Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks vienpadsmito reizi Eiropas kausā slalomā četrdesmitniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks vienpadsmito reizi Eiropas kausā slalomā četrdesmitniekā
K.Zvejnieks.

Vakar Oberegenā (Itālija) notikušajā Eiropas kausā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā 115 dalībnieku vidū Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks ieguva 38.vietu, trīspadsmito reizi Eiropas kausā slaloma disciplīnā kvalificējoties otrajam braucienam, kurā tiek sešdesmit labākie pēc pirmā brauciena, un vienpadsmito reizi karjerā iekļūstot labāko četrdesmitniekā.

Pēc ļoti veiksmīgiem startiem novembra beigās FIS sacensībās Somijā, kad tika izcīnītas divas uzvaras, Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks divas nedēļas atpūtās no sacensībām, cītīgi aizvadot treniņus. Pirms trim nedēļām Eiropas kausā milzu slalomā abas sacensību dienas pirmajā braucienā mūsu kalnu slēpotājam nesanāca iekļūt starp labākajiem sešdesmit, kas kvalificējas otrajam braucienam, bet abos startos slalomā viņš nefinišēja. Šoreiz bija jālauž neveiksmju sērija Eiropas kausos, kas iesākās pirms trim nedēļām, un Kristaps to arī izdarīja. Taču startu kopumā tomēr par diezgan veiksmīgu nevarētu uzskatīt.

Eiropas kausā Oberegenā dalībnieku sastāvs sanāca gana spēcīgs, ieskaitot vairākus pasaules kausa posmu godalgoto vietu ieguvējus un labāko desmitniekā iekļūstošos braucējus. Ar 69.numuru startējušais Kristaps pirmajā braucienā veiksmīgi sasniedza finišu, un, atpaliekot no līdera 4,80 sekundes, tobrīd ieņēma 41.vietu. Neskatoties uz to, ka pēc Kristapa bija jāstartē vēl 46 dalībniekiem, par iekļūšanu sešdesmitniekā nebija šaubu, jo atlikušie braucēji pēc reitinga bija sliktāki. No pārējiem dalībniekiem sešiem izdevās nobraukt ātrāk, un līdz ar to mūsu sportists pēc pirmā brauciena bija 47.vietā. Kaut arī sanāca diezgan droši kvalificēties otrajam braucienam, tomēr atpalikšana no vadošajiem bija lielāka nekā cerēts un nekā tas ir sanācis šogad novembrī Pasaules kausā Levī.

Iekļūšanai sešdesmitniekā šoreiz “talkā nāca” paši konkurenti, no kuriem liela daļa “krita ārā” kā studenti eksāmenā pie kāda ļoti principiāla un piekasīga pasniedzēja. Tamdēļ šo posmu varēja dēvēt par “izstāšanās posmu”, jo gandrīz puse – vairāk nekā piecdesmit dalībnieku – izstājās pirmajā braucienā, bet otrajā vēl 22 kalnu slēpotāji. Faktiski atlika tikai nobraukt līdz finišam pirmo braucienu, un ar to pietika tikšanai uz otro braucienu (pirmajā braucienā finišēja 62 dalībnieki – aut.piez.). Problēmas daudziem radīja trases otrā puse, tāpēc arī Kristapam trases vidusdaļā kontrolatzīmē tikai 72.laiks (+2,56 s), bet finišā viņš jau bija 47., jo pie izstājušajiem piebiedrojās tādi pazīstami vīri kā zviedri Jens Bigmarks, Andrē Mīrers, itāļi Džuliāno Racolli, Kristiāns Deville un krievs Aleksandrs Horošilovs.

Otrajā braucienā Kristapam sanāca labāk nobraukt, atpaliekot no labākajiem nedaudz zem trim sekundēm, un izdevās pakāpties par deviņām vietām, un ieņemt 38.vietu. No uzvarētāja Aksela Beka (Zviedrija) K.Zvejnieks divu braucienu summā atpalika 6,28 sekundes, nopelnot 61,66 FIS punktus, kas ir Kristapa sliktākais rezultāts Eiropas kausā. Līdz labāko trīsdesmitniekam, kas tiek pie ieskaites punktiem kausa kopvērtējumā, pietrūka divas sekundes.

Šodien un rītt turpat Itālijā ir Eiropas kauss milzu slalomā un slalomā.

Rezultāti: European Cup - Men's Slalom 17.12.2014