)

Līdz 2018. gada 14. janvārim trīs Latvijas ekipāžas cīnīsies par maksimālo vietu skaitu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Svarīgi ir tas, ka katrs pilots cīnīsies par sevi, nevis vietu nāciju kopējā rangā, bet katra disciplīna – divnieki un četrinieki – tiks vērtēta atsevišķi. Ja par došanos uz Dienvidkoreju ar vismaz divām ekipāžām nevajadzētu būt šaubām, tad trešajam pilotam būs jācīnās par vietu trijniekā starp pārējo valstu trešajām ekipāžām. Puslīdz droši, ka trīs ekipāžas gan divniekos, gan četriniekos Phjončhanā būs vāciešiem, bet četriniekos – krieviem. Par atlikušajām vietām Latvijas izlases trešajam pilotam būs jācīnās galvenokārt ar Kanādas un ASV trešajām ekipāžām. Līdz 14. janvārim pirmie trīs Pasaules kausa posmi risināsies Ziemeļamerikā, bet nākamie četri – Eiropā.

DAIĻSLIDOŠANA (2)

Šīgada pasaules čempionātā Helsinkos Deniss Vasiļjevs un Angelina Kučvaļska izcīnīja Latvijai pa vienai vietai olimpisko spēļu vīriešu un sieviešu sacensībās. Ja par Denisa piedalīšanos Phjončhanas olimpiādē šaubu nav, tad citāda situācija ir ar Angelinu. Galvenokārt veselības problēmas ievērojami ietekmējušas Kučvaļskas izredzes pilnvērtīgi sagatavoties un startēt olimpiskajā sezonā. Taču, ja Angelinai tomēr neizdosies atgūt sportisko formu, viņas vieta tukša nepaliks, jo, tikusi galā ar potītes savainojumu, uz olimpiādi cer doties Diāna Ņikitina. Viņa starpsezonā nomainījusi treneri, un tagad kopā ar Vasiļjevu trenējas Šveicē pie harizmātiskā pasaules čempiona un olimpiskā vicečempiona Stefāna Lambjēla.

DISTANČU SLĒPOŠANA (3)

Latvijai distanču slēpošanas sacensībās atvēlēta viena vieta vīriešu un viena vieta sieviešu konkurencē. Pie nosacījuma, ka šī sportista vai sportistes reitings nav sliktāks par 300 FIS punktiem. Ja kāds no Latvijas sportistiem un/vai sportistēm spēj iekļūt pasaules ranga Top 300, tad viņš un/vai viņa nopelna nācijai vēl vienu vietu vīriešu un/vai sieviešu sacensībās. Šis arī ir maksimums, uz ko reāli var cerēt Latvijas distanču slēpotāji, jo, lai iegūtu vēl papildus vietas, labākajam jāiekļūst pasaules ranga Top 30. Runājot personālijās, tie varētu būt Indulis Bikše, Raimo Vīgants un Patrīcija Eiduka. Varētu cerēt uz vēl vienu vietu sieviešu konkurencē, bet, vai tas ir vajadzīgs? Pasaules čempionāta piemērs (aizbrauca pieci vīri un piecas dāmas) neliecina, ka kvantitātei ir jebkāda saistība ar kvalitāti. Piemēram, 30 kilometru distancē Latvijas slēpotāja Anda Muižniece palika pēdējā, 47. vietā, zaudējot pāri par 40 gadus vecajai brazīlietei.

KALNU SLĒPOŠANA (2)

Kalnu slēpošanā minimālās prasības ir 140 FIS punkti (slalomā, milzu slalomā vai kombinācijā) un 80 FIS punkti (nobraucienā un supergigantā), taču jāpiebilst, ka pat pavājiem kalnu slēpotājiem pasaules līmenī slalomā ir zem 140 punktiem, bet pagājušās sezonas beigās Latvijā tādu bija pat vairāk nekā 20. Nākamais nosacījums ir vieta Top 500 kādā no disciplīnām. Dažādās disciplīnās Top 500 šobrīd ir septiņi Latvijas sportisti(-es) – Kristaps Zvejnieks, Miks Zvejnieks, Žaks Gedra, Lelde Gasūna, Evelīna Gasūna, Agnese Āboltiņa un Liene Bondare. Taču ar iekļūšanu Top 500 vairs nepietiek, tāpēc ir skaidrs, ka ne jau visi iepriekš pieminētie startēs Phjončhanā. Piemēram, slalomā Top 500 ir visas četras Latvijas sportistes, bet uz šādu pārstāvniecību varēs cerēt tikai lielvalstis.

Šajās olimpiskajās spēlēs ir nācis klāt papildu nosacījums, ka jābūt starp labākajiem 350 olimpiskajā kvotu piešķiršanas listē, kurā vīrieši ir kopā ar sievietēm. Lai arī neviens no mūsējiem šobrīd nav Top 350, tomēr Latvijai ir pamatkvota jeb divas vietas – vienam vīrietim un vienai sieviete, jo mūsējie ir kādā atsevišķā disciplīnā Top 500 un viņu reitings ir zem 140 FIS punktiem. Šīs divas pamatkvotas vietas aizņem mūsu abi labākie kalnu slēpotāji Lelde Gasūna un Kristaps Zvejnieks, kuri olimpiskajā kvotu piešķiršanas listē ir attiecīgi 614. un 635. vietā. Vēl tūkstošniekā ar 844. vietu atrodas Agnese Āboltiņa. Iekļūt Top 350, lai pievienotos Kristapam un Leldei, būs ļoti, ļoti sarežģīti, un cerēt uz trešo olimpieti kalnu slēpošanā varam tikai veiksmes gadījumā. Par labu var nākt fakts, ka lielvalstis izvirza stingrus noteikumus, ko neizpilda daži no izlases dalībniekiem, līdz ar to neaizpildot visu lielvalstij paredzēto kvotu, rodas iespējas mazākām valstīm. Galīgie rezultāti būs zināmi 2018. gada 24. janvārī.

KAMANIŅU SPORTS (10)

Jau tagad ir skaidrs, ka Latvijas kamaniņu sportam Phjončhanā būs maksimālā pārstāvniecība – pa trim puišiem un trim meitenēm, kā arī divas divnieka ekipāžas. Bet to, kuri būs šie desmit sportisti, noteiks rezultāti iekšējā konkurencē. Tiks vērtēts sportistu sasniegtais līdz pat šīgada pēdējām Pasaules kausa posmam Leikplesidā (15. un 16. decembris), tāpat tiks ņemti vērā rezultāti divos kontroltreniņos olimpiskajā trasē novembra sākumā. Labāko desmitnieks kvalificēsies olimpiādei, bet pārējie koncentrēsies uz startu Eiropas čempionātā Siguldā, tādēļ izlaidīs pirmspēdējo Pasaules kausa posmu Lillehammerē. Interesantākā cīņa par trim vietām olimpiskajās spēlēs gaidāma vīriešu konkurencē, kur ar pieredzējušo Ināru Kivlenieku konkurēs gados jaunākie Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš, kā arī Riks Kristens Rozītis un pagājušā gada pasaules junioru čempions Kristers Aparjods.

KĒRLINGS (0)

Iespēja, ka Latvija ziemas olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta arī komandu sporta veidā, vēl ir dzīva. No 5. līdz 10. decembrim Čehijā risināsies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs sieviešu izlasēm. Tajā par divām ceļazīmēm un Phjončhanu cīnīsies astoņas komandas. To vidū arī Latvijas izlase, kas šīs tiesības nopelnīja ar dalību pasaules čempionātā. Izredzes ir mazas, bet... ledus ir slidens arī kērlingā.

SKELETONS (3)

Kvalificēties olimpiskajām spēlēm var līdz 2018. gada 14. janvārim, tādējādi ieskaitē tiek rēķināti septiņi no astoņiem Pasaules kausa posmiem. Punktus varēs krāt arī citās sacensībās līdz minētajam datumam, taču vērtīgāki būs Pasaules kausā iegūtie punkti. Martinam Dukuram un Tomasam Dukuram kvalificēties olimpiādei var liegt tikai veselības problēmas, bet Ivo Šteinbergam uzdevums ir ievērojami sarežģītāks – viņam jābūt starp trim labākajiem valstu trešajiem skeletonistiem. Ņemot vērā, ka Ivo nāksies braukt Starpkontinentālā kausa posmos Ziemeļamerikas trasēs, kur viņš nekad nav startējis, iespējas pacīnīties par ceļazīmi uz Phjončhanu ir minimālas.

Olimpiskajās spēlēs piedalīsies 20 labākās skeletonistes, taču jāņem vērā, ka viena vieta atvēlēta mājiniecēm, bet trīs vietas paredzētas piešķirt ar wild card. Lelde Priedulēna tieši ar wild card kvalificējās Soču olimpiādei, taču uz to paļauties nevajadzētu, jo priekšroka tiek dota visu kontinentu pārstāvniecībai. Ja Lelde augustā nebūtu pārrāvusi ceļgala krusteniskās saites, tad par viņas dalību olimpiskajās spēlēs nebūtu lielu šaubu, taču pašlaik pār viņas izredzēm februārī aizbraukt uz Dienvidkoreju savilkušies biezi neziņas mākoņi.

SNOVBORDS (0)

Skumīgā stāvoklī nonācis vienīgais reālais pretendents uz dalību snovborda sacensībās Toms Petrusevičs. Individuāli kritēriji tā kā būtu izpildīti, bet ar to ir par maz, lai valstij piešķirtu vietu olimpiskajās sacensībās. Tam nepieciešama iekļūšana ranga Top 40 (pašlaik 48. vieta), ko varētu censties paveikt, braucot uz Pasaules kausa posmiem un cīnoties par vietu Top 25. Petrusevičs atrodas nometnē Šveicē, taču naudas, lai izbraukātu uz Pasaules kausa posmiem, viņam šobrīd nav.

ŠORTTREKS (2)

Pēc izlaistas sezonas sacensību apritē atgriezies 2014. gada Soču olimpisko spēļu dalībnieks Roberto Puķītis, uz vietu olimpiādē noteikti pretendēs arī Roberts Zvejnieks un Roberts Krūzbergs. 500 un 1000 metru distancēs ir jāiekļūst pasaules ranga Top 32, bet 1500 metros – Top 36. Pēc diviem no četriem ieskaitē vērtētajiem Pasaules kausa posmiem Latvijas šorttrekisti ir pusceļā uz kvalificēšanos olimpiādei ar diviem sportistiem. Precīzāk sakot, Latvijai ir divas vietas, nevis konkrēti uzvārdi. Iekšējās konkurences kritēriji nosaka, ka olimpiskajām spēlēm kvalificēsies tie divi šorttrekisti, kuri ieņems augstākas vietas pasaules rangā. Vismaz teorētiski vēl gan ir iespēja pacīnīties arī par trešo vietu.

P.S. Sporta veidi, kuros Latvija vairs nepretendē uz pārstāvniecību 2018. gada olimpiskajās spēlēs - frīstaila slēpošana, hokejs, tramplīnlēkšana un ziemeļu divcīņa.

Latvijas pārstāvniecība ziemas olimpiskajās spēlēs

GadsMājvietaSportisti
1924.Šamonī2
1928.Sanktmorica1
1932.Leikplesida0
1936.Garmiša-Partenkirhene26
1992.Albērvila23
1994.Lillehammere28
1998.Nagano31
2002.Soltleiksitija52
2006.Turīna58
2010.Vankūvera58
2014.Soči58
2018.Phjončhana?

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 18:21, pirms 6 gadiem
Var jau smuki zīmēt komandas sastāvu, bet kamēr Izglītības ministrija nenodalīs anti dopinga aģentūru no savām struktūrām, tikmēr nav nekādas garantijas, ka vispār izlase tiks tālāk par uzmetuma uz papīra

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 18:36, pirms 6 gadiem
Teorētiski Latvijas hokeja izlase vēl var tikt, ja Krievijas sportistus diskvalificēs no Olimpiādes. Bet tas ir mas ticams! Sports vairs nav godīgs.

     [+] [-]

, 2017-10-20 19:35, pirms 6 gadiem
Kāda informācija no bobsleja nometnes? Vai mūsējie cīnīsies par trim vietam katrā disciplīnā vai tomēr koncentrēs spēkus uz divām?

  +2 [+] [-]

, 2017-10-20 20:47, pirms 6 gadiem
rolands99 rakstīja: Teorētiski Latvijas hokeja izlase vēl var tikt, ja Krievijas sportistus diskvalificēs no Olimpiādes. Bet tas ir mas ticams! Sports vairs nav godīgs.
Sports ir godīgs un komandu, kura pārstāv valsti, kur, kā brox88 precīzi piebilda, antidopinga aģentūra ir tiešā valsts pakļautībā (lasi - pārbauda tie paši, kas špricē ieksā), kā arī iepriekšējās spēlēs 2x iekrita dopenē, neviens nesauks, pat ja notiks tavu slapjo sapņu scenārijs.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 20:53, pirms 6 gadiem
brox88 rakstīja: Var jau smuki zīmēt komandas sastāvu, bet kamēr Izglītības ministrija nenodalīs anti dopinga aģentūru no savām struktūrām, tikmēr nav nekādas garantijas, ka vispār izlase tiks tālāk par uzmetuma uz papīra
Par to mūsu "taisnības cīnītāji" kaut kā nerunā. Lai gan, ja mēs skatāmies kopumā, šī situācija ir vēl trakāka nekā Krievijas caurumiem laboratoriju sienās.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-20 21:55, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Par to mūsu "taisnības cīnītāji" kaut kā nerunā. Lai gan, ja mēs skatāmies kopumā, šī situācija ir vēl trakāka nekā Krievijas caurumiem laboratoriju sienās.
fckn trollis, brauc uz savu Peterburgas fabriku

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 22:09, pirms 6 gadiem
Wendel Clark rakstīja: fckn trollis, brauc uz savu Peterburgas fabriku
Jā, visi, kas norāda uz vietējām problēmām ir troļļi! Protams! Tā jau var jebkuru informāciju mēģināt noliegt.

Bet patiesība ir tāda, ka Latvijā dopinga kontroli veic organizācija, kas ir tiešā IZM pakļautībā. Savukārt LOK, kā viena no galvenajām sporta kūrēšanas iestādēm, kāds pārsteigums, arī ir IZM pakļautībā.

Tas, tavuprāt, ir normāli? Kā mēs vispār varam runāt par neatkarīgu antidopinga procesu valstī, kad naudu kā dopinga rijējiem, tā ķērājiem dod no viena un tā paša maka? Un, kas interesanti, maka turētājam nav ne mazākās intereses par to, lai valstī parādītos kādi dopinga skandāli, jo tas nozīmē gan globālas problēmas, gan problēmas konkrētām amatpersonām?

Krievijā vismaz viss bija nodalīti un vajadzēja pacensties - sienā caurumu izurbināt, samainīt. Te, lai arī, protams, neviens nav aiz rokas pieķerts, ir tāds pelēkais sektors, ka tajā darīt var pilnīgi jebko.

     [+] [-]

, 2017-10-20 22:26, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Jā, visi, kas norāda uz vietējām problēmām ir troļļi! Protams! Tā jau var jebkuru informāciju mēģināt noliegt.

Bet patiesība ir tāda, ka Latvijā dopinga kontroli veic organizācija, kas ir tiešā IZM pakļautībā. Savukārt LOK, kā viena no galvenajām sporta kūrēšanas iestādēm, kāds pārsteigums, arī ir IZM pakļautībā.

Tas, tavuprāt, ir normāli? Kā mēs vispār varam runāt par neatkarīgu antidopinga procesu valstī, kad naudu kā dopinga rijējiem, tā ķērājiem dod no viena un tā paša maka? Un, kas interesanti, maka turētājam nav ne mazākās intereses par to, lai valstī parādītos kādi dopinga skandāli, jo tas nozīmē gan globālas problēmas, gan problēmas konkrētām amatpersonām?

Krievijā vismaz viss bija nodalīti un vajadzēja pacensties - sienā caurumu izurbināt, samainīt. Te, lai arī, protams, neviens nav aiz rokas pieķerts, ir tāds pelēkais sektors, ka tajā darīt var pilnīgi jebko.
Ko tu tur muldi, zinu dažus sportistus dopinga sportos kā vieglatlētikā vai pieccīņā, viņiem pārbaude ir bijusi 6os sestdienas rītā mājās, visu laiku ir jāziņo, kur atrodas. Krievijā gan visi ir nodalīti, kurš ēd, kurš dod un kurš urbj caurumu sienā Problēmu norādītājs tu neesi, tu esi parasts trollis

  -1 [+] [-]

, 2017-10-20 22:31, pirms 6 gadiem
Wendel Clark rakstīja: Ko tu tur muldi, zinu dažus sportistus dopinga sportos kā vieglatlētikā vai pieccīņā, viņiem pārbaude ir bijusi 6os sestdienas rītā mājās, visu laiku ir jāziņo, kur atrodas. Krievijā gan visi ir nodalīti, kurš ēd, kurš dod un kurš urbj caurumu sienā Problēmu norādītājs tu neesi, tu esi parasts trollis
A es zinu sportistus, kas pārstāv Latviju visaugstākā līmeņa sacensībās, nopietnos sporta veidos un lieto dopingu (un ne jau Mildronātu), lai arī ne reizi nav iekrituši dopinga kontrolē, lai arī viņus pārbauda arī starptautiskā līmenī. Un?

Tas, ka kādu pārbauda, nenozīmē, ka notik cīņa pret dopingu - pārbauda, jo vajag pārbaudīt, Tā arī ir problēma cīņa sporta tīrības dēļ vai cīņa statistikas dēļ.

     [+] [-]

, 2017-10-20 22:34, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: A es zinu sportistus, kas pārstāv Latviju visaugstākā līmeņa sacensībās, nopietnos sporta veidos un lieto dopingu (un ne jau Mildronātu), lai arī ne reizi nav iekrituši dopinga kontrolē, lai arī viņus pārbauda arī starptautiskā līmenī. Un?

Tas, ka kādu pārbauda, nenozīmē, ka notik cīņa pret dopingu - pārbauda, jo vajag pārbaudīt, Tā arī ir problēma cīņa sporta tīrības dēļ vai cīņa statistikas dēļ.
Dopingu ēd nevis uz sacensībām, bet treniņu laikā, tas nav kā kokaīnu iešņaukt un uzkauties klubā Arī zina, pārbauda, ko vajag parbaudīt, visi šmaucās, visi urbj caurumus sienās, sazvērestība pret lielo, godīgo kaimiņu trollis

     [+] [-]

, 2017-10-20 22:43, pirms 6 gadiem
Wendel Clark rakstīja: Dopingu ēd nevis uz sacensībām, bet treniņu laikā, tas nav kā kokaīnu iešņaukt un uzkauties klubā Arī zina, pārbauda, ko vajag parbaudīt, visi šmaucās, visi urbj caurumus sienās, sazvērestība pret lielo, godīgo kaimiņu trollis
Ja jau esi tik ļoti zinošs, varbūt, nokomentē to cik ilgi preparātu (kaut vai dažu, visvienkāršāko un populārāko) metabolīti paliek organismā, ja viņus speciāli nemēģina izvadīt?

Par godīgo kaimiņu tu pats tagad man pieraksti, tātad labi saproti, ka to teicis es neesmu, bet tev pašam ļoti gribētos, lai pasaku.

     [+] [-]

, 2017-10-20 22:53, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Par to mūsu "taisnības cīnītāji" kaut kā nerunā. Lai gan, ja mēs skatāmies kopumā, šī situācija ir vēl trakāka nekā Krievijas caurumiem laboratoriju sienās.
Re, kur teici
Iegūglē, cik ilgi metabolīti paliek organismā, pats nelietoju. Bet ēd treniņu laikā un uz sacensībām ir tīri, tāpēc Latvijas sportistiem jāziņo antidopinga aģentūrām, kur atrodās un pārbaude var būt jebkurā laikā. Lab, cīnies te trolli

     [+] [-]

, 2017-10-20 22:58, pirms 6 gadiem
Wendel Clark rakstīja: Re, kur teici
Iegūglē, cik ilgi metabolīti paliek organismā, pats nelietoju. Bet ēd treniņu laikā un uz sacensībām ir tīri, tāpēc Latvijas sportistiem jāziņo antidopinga aģentūrām, kur atrodās un pārbaude var būt jebkurā laikā. Lab, cīnies te trolli
Trollis esi tu, jo mēģini vēlamo uzdot par esošo - es neteicu, ka Krievija ir laba vai kāds apbižo to nepamatoti. Tikai pieminēju faktu, kas ir visiem zināms un salīdzināju ar Latvijas situāciju.

Iegūglē... es zinu, tāpēc varu pateikt, ka daudzus preparātus nemaz tik viegli no organisma uz sacensību vai jebkuru citu laiku ārā nedabūsi. Tāpēc, kad viņus pārbauda, ir jābūt vai nu aklam, vai ieinteresētam, lai to neredzētu. Taču - nekas netiek uzrādīts.

Un sportistu skaits, kas tiek testēts ārpussacensību formātā ir salīdzinoši ierobežots, tie ir tikai olimpisko sporta veidu pārstāvji un daži labākie ne-olimpieši. Ja nemaldos, tad nesen vispār tāds bija tikai viens.

     [+] [-]

, 2017-10-20 23:45, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Trollis esi tu, jo mēģini vēlamo uzdot par esošo - es neteicu, ka Krievija ir laba vai kāds apbižo to nepamatoti. Tikai pieminēju faktu, kas ir visiem zināms un salīdzināju ar Latvijas situāciju.

Iegūglē... es zinu, tāpēc varu pateikt, ka daudzus preparātus nemaz tik viegli no organisma uz sacensību vai jebkuru citu laiku ārā nedabūsi. Tāpēc, kad viņus pārbauda, ir jābūt vai nu aklam, vai ieinteresētam, lai to neredzētu. Taču - nekas netiek uzrādīts.

Un sportistu skaits, kas tiek testēts ārpussacensību formātā ir salīdzinoši ierobežots, tie ir tikai olimpisko sporta veidu pārstāvji un daži labākie ne-olimpieši. Ja nemaldos, tad nesen vispār tāds bija tikai viens.
Pag, tad sacensību laikā nepārbauda? Ā, pārbauda, bet tad var izurbt caurumu sienā Tikai olimpisko sporta veidu pārstāvji? Un par kuriem citiem tad mēs runājam olipmpiādes sakarā? Tu iesācējs esi, tev 20 centus par komentāru maksā?

     [+] [-]

, 2017-10-21 00:06, pirms 6 gadiem
Wendel Clark rakstīja: Pag, tad sacensību laikā nepārbauda? Ā, pārbauda, bet tad var izurbt caurumu sienā Tikai olimpisko sporta veidu pārstāvji? Un par kuriem citiem tad mēs runājam olipmpiādes sakarā? Tu iesācējs esi, tev 20 centus par komentāru maksā?
Tu pats saproti ko gribi pateikt? Es, teikšu godīgi, nē, jo tajā savārstījumā loģisko domu nevar uztvert. Izskatās, ka vienkārši esi apvēmis klaviatūru un nospiedis "Pievienot komentāru".

     [+] [-]

, 2017-10-21 00:16, pirms 6 gadiem
Latvija pašlaik ir ļoti smagā situācijā, ja mēs runājam par dopingu. Viena lieta ir antidopinga aģentūras vieta sporta sistēmā un tās atkarība no IZM. Otra - vispār dopinga juridiskais statuss. Īsāk sakot, to var pārdod pa labi un pa kreisi, bet kriminālatbildība nav paredzēta.

Tāpēc arī šo preparātu pieejamība ir absolūta un pilnīgi jebkurš tos var iegādāties. Problēma gan nav tad, kad tos lieto sportisti, bet tad, kad tos lieto cilvēki, kam tos nebūtu jālieto vispār un nekad.

Tas īsti nav normāli un tāpēc SOK var lemt par Latvijas atstādināšanu no startiem, ja netiks veikts nepieciešamais darbs. No otras puses - vajag būt baigajam iemeslam, lai tā reāli notiktu.

Visādi citādi - Latvija, protams, nav Taizeme, kur ieej aptiekā, no kataloga izvēlies ko girbi pirkt, un tūdaļ visu arī dabū, taču Eiropas savienības ietvaros mūsu valsts ir zināma dopinga oāze.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-21 00:30, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Latvija pašlaik ir ļoti smagā situācijā, ja mēs runājam par dopingu. Viena lieta ir antidopinga aģentūras vieta sporta sistēmā un tās atkarība no IZM. Otra - vispār dopinga juridiskais statuss. Īsāk sakot, to var pārdod pa labi un pa kreisi, bet kriminālatbildība nav paredzēta.

Tāpēc arī šo preparātu pieejamība ir absolūta un pilnīgi jebkurš tos var iegādāties. Problēma gan nav tad, kad tos lieto sportisti, bet tad, kad tos lieto cilvēki, kam tos nebūtu jālieto vispār un nekad.

Tas īsti nav normāli un tāpēc SOK var lemt par Latvijas atstādināšanu no startiem, ja netiks veikts nepieciešamais darbs. No otras puses - vajag būt baigajam iemeslam, lai tā reāli notiktu.

Visādi citādi - Latvija, protams, nav Taizeme, kur ieej aptiekā, no kataloga izvēlies ko girbi pirkt, un tūdaļ visu arī dabū, taču Eiropas savienības ietvaros mūsu valsts ir zināma dopinga oāze.
Ar ES likumdošanu gan jau, ka ir saskaņota, tā kā lielos vilcienos viss ok. Pazīstams čalis veterānu amatieriem powerliftinga pa vietām iet, tur visus pārbauda

  +1 [+] [-]

, 2017-10-21 00:34, pirms 6 gadiem
Nu bet no sarunas par to, cik kvalitatīvs varētu būt sastāvs Latvijai olimpiādē, mēs nonācām pie tā, ka dopingo Latvijā vairāk nekā Krievijā. Vai vismaz līdz diskusijai par to. Trollis savu mērķi sasniedza

     [+] [-]

, 2017-11-24 18:37, pirms 6 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Latvija pašlaik ir ļoti smagā situācijā, ja mēs runājam par dopingu. Viena lieta ir antidopinga aģentūras vieta sporta sistēmā un tās atkarība no IZM. Otra - vispār dopinga juridiskais statuss. Īsāk sakot, to var pārdod pa labi un pa kreisi, bet kriminālatbildība nav paredzēta.

Tāpēc arī šo preparātu pieejamība ir absolūta un pilnīgi jebkurš tos var iegādāties. Problēma gan nav tad, kad tos lieto sportisti, bet tad, kad tos lieto cilvēki, kam tos nebūtu jālieto vispār un nekad.

Tas īsti nav normāli un tāpēc SOK var lemt par Latvijas atstādināšanu no startiem, ja netiks veikts nepieciešamais darbs. No otras puses - vajag būt baigajam iemeslam, lai tā reāli notiktu.

Visādi citādi - Latvija, protams, nav Taizeme, kur ieej aptiekā, no kataloga izvēlies ko girbi pirkt, un tūdaļ visu arī dabū, taču Eiropas savienības ietvaros mūsu valsts ir zināma dopinga oāze.
Nav tik traki. Es esmu bijis saskarē ar cilvēkiem, kas ar riteni uz darbu braukā un kačā iekšā epo... Un tas nav Latvijā... Dabūt var visu un visur. Protams, ka tas ir nenormāli. Ieejot jebkurā "Gym" skats ir aptuveni tāds pats, nav svarīgi vai tā ir Latvija, Amerika, Vācija vai Krievija. Te jau ir runa par valsts sponsorētu dopinga programu. Treniņprocesā rij 80% NO PASAULES VADOŠAJIEM SPORTISTIEM!!! Tas kādos apmēros ir otrs stāsts... To pašu kafeīnu izturības sportisti nedrīkst lietot pārmērīgos apjomos, bet treniņprocesā kad tiek likta bāze neviens tevi par to nediskvalifikacēs. Vai tas palīdz uzaudzēt musi un izturību? Protams. Vai tas ir nepareizi? Es nezinu... Koks ar diviem galiem.