Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks Eiropas kausā slalomā trīsdesmitniekā un izcīna pirmo punktu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks Eiropas kausā slalomā trīsdesmitniekā un izcīna pirmo punktu
Pirmais punkts EK Kristapam Zvejniekam nopelnīts. Iespējams, jau šosezon pie pirmā punkta izdosies tikt arī Pasaules kausā. Foto:Infoski.lv

Trešdien Itālijas kalnu kūrortā Oberegenā notikušajā Eiropas kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks 112 dalībnieku konkurencē izcīnīja 30.vietu, kas ir viņa labākais sasniegums līdzšinējos Eiropas kausa posmos, izcīnot arī pirmo punktu karjerā Eiropas kausa kopvērtējumā.

Sacensības uzsāka 112 dalībnieki, starp kuriem bija vairāki pasaules klases slalomisti ar pašreizējo pasaules čempionu slalomā francūzi Žanu Baptistu Granžu, divkārtējo pasaules čempionu un vairākkārtēju Pasaules kausa posmu uzvarētāju slalomā Mario Matu no Austrijas priekšgalā, kā arī citiem zināmiem Pasaules kausa posmu labākā trīsdesmitnieka braucējiem, pavisam kopā divpadsmit. Tas zināmā mērā skaidrojams ar to, ka Oberēgenā notiek vecākais Eiropas kausa posms (šogad norisinājās jau 29.reizi – aut. piez.). Tādā spēcīgā konkurencē Kristapam Zvejniekam pēc reitinga tika tālais 72.numurs, kas norāda, ka Eiropas kausa posmos dalībnieku sastāvs spēcīguma ziņā ir samērā tuvu Pasaules kausa līmenim, vienīgi Pasaules kausa posmos līderu gals ir spēcīgāks nekā Eiropas kausā (starp citu, Pasaules kausa posmā Levi Zvejnieks pēc reitinga bija gandrīz identiskā pozīcijā – 73.starta numurs – aut. piez.).

Pirmo trasi Kristaps veica 52,45 sekundēs un uzrādīja 40.laiku, līderim Mario Matam zaudējot 2,64 sekundes. Otro braucienu Kristaps veica nedaudz sliktāk, taču arī favorīti šajā grūtajā trasē otrajā braucienā „mocījās” un vairāki no viņiem nemaz nefinišēja otrajā. Kristapam Zvejniekam divu braucienu summā izdevās iekļūt trīsdesmitniekā, izcīnot 30.vietu un tādējādi tiekot pie pirmā punkta karjerā Eiropas kausa posmos (2000.gada martā Austrijā Eiropas kausa posmā piecus punktus par 26.vietu nopelnīja Ivars Ciaguns – aut. piez.). Abas trases viņš veica 1:45,58, uzvarētājam zaudējot 4,19 sekundes un iegūstot 31,62 FIS punktus, kas ir viņa labākais rādītājs šāda līmeņa sacensībās. Pats Kristaps atzīst, ka labāk veicis pirmo braucienu, bet otrajā pāris vietās pieļāvis kļūdiņas. „Otrais brauciens nebija tik labs, bet tik un tā normāli nobraucu. Pāris vietās „sačakarējos”, jo trase bija ļoti ledaina, tāpēc dažās vietās izsistās bedrītes bija ļoti cietas,” skaidro mārupietis no SK „Virsotne”, piebilstot, ka beigu daļa trasei esot bijusi ļoti stāva.

Par pārsteigumu parūpējās Kristapa vienaudzis no Austrijas Manuels Fellers, kurš izcīnīja uzvaru, otrās vietas ieguvēju Stefano Grosu no Itālijas apsteidzot par nieka 0,04 sekundēm. Pieredzējušais itālis, kurš pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmos trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla slalomā, jaunajam austrietim otrajā braucienā atspēlēja pussekundi, bet tomēr ar to tik un tā kopvērtējumā mazliet pietrūka. Trešo vietu izcīnīja šveicietis Markuss Fogels. Mario Mats, kurš bija līderis pēc pirmā brauciena, otrajā kļūdījās pāris reizes, nobraucot tikai par pussekundi ātrāk nekā Kristaps, beigās palika tikai 13.vietā.

Šodien citā Itālijas kalnu kūrortā Pocā notiks vēl viens Eiropas kausa posms slalomā, un tajā arī startēs Kristaps Zvejnieks. Bet jau nākošo otrdien viņam paredzēts starts Itālijā Pasaules kausa posmā.

Rezultāti: FIS-Ski - resultats