Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausā superkombinācijā jauniešiem Latvija pret Igauniju - 4:2

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas kausā superkombinācijā jauniešiem Latvija pret Igauniju - 4:2
Baltijas kausa trases. Foto:Infoski.lv

Nostartējuši supergigantā, pēc stundas jaunieši vēlreiz veica supergiganta braucienu un pēc tam arī slalomu, lai noskaidrotu labākos otrajā disciplīnā Baltijas kausā Superkombinācijā. Trijās no sešām jauniešu grupām bija tie paši uzvarētāji Superkombinācijā, kas pirms tam bija labākie supergigantā, bet Baltijas pārstāvju vidū uzvaru ziņā Latvija „pieveica” Igauniju 4:2.

U16 grupā puišiem šogad slaloma daļā viss veiksmīgi izgāja Žakam Gedram, un viņš varēja svinēt pārliecinošu uzvaru (8,6 sekundes pārsvars) Superkombinācijā, kas arī pērn bija reāla spēcīgākā konkurencē, taču toreiz, pārāk daudz riskējot pēc trešā laika uzrādīšanas supergigantā, tika pieļauta kļūda un nācās izstāties slalomā. Tāpat kā supergigantā atkal par otro vietu cīnījās Jēkabs Baumanis, kuram labāk padodas ātrumdisciplīna, un Rūdolfs Daņiļēvičs, kurš ir labāks tehniskajā slalomā. Arī šoreiz Jēkabs Rūdolfu pārspēja, bet tikai par nieka 0,04 sekundēm. Vēlreiz tūlīt aiz pjedestāla palika Klāvs Vorslavs. Ceturto uzvaru pirmajā dienā Gedru ģimenei nodrošināja Žanete, kura bija pārāka par visām U16 grupā meitenēm. Pēc neveiksmīgā starta supergigantā sasparojās Elizabete Šterna un izcīnīja otro vietu, atkārtojot pagājušā gada panākumu Superkombinācijā. Atkal trijniekā iekļuva Arta Irbe, kura spēja noturēt pēc supergiganta brauciena iekrāto pārsvaru pār igaunieti Tūli Laini.

U14 grupā puišiem godalgotajā trijniekā tika tie paši kalnu slēpotāji, kas supergigantā, tikai šoreiz uzvaru svinēja ziemeļu kaimiņi igauņi, jo nepārspējams bija Tormis Laine, uzrādot labākos laikus gan supergigantā, gan slalomā. Šoreiz ne tik labs slaloms padevās Danielam Losam, kurš knapi nosargāja otro vietu, jo lieliski slalomu veica Mārtiņš Zvīnis, pakāpjoties no 7.vietas pēc supergiganta uz trešo kopvērtējumā un tikai 0,02 sekundes atpaliekot no Daniela. Savukārt, pretēju rotāciju veica Ernests Ābols, kurš no trešās vietas pēc supergiganta atkrita uz sesto kopvērtējumā. Meitenēm slaloma daļā izstājās otrajā vietā esošā igauniete Karmena Piho, tādējādi goda pjedestāls Superkombinācijā piederēja Latvijas pārstāvēm. Otro uzvaru izcīnīja Sonija Aškinezere, bet par pārējām godalgām līdzvērtīgi cīnījās trīs „B”, no kurām nedaudz ātrāka izrādījās Laura B. (Bērziņa), izcīnot otro vietu un aiz sevis atstājot Luīzi B. (Braueri). Otrās vietas ieguvējai supergigantā Betijai B. (Burkovskai) Superkombinācijā „sāpīgā” ceturtā vieta. Līdzīgi kā pagājušajā gadā ar otro laiku slalomā vairāku vietu kāpumu veica Helēna Mūrniece, apliecinot, ka ar viņu tehniskajā disciplīnā būs jārēķinās arī šogad.

U12 grupā gan puišiem, gan meitenēm pamainījās uzvarētāji un trijniekā notika rotācija, kaut arī pie otrām godalgām tika divi mūsējie un divas mūsējās kalnu slēpotājas. Puišiem, lieliski veicot slalomu, pirmo vietu izcīnīja Klāvs Beitāns, otro vietu atvēlot supergiganta uzvarētājam Emīlam Ģērmanim. Ar otro laiku slalomā uz trešo vietu kopvērtējumā pakāpās Kristofers Gulbis, igauni Marku Danilasu atstājot aiz pjedestāla. Progresējošais Viktors Kokins pēc supergiganta bija trešais, bet slalomu neveica tik labi kā Latvijas kausā Siguldā un palika sestajā vietā. Meitenēm pie otrās uzvaras neizdevās tikt Karlīnai Lācei, kura bija līdere pēc supergiganta, jo slalomā neapturama bija igauniete Johanna Udras, izcīnot ziemeļu kaimiņiem otro uzvaru pirmajā sacensību dienā. Karlīnai otrā vieta, bet pie vēl vienas godalgas tika Līva Oliņa, kura uzrādīja trešo labāko rezultātu. Jāuzteic Karlīnas Grāmatnieces trešais laiks slalomā, ielaužoties sešiniekā kopvērtējumā pēc 10.laika supergigantā.

Rezultāti: 2013/2014 gada sezona : Rezultāti : Kalnu...