Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

G.Lūsis un L.Klauža uzvar Siguldas tautas slēpojumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

G.Lūsis un L.Klauža uzvar Siguldas tautas slēpojumā
G.Lūsis. Foto: Infoski.lv

Šodien Siguldā jaunajā Laurenču slēpošanas trasē labos laika apstākļos tika aizvadīts tradicionālais tautas slēpojums “Sigulda 2015”, ko rīkoja Siguldas sporta un aktīvās atpūtas centrs sadarbībā ar Siguldas novada domi un Siguldas sporta skolu. Slēpojumā kopā pa visām grupām pulcēja pāri par simts slēpot gribētājiem – 128 dalībniekus. Bērni slēpoja divus apļus stadionā, kopā veicot 400m, bet vīru elites grupai bija jāveic brīvajā stilā visgarākā distance – 16km, kas, neskatoties uz samazinājumu, reljefa dēl bija labs pārbaudījums dalībniekiem.

Pašā noslēgumā trešajā starta grupā devās elites un vēl dažas grupas kuriem, bija jāslēpo pa pašu garāko apli 4km garumā, ietverot stāvo nobraucienu un arī tādu pašu kāpumu, turklāt vēl ar pagriezienu, kas dažiem radīja sarežģītības. Tā pati trase martā būs jāveic Latvijas Olimpiādes dalībniekiem. Vīriem elitē jau pirmajā aplī vadībā izvirzījās galvenais favorīts no Talsiem Gints Lūsis, kuram pirms nedēļas Latvijas čempionātā Priekuļos negāja tik labi. Gints ar katru apli savu pārsvaru palielināja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, 16km noslēpojot 37:00,8 un otrās vietas ieguvēju Nauri Neimani apsteidzot par septiņām ar pusi minūtēm. Vēl divas minūtes lēnāk slēpoja un trešajā vietā ierindojās Mareks Lācis. Dāmām elitē bija tikai viena dalībniece – Laima Klauža, kura pirms nedēļas bija ieguvusi trešo vietu Latvijas čempionātā klasiskajā stilā. Laima 12km noslēpoja 35:17,0, kas bija par piecām minūtēm ātrāk nekā labākā no trim S21 grupas pārstāvēm Madara Alberte. Savukārt vīriešiem V21 grupā 12km ar laiku 32:59,4 ātrākais bija Oskars Urbanovičs, kurš tikai pēdējā trešajā aplī apdzina Rīgā dzīvojošo talsinieku Mārci Pērkonu, kurš bija vadībā pirmos divus apļus un finišēja 14 sekundes aiz Oskara. Nākamie konkurenti, no kuriem tuvākais bija pēdējā aplī nokļūdījušais Jānis Slīdenis, zaudēja jau virs 12 minūtēm.

Vīriešiem V35 grupā ātrākais bija Toms Veits, kurš 2013.gadā elites grupā finiša spurtā piekāpās uzvarētājam no Latvijas izlases Pāvelam Ribakovam. Toms 12km noslēpoja 29:47,9 un par 2:10 apsteidza otro vietu ieguvušo Lauri Bitenieku, kuram pēdējā aplī pietuvojās un tikai 3,5 sekundes piekāpās Kaspars Kārkliņš. Dāmām S35 grupā 9km distancē, kur bija 3km aplis, ātrākā bija Kitija Stesele, kura distanci veica 27:16,5 un tuvākās konkurentes apsteidza par piecām un sešām minūtēm. Cīņā par otro vietu pirmajā aplī līdzīgi slēpoja Ilona Kārkliņa, un Agita Dreimane, bet jau sākot no otrā apļa Ilona sāka pamazām attālināties un ieņēma otro vietu. V45 grupā vīriem 12km pirmajā no trim apļiem vēl tuvumā viens otram turējās trīs ātrākie, taču otrajā aplī jau pusminūtes pārsvaru izveidoja Daumants Putnis, kurš tad arī beigās uzvarēja ar minūtes pārsvaru, 12km veicot 30:11,2. Toties pēdējos divus apļus jeb 8km kopā noslēpojušie Jānis Neimanis un Antis Zunda otrās vietas likteni noskaidroja finiša spurtā, kur pārāks bija finiša taisnē pirmais ieslēpojušais talsinieks J.Neimanis. Dāmām šajā grupā bija jāveic 6km un tur no divām dalībniecēm Līga Ozoliņa par divām minūtēm apsteidza Ilzi Lūkinu.

Visvecākajā S55 grupā visvecākā dalībniece no dāmām Vizbulīte Rukkalna 6km bija vairākas minūtes ātrāka par Tamāra Kosmačevu un Ingŗīdu Veikšu. Vīri šajā vecumā slēpoja trīs apļus jeb 9km, un šajā grupā, kas ar 12 dalībniekiem bija viskuplāk pārstāvētā veterānu grupa, ar katru apli savu pārsvaru palielināja Aigars Lūsis, līdz ar to tēvam un dēlam katram pa uzvarai. Minūte aiz viņa finišēja Pēteris Serovs, bet vēl vienu minūti lēnāk nobrauca un finiša spurta trešo vietu centās iegūt Aivars Gabliks un Guntis Jansons, Aivaram tomēr ņemot virsroku par dažiem centimetriem pār pēdējā aplī 20 sekunžu deficītu likvidējušo un pietuvojušos Gunti Jansonu.

Puišiem VJ grupā (1997.-2000.g.) 9km sākumā vadībā izvirzījušais Viesturs Veits, kaut arī pēc 6km savu pārsvaru gandrīz bija pazaudējis, tomēr beigās nodrošināja uzvaru un par 17 sekundēm apsteidza pēc 6km pāris sekunžu attālumā jau esošo Akselu Bresmi. Rūdolfs Zosārs, kurš pēc pirmā apļa bija otrajā pozīcijā, beigās atkrita un ieņēma 3.vietu. Meitenēm Sj grupā Latvijas čempionāta piedalošajām slēpotājām bija iespēja izbaudīt godalgotas vietas iegūšanas sajūtu. Interesantā cīņā par uzvaru 6km distancē otrajā aplī nedaudz ātrāka bija Paula Bergfelde, kura pauda vislielāko prieku par uzvaru un kura par 9,5 sekundēm apsteidza pēc pirmajiem 3km pāris sekundes vadībā esošo Madaru Zaķi, aiz kuras arī 9,5 sekundes palika trešās vietas ieguvēja Rūta Patmalniece.

Sm (2001.-2004.g.) 3km uzvaru izcīnīja mājiniece Kristīne Brunere, kura apsteidza Latvijas čempionāta konkurenti pagājušajā gadā Kitiju Rozenovu un šosezon Katrīnu Karsu. Puišiem Vz grupā šoreiz lielākā attālumā priekšā bija un uzvaru izcīnīja Oskars Veits, kurš nodrošināja Veitu ģimenei trešo goda pjedestālu. Brāļu Arņu savstarpējā cīņā par otro vietu par diviem gadiem vecākais Haralds apsteidza Rolandu.

Open jeb atklātajā grupā 6km ar laiku 16;21,9 pārāks bija Jānis Vītols, bet no dāmām šo distanci visātrāk veica Solvita Andžāne, kurai izdevās apslēpot arī piecus vīriešus. Savukārt, pašiem mazākajiem 2005.gads un jaunāki 400m ātrākais bija Kārlis Zeidaks, kurš vienīgais nosprintoja ātrāk par minūti un aiz sevis atstāja Helviju Kārkliņu un Krišjāni Ratnieku. Meitenēm finiša sprintā Elza Bleidele par 0,3 sekundēm apsteidza Esterei Volfu, bet minūti vēlāk finišēja trešās vietas ieguvēja Marta Andžāne, kura ir trīs gadus jaunāka par pirmajām divām un kuras 4 gadus jaunais brālis Matīs bija otrs jaunākais sacensību dalībnieks, jo divus apļus pa 200m veica arī par viņu vēl gadu jaunākais Timotejs Janovs. Savukārt, visvecākais dalībnieks bija 1943.gadā dzimušais Ziedonis Bukavs, kurš slēpoja 12km.

Interesantas balvas labākajiem bija sarūpējuši sacensību atbalstītāji Siguldas uzņēmēji – Hotle Sigulda, SPA hotel Ezeri, Ily, Zilver, KafeServiss, Vola, Flora, bet elites uzvarētāji Gints Lūsis un Laima Klauža no riepas.com saņēma 175 EUR dāvanu karti jaunu mašīnas riepu iegādei.

Rezultāti: ba2.lv