Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Priekuļos aizvadīts pirmais „FANS” tautas slēpojums kopā ar Latvijas čempionātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Priekuļos aizvadīts pirmais „FANS” tautas slēpojums kopā ar Latvijas čempionātu
Pirms paša starta "FANS" tautas slēpojumam. Foto:Infoski.lv

Pagājušo svētdien Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā tika aizsākta jauna tradīcija un kopā ar Latvijas čempionātu notika pirmais posms „FANS” tautas slēpojumam, kuru rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Latvijas slēpošanas izlases atbalstītāju veikalu tīklu „FANS”, Cēsu Olimpisko centru un biedrību „Rollertour”. No septiņdesmit startējušiem dalībniekiem vīru konkurencē 10km distancē ātrākais bija Andris Rozītis, bet dāmām 5km distancē – olimpiete Ieva Cēderštrēma.

Uz pirmo posmu „FANS” tautas slēpojumam bija pieteikušies pāri par simts dalībniekiem, taču mīnuss septiņpadsmit grādi no rīta, kas dienas laikā gan nedaudz uzsila līdz mīnuss 14 grādiem, tomēr dažus desmitus slēpošanas interesantus atbaidīja, tāpēc uz startu bija ieradušies septiņdesmit slēpot gribētāju. Kas atbrauca tā agrāk rīta pusē, varēja vērot ne tikai Latvijas čempionātu, bet arī FIS sacensības, kas jau trešo gadu pēc kārtas notika Priekuļos un kur mūsu labākie slēpotāji cīnījās ar spēcīgajiem igauņiem.

Pēc olimpieša un Latvijas Slēpošanas izlases trenera Jēkaba Nākuma uzrunas starts tika dots kā plānot 15.30. „FANS” tautas slēpojumā tautas klasei bija iespēja izmēģināt sportistu trasi, kaut arī ne visā pilnībā, jo organizatori bija pasargājuši dalībniekus no pāris stāviem un līkumotiem nobraucieniem. Taču pats galvenais tika piedzīvots – pacīnīšanās ar sev līdzīgajiem, kopības sajūtas izbaudīšana lielā un pozitīvā pasākumā. Pavisam kopā dalībnieki tika vērtēti astoņas grupās – četras vīriešu un četras sieviešu, sākot ar jaunākajiem (1983.gads un jaunāki) un beidzot ar vecākajiem (1962.gads un vecāki), un visu astoņu grupu pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma veikalu tīkla „FANS” dāvanu kartes. Un, protams, ikviens dalībnieks varēja tikt pie tautas slēpojumiem tik neiztrūkstošās karstās un gardās tējas un putras.

Aizraujošs bija sieviešu finišs, kur ļoti līdzīgā cīņā ilggadējo „Priekuļu loppet” dalībnieču un „konkurentu” Ievas Cēderštrēmas un Lienes Kalējas starpā pārāka par divām sekundēm bija Ieva, taču trešo ātrāko dāmu konkurencē Inesi Kokorēviču viņas apsteidza jau par nepilnām divām ar pusi minūtēm. Vīriem tik sīva cīņa par uzvaru finišā nebija, jo Andris Rozītis otrās vietas ieguvēju Daumantu Putni pārspēja par 26 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs Edgars Kokorēvičs atpalika 43 sekundes. Ātrākie savās grupās bija: V – Edgars Kokorēvičs (28:49,0), V30 – Andris Rozītis (28:05,7), V40 – Daumants Putnis (28:32,2), V50 – Līgonis Bečers (31:45,3), S – Inese Kokorēviča (19:21,7), S -30 Liene Kalēja (16:58,9), S40 – Ieva Cēderštrēma (16:57,1), S50 – Ineta Siliņa (21:41,9). Slēpojuma vecākais dalībnieks bija 1951.gadā dzimušais Vilis Mednis, bet jaunākais – 2000.gadā dzimušais Rūdolfs Večens.

Otrais posms „FANS” tautas slēpojumam paredzēts 17.februārī Vietalvā, bet trešais- 10.martā Madonā, kad notiks arī otrais un trešais posms Latvijas čempionātam distanču slēpošanā.

Rezultāti: 2012/2013 gada sezona : Rezultāti : Distanču...

Galerija: Fans tautas slēpojums : Galerijas : Distanču...