Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas slēpotāji startēs Pasaules kausa posmos

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas slēpotāji startēs Pasaules kausa posmos
Lai A.Liepiņam un citiem mūsējiem Pasaules kausa posmos izdodas trasē "mesties" tikpat enerģiski un pārliecību par sevi, sasniedzot labus rezultātus.
Foto: Infoski

Šo sestdien, 20.novembrī, Jelivārē (Zviedrija) sāksies 2010./2011.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Patīkami, ka pēc gada pārtraukuma pasaules kausa apritē būs pārstāvēta arī Latvija.

Kā pirmie Pasaules kausa sezonu jau oktobrī uzsāka kalnu slēpotāji, bet tagad kārta ir pienākusi distanču slēpotājiem. Šajā nedēļas nogalē tālajos Zviedrijas ziemeļos Jelivārē sāksies 2010./2011.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā, kas turpināsies līdz pat marta otrajai pusei, kad sezona noslēgsies ar trīs dienu sacensībām turpat Zviedrijā – leģendārajā Falunas trasē. Ar sezonas kalendāru tuvāk var iepazīties šeit: fis-ski.com

Šā gada pēdējā dienā jau piekto reizi starts tiks dots par prestižām kļuvušajām, bet slēpotājiem ļoti grūtajām „Tour de ski” sacensībām, kas norisināsies līdz 9.janvārim. Neapšaubāmi galvenais šīs sezonas notikums būs pasaules čempionāts, kas no nākošā gada 24.februāra līdz 6.martam norisināsies distanču slēpošanas mekā – Holmenkollenas trasē Oslo. Tā kā mūsu komandā pārsvarā ir junioru vecuma slēpotāji, tad mūsējiem šosezon ļoti svarīgas sacensības būs arī Pasaules čempionāts junioriem un U-23, kas janvāra pēdējā nedēļā norisināsies pavisam netālajā mūsu ziemeļu kaimiņu ziemas sporta centrā Otepē.

Šo sestdien Jelivārē paredzētas sacensības 10km (dāmām) un 15km (vīriešiem) distancēs brīvajās stilā ar intervāla startu, bet svētdien stafešu slēpojumos tiks noskaidrotas labākās valstu komandas. Latvijas slēpošanas cienītāju lielāko uzmanību piesaistīs 15km distance, jo tajā startēs mūsu Arvis Liepiņš, kuru šajā sezonā savā apgādībā ir ņēmis pazīstamais slēpošanas inventāra ražotājs „ATOMIC”. Fiziskā ziņā un tehnikā ir jaušams progress, un ja nepievils psiholoģiskais aspekts un izdosies noticēt savām spējām, no Liepiņa varēs sagaidīt atzīstamus rezultātus. Arvis līdz šim tikai vienu reizi ir piedalījies Pasaules kausā – 2009.gada janvārī Otepē sprinta sacensībās, bet distances slēpojumā viņš startēs pirmo reizi.

Jau pēc nedēļas otrajā posmā Kūsamo (Somija), kas vienlaikus būs arī „Nordic opening” sacensības, Arvim pievienosies pagājušajā nedēļas nogalē Muonio (Somija) sprintā lieliski nostartējušais Rinalds Kostjukovs, kuram tā būs debija Pasaules kausā. Pagājušajā sezonā diemžēl nevienā posmā mūsējie nepiedalījās, tāpēc vēl jo vairāk priecē tas, ka šajā sezonā šāda mēroga sacensībās startēs vairāki Latvijas slēpotāji. Atliek tik novēlēt, lai līdz decembra sākumam, kad Pasaules kausa sezonu uzsāks biatlonisti, mūs ar labiem rezultātiem iepriecina distanču slēpotāji.

izmantotie resursi: FIS-Ski - International Ski Federation - News -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-11-17 12:42, pirms 13 gadiem
Varejā jau labāk te pat Latvijā kaut kur pa mežiem slēpot,nevis blamēties Pasaules mērogā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-17 12:55, pirms 13 gadiem
Madona (fani)

Uz priekšu Vectēv

     [+] [-]

, 2010-11-17 12:57, pirms 13 gadiem
Gan jau ar laiku slēpotāji pierādīs skeptiķiem, ka tie ir kļūdījušies

  +3 [+] [-]

, 2010-11-17 13:19, pirms 13 gadiem
Priekš manis šīs sezonas galvenā intriga ir, kura komanda Holmekollenā uzvarēs norvēģus stafetē?! Vai tie būs zviedri, itāļi, krievi vai vācieši?!
Cerams, ka mūsējie nostartēs atbilstoši savām spējām, iekļūšana 50-niekā būtu ļoti labi.

     [+] [-]

, 2010-11-17 15:07, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Priekš manis šīs sezonas galvenā intriga ir, kura komanda Holmekollenā uzvarēs norvēģus stafetē?! Vai tie būs zviedri, itāļi, krievi vai vācieši?!
Cerams, ka mūsējie nostartēs atbilstoši savām spējām, iekļūšana 50-niekā būtu ļoti labi.
tu gribēji teikt - kura komanda "mēģinās" uzvarēt norvēģus
bet kā pierādījās OS, nemaz nav tā, ka norvēģiem viss atkarīgs no Nortuga finiša spurta. Hjelmesets izvēlējās nepareizās slēpes, un nor'vēgu cerības uz zeltu pagaisa.
Tevis nosauktās valstis, plus vēl franči un čehi, jebkuriem no tiem ir reālas iespējas uzvarēt stafetē.
Mūsējiem tikšana peicdesmitniekā sājā sezonā tiešām būs labs sasniegums. To arī novēlu!

     [+] [-]

, 2010-11-17 15:24, pirms 13 gadiem
Rygel rakstīja: tu gribēji teikt - kura komanda "mēģinās" uzvarēt norvēģus
bet kā pierādījās OS, nemaz nav tā, ka norvēģiem viss atkarīgs no Nortuga finiša spurta. Hjelmesets izvēlējās nepareizās slēpes, un nor'vēgu cerības uz zeltu pagaisa.
Tevis nosauktās valstis, plus vēl franči un čehi, jebkuriem no tiem ir reālas iespējas uzvarēt stafetē.
Mūsējiem tikšana peicdesmitniekā sājā sezonā tiešām būs labs sasniegums. To arī novēlu!
Čehus es pie favorītiem uz uzvaru nepieskaitu, bet frančiem būs grūtāk par citiem noturēties līdzi klasiskajā daļā. Ja viņi to izdarīs, tad arī varēs pretendēt uz uzvaru. man vislabāk gribētos, lai atkārtojas kas līdzīgs 1994.gada Lillehammerai

     [+] [-]

, 2010-11-17 16:08, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Čehus es pie favorītiem uz uzvaru nepieskaitu, bet frančiem būs grūtāk par citiem noturēties līdzi klasiskajā daļā. Ja viņi to izdarīs, tad arī varēs pretendēt uz uzvaru. man vislabāk gribētos, lai atkārtojas kas līdzīgs 1994.gada Lillehammerai
No vienas puses, izņemot Baueru, čehiem nav paša top slēpotāju, bet vēl ir spēcīgi Koukals, Magals. Nezinu, vai Šperls, kas labi sprintoja pēdējos etapos pāris sezonas atpakaļ vēl startēs.
Frančiem gan, man liekas, ir labas izrezdes būt vadošajās vietās pēc klasikas posmiem, jo Gaijārs ar Vitozu ir ļoti labi klasiķi.
Nē, Lillehammeras atkārtojumu gan nevajadzētu
Tieši tā iemesla dēļ, ka itāļi (Fauners, Zorzi) OS stafetēs pedējos pomsos sēdēja norvēģiem (Dēlī, Alsgordam) aizmugurē, un ne par ko negribēja paši kaut drusku "pastrādāt", izsauca nepatiku, bet tikai stafetē. Toties 2006.gadā Turīnā visu cieņu itāļiem, pelnīti vinnēja. Un viss sākās ar nelielu Kotrera atrāvienu trešā posma beigās, un kā izrādījās ar tām aptuveni 10 sekundēm pietika, lai Zorzi noturētu pārsvaru. Cepuri nost veterāna Zorzi priekšā, ka viņš turēja tempu, kā nekā viņam sekoja Fredriksons un Angerers.
Bet tādas dāmas kā Stefānija un Manuela (tu jau labi zini, par kurām iet runa) var tikai uzslavēt. Simpātiskā Stefānija ļoti bieži stafetes pēdējos posmos ievilka itāleites medaļās, kā arī bija viena no retajām, kas slidsolī varēja pārspēt "neuzvaramās' krievietes.

     [+] [-]

, 2010-11-17 18:48, pirms 13 gadiem
Rygel rakstīja: Bet tādas dāmas kā Stefānija un Manuela (tu jau labi zini, par kurām iet runa) var tikai uzslavēt. Simpātiskā Stefānija ļoti bieži stafetes pēdējos posmos ievilka itāleites medaļās, kā arī bija viena no retajām, kas slidsolī varēja pārspēt "neuzvaramās' krievietes.
Par Fauneru runājot, šķiet, ka viņš nemaz nebija sprinteris un toreiz viņi kopā ar Deli slēpoja un somu, bet beigās, kad soms atkrita, ne Deli, ne Fauners nevēlējās iniciatīvu uzņemties. Rekur pat video atradu YouTube
- LA STAFFETTA DI LILLEHAMMER...
Zorzi gan tiešām turējās visu laiku aiz muguras Alsgardam.
Domāju, ka itāļu dāmām ir diezgan labas izredzes pacīnīties par medaļu šogad, pat lielākas nekā vīriešiem, ja vien atkal Follis neizdomās likt pirmajā posmā slēpot klasiku.