Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

L.Gasūna 10. un M.Zvejnieks 15.vietā milzu slalomā, jaunieši debitē FIS sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

L.Gasūna 10. un M.Zvejnieks 15.vietā milzu slalomā, jaunieši debitē FIS sacensībās
L.Gasūna. Rezultāti ir labi, bet pagaidām Lelde vēl nerāda savu labāko sniegumu sacensībās.Foto: Infoski.lv

Pagājušajā nedēļas nogalē Citizen sacensībās Sankaterinā Valfūrā (Itālija) 94 dalībnieču konkurencē 10.vietu izcīnīja Lelde Gasūna (SK „Ziemeļpols”), bet FIS sacensībās Bjorli (Norvēģija) milzu slalomā 126 dalībnieku vidū visaugstāk no Latvijas pārstāvjiem tika SK „Virsotne” pārstāvis Miks Zvejnieks, iegūstot 15.vietu, bet pirmajās FIS sacensības karjerā piedalījušies 16 gadus jaunie Elvis Opmanis no „Apex” un Dans Blūmiņš no SK „Pantera”.

Nostartējuši īsi pirms ziemassvētkiem, noslēdzot 2013.gadu, Latvijas kalnu slēpotāji pāris nedēļas atvilka elpu un jaunā gada sākumā devās uz ārzemēm, lai uzsāktu 2014.gada sacensību ciklu. Divas pārstāves no izlases – Lelde Gasūna un Katrīna Krūmiņa – startēja Itālijā, bet Miks Zvejnieks un Toms Sarkanis par sacensību vietu bija izvēlējušies Norvēģiju. Abiem izlases puišiem Skandināvijā pievienojās arī pērnā gada jaunieši, 1997.gadā dzimušie Elvis Opmanis un Dans Blūmiņš, kuri šogad saskaņā ar noteikumiem var sākt piedalīties FIS sacensībās. Dans pirms nedēļas Vācijā, piedzīvojot diskvalifikāciju abās slaloma sacensībās, jau paspēja pirmo reizi atzīmēties FIS sacensībās, bet Elvim Norvēģijā bija debija.

Kā jau to varēja gaidīt, Itālijā milzu slalomā labākos rezultātus no abām mūsu meitenēm uzrādīja Lelde Gasūna. Sestdien Lelde labāk veica otro braucienu, kurā uzrādīja 9.laiku (+1,77 sekundes) un kas ļāva iekļūt desmitniekā, jo pēc pirmā brauciena mūsu labākā kalnu slēpotāja atradās ārpus pirmā sešpadsmitnieka (+3,24 sekundes). Divu braucienu summā „ziemeļpoliete” no uzvarētājas atpalika piecas sekundes un ieguva 62,57 FIS punktus, kas ir sestais labākais rādītājs viņas karjerā milzu slaloma disciplīnā. Ja pirmais brauciens būtu veikts tāpat kā otrais, tad varētu pacīnīties par 7.vietu. Ļoti daudz – vienpadsmit sekundes (4,2 un 7 sekundes) – par viņu lēnāka bija Katrīna Krūmiņa, kura ierindojās 37.vietā.Par vāju rezultātu liecina arī Katrīnas nopelnītie 134 FIS punkti, kas nav pat starp trīsdesmit labākajiem rezultātiem milzu slalomā. Pēdējo reizi virs 100 FIS punktiem „koriete” milzu slalomā bija ieguvis pirms trim gadiem. Uzvaru svinēja Bosnijas un Hercogovinas karoga nesēja Vankūveras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Žana Novakoviča, kura uzrādīja laiku 2:21,07.

Svētdien otrajā sacensību dienā milzu slalomā Lelde nostartēja nedaudz vājāk, ierindojoties pāris vietas zemāk un nopelnot nedaudz sliktākus FIS punktus, savukārt, Katrīna Krūmiņai veiksmīgāks starts salīdzinot ar pirmo dienu, bet tik un tā iegūtie punkti krietni atpaliek no viņas labākajiem rezultātiem. Leldei šoreiz nedaudz labāk padevās pirmais brauciens, bet kopumā divu braucienu summā no uzvarētājas atpalika ļoti līdzīgi – 5,4 sekundes, nopelnot 68 FIS punktus. Katrīna Leldei šoreiz zaudēja uz pusi mazāk – nepilnas piecas sekundes – ar iegūtajiem 102 FIS punktiem iekļuva trīsdesmitniekā, ierindojoties 29.vietā. Interesanti, ka Katrīna abus braucienus veica vienlīdz labi un abos braucienos uzrādīja gandrīz identisku laiku – 1:08,58 un 1:08,57. Ar laiku 2:06,91 uzvarēja 18 gadus jaunā itāliete Martina Nobis, kura FIS sacensībās piedalās kopš 2010.gada novembra un visi 130 starti ir tikai dzimtajā Itālijā.

Tikmēr Norvēģijā abas dienas milzu slalomā vislabāk nostartēja Miks Zvejnieks, kurš ieguva 15.un 21.vietu pāri par simts dalībnieku konkurencē. Otrajā dienā bija daudz blīvāki rezultāti, tāpēc, neskatoties uz zemāku vietu, laika ziņā uzvarētājam zaudēts par nepilnām četrām sekundēm mazāk un arī iegūti labāki FIS punkti. Pirmajā dienā Miks no uzvarētāja norvēģa Blatmana atpalika 10,4 sekundes un ieguva 83 FIS punktus, bet otrajā dienā pirmās vietas ieguvējam norvēģim Veistenam zaudēja 6,7 sekundes un nopelnīja 66,94 FIS punktus, kas ir piektais labākais viņa rezultāts milzu slalomā. Labi nobraukt pirmajā dienā neizdevās Tomam Sarkanim, kurš no Mika divu braucienu summā atpalika 9,4 sekundes, ieņemot 27.vietu un nopelnot 135,81 FIS punktus, kas ir viņa sliktākais rādītājs pēdējās trīs sezonās. Taču otrajā dienā Toms jau nostartēja krietni labāk. Kaut arī ieņemtā 29.vieta ir par divām zemāk, taču pat no uzvarētāja viņš atpalika mazāk nekā no Mika Zvejnieka pirmajā dienā – 8,76 sekundes, bet no Mika šoreiz tikai divas sekundes. Līdz ar to, Toms otrajā dienā FIS punktus uzlaboja par vairāk nekā piecdesmit un nopelnīja 79,12 FIS punktus.

Savās pirmajās FIS sacensībās piedalījās Elvis Opmanis. Pirmajā dienā viņš 3,7 sekundes atpalika no Sarkaņa un ierindojās 33.vietā (no uzvarētāja 23,48 sekundes), nopelnot 156 FIS punktus. Otrajā dienā Elvis uzvarētājam zaudēja mazāk 17,5 sekundes, bet no Mika un Toma atpalika 11 un 9 sekundes, uzlabojot pirmajā dienā nopelnīto par 25 punktiem un iegūstot 131 FIS punktu. Bjorli startēja arī Elvja vienaudzis Dans Blūmiņš, kurš pirms nedēļas ar divām diskvalifikācijām slalomā jau bija atzīmējies savās pirmajās Citizen sacensībās Vācijā. Norvēģijā Danam neizgāja labāk, jo abos milzu slalomos viņš izstājās.