Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zvejniekam 25.vieta pasaules studentu milzu slalomā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zvejniekam 25.vieta pasaules studentu milzu slalomā
Kristaps Zvejnieks
Foto: infoski.lv

Soču olimpisko spēļu drošais kandidāts Kristaps Zvejnieks šodien Trentīno (Itālijā) notiekošajā pasaules ziemas Universiādes milzu slalomā izcīnīja 25. vietu, kas šajās studentu sacensībās līdz šim ir mūsu augstākais individuālais sasniegums. Savukārt tikmēr mūsu vienīgā komanda - Latvijas studentu hokeja izlase jau iekļuvusi ceturtdaļfinālā, kur rītdien spēkosies ar Kazahstānas valstsvienību.

Milzu slaloma pirmajā braucienā Kristaps Zvejnieks finišēja pēc 55.99 sekundēm, kas bija 27.labākais rezultāts. Otro braucienu viņš veica ātrāk (54.24), sasniedzot 23.labāko rādītāju. Abu slēpojumu kopvērtējumā mūsu sportists ierindojās 25.pozīcijā, par 2.49 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja Žonasa Fabrē (Francija). Šajā disciplīnā piedalījās vēl viens mūsējais - Daniels Fogelis bija krietni lēnāks un 66 sportistu kopvērtējumā ieņēma 63. vietu, no uzvarētāja atpaliekot par 16.29 sekundēm.

Uz starta šodien devās arī Latvijas distanču slēpotāji. Natālija Kovaļova piecu kilometru distancē palika 88.vietā 94 dalībnieču konkurencē, no līderes Katerinas Grigorenko (Ukraina) atpaliekot vairāk kā trīs ar pusi minūtes, savukārt Ronalds Krams 110 slēpotāju vidū palika 106.pozīcijā, no serba Milanko Petroviča atpaliekot vairāk kā sešas minūtes.

Savukārt rīt notiks hokeja ceturtdaļfināli. Latvijas izlases pretiniece Kazahstāna ir nosacīti patīkama, jo citas ceturtdaļfinālā iekļuvušās pretinieces vismaz pēc nosaukuma šķiet draudīgākas - Kanāda, ASV, Krievija, Čehija, Slovākija, bet mājiniekiem itāļiem mūsējie zaudēja jau grupā.

Šajā ziemas Universiādē mūsu hokejisti veido lielāko daļu no Latvijas studējošajiem sportistiem. Vēl pieteikti sekojoši mūsējie: Žans Andrejevs (biatlons), Daniels Fogelis (kalnu slēpošana), Natālija Kovaļova (slēpošana), Ronalds Krams (slēpošana), Vjačeslavs Mihailovs (biatlons), Jēkabs Saulītis (šorttreks), Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana). No viņiem Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā ir Saulītis un Zvejnieks.

Kā zināms, šī gada pasaules vasaras Universiādē startēja arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Artūrs Plēsnieks, Laura Ikauniece un Armands Zvirbulis, mūsu vadošā airētāja Elza Gulbe, valsts labākā šahiste Laura Rogule un arī daudzi citi. Vasaras studentu spēlēs Latvija ieguva trīs medaļas - sudrabu izcīnīja septiņcīņniece Ikauniece, bet bronzu dabūja Gulbe un jostu cīkstonis Jānis Rērihs.

Izmantotie resursi:
universiadetrentino.org

  -2 [+] [-]

, 2013-12-17 20:31, pirms 10 gadiem
Autor, ja sajēdz kaut ko no kalnu slēpošanas, tad nejauc - "sportists ierindojās 25. pozīcijā, par 2.49 minūtēm atpaliekot" - sekundes ar minūtēm! Gribu redzēt kalnu slēpotāju, kurš milzu slaloma braucienā atpaliek no uzvarētāja par MINŪTĒM!

  -2 [+] [-]

, 2013-12-18 03:55, pirms 10 gadiem
tā jau forši un tā.. bet.. pričom hokejs?