Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Slēpošanas "grandi" startēs pasaules čempionātā rollerslēpošanā; Nortuga brāli soda policija

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slēpošanas "grandi" startēs pasaules čempionātā rollerslēpošanā; Nortuga brāli soda policija
Tomass Nortugs uz Vācijas "bāņa". Vācijas policijas foto.

Otrdien, 9.augustā, Aurē/Kristiansundā sāksies pasaules čempionāts rollerslēpošanā, kas risināsies līdz 13.augustam. Par dalību šajā čempionātā paziņojuši tādi distanču slēpošanas elites pārstāvji kā Peters Nortugs, Marita Bjergena (abi Norvēģija) un Šarlote Kalla (Zviedrija). Tikmēr Nortuga jaunāko brāli sodījusi Vācijas policija.

Jau rīt Norvēģijā sāksies pasaules čempionāts rollerslēpošanā, kurā piedalīsies vairāki distanču slēpošanas elites pārstāvji. Un kā pirmo šeit ir jāmin pēdējo Olimpisko spēļu un pēdējo divu pasaules čempionātu medaļām bagātāko slēpotāju Peteru Nortugu no Norvēģijas. Šādu izvēli norvēģis skaidro ar to, ka piedalīšanās čempionātā ir labs izaicinājums, kas dod motivāciju treniņprocesam priekš ziemas sezonas. Čempionātā startēs ne mazāk titulētā Nortuga tautiete Marita Bjergena, kas ne vienu reizi vien ir pierādījusi, ka ir spēcīga arī uz rolleriem. Nortugs plāno startēt divās disciplīnās – 10km klasiskajā stilā pret kalnu (otrdien, 9.augustā) un 24km brīvajā stilā ar masu startu (trešdien, 10.augustā), savukārt Bjergena startēs tikai vienā – 10km klasikā pret kalnu.

Abu norvēģu piemēram sekos arī labākā Zviedrijas distanču slēpotāja, Olimpiskā un pasaules čempione, Šarlote Kalla. „Būs interesanti samērot spēkus ar labākajiem rollerslēpotājiem,” ar entuziasmu atzīst Kalla. Neskatoties uz to, ka Kalla salīdzinājumā ar pārējiem ir debitante šajā jomā, tomēr Zviedrijas izlases galvenais treneris Johans Eriksons ir pārliecināts, ka Šarlote Norvēģijā varēs cīnīties par medaļām. Divas medaļas – zeltu un sudrabu, viņa šogad jau izcīnīja pasaules čempionātā distanču slēpošanā, kas februāra beigās un marta sākumā notika leģendārajā Holmenkollenā (Norvēģija). Un tieši tāpat kā Holmenkollenā arī rollerslēpošanas čempionātā Kalla plāno startēt visās disciplīnās. Jāatzīmē, ka Kalla Oslo bija vienīgā no vadošajām slēpotājām, kas startēja visās sešās disciplīnās (to pat neuzdrošinājās darīt „dzelzs” Bjergena).

Čempionāta priekšvakarā interesants atgadījums noticis ar Petera Nortuga jaunāko brāli Tomasu. Pasaules junioru čempionu sprintā, braucam ar rollerslēpēm, apstādinājusi Vācijas policija, un tas noticis nekur citur, kā uz lielās Vācijas automaģistrāles, jo Tomass bija devies pakaļ benzīnam ar rollerslēpēm. Tomass brauca mašīnā kopā ar vecāko brāli Peteru un vēl vienu izlases slēpotāju Niklasu Dīrhaugu (viņš startēja Skandināvijas kausā Madonā februārī). Kā stāsta pats „vaininieks”, tad viņi esot bijuši ceļā uz treniņu, bet pēkšņi beidzies benzīns (ātrāk nekā Norvēģijā). Viņi zvanījuši pēc palīdzības, bet tā kā viņiem bija teikuši, ka ir jāpagaida pāris stundas, un līdz tuvākam benzīntankam esot bijis 5km, tad puišiem radusies „aša” ideja. Tā kā Nortugs jaunākais bija pie stūres, tad viņš bija atbildīgais par benzīna sarūpēšanu, un, uzkāpis uz rolleriem, devies uz tuvāko benzīntanku pēc degvielas. „Daži vadītāji bija nikni, citi atkal uzgavilēja”, stāsta Tomass. Uzpildījis kanniņā 3,5 litrus, viņš devies atpakaļ. Un tieši atpakaļceļā 200 metrus pirms mašīnas viņu apturējusi policija. „Policijas dāma smējās, bet viņas kolēģis bija krietni nopietnāks. Arī mans brālis bija pārsmējies,” ar humoru piebilst Nortugs jaunākais, tomēr beigās atzīstot, ka īsti prātīgi nav rīkojies. Policijas preses paziņojumā bija rakstīts, kā tā bijusi „neparasta tikšanās”. Jāpiebilst, ka šāds „izgājiens” Tomasam izmaksāja 10 eiro.

izmantotie resursi: Dagbladet.no - forsiden

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-08 18:03, pirms 13 gadiem
interesanti būs redzēt, kā vadošajiem slēpotājiem ies rollerčempionātā. Bjergena ar Kallu varētu arī būt top3, bet par Nortugu grūti teikt.

     [+] [-]

, 2011-08-08 23:01, pirms 13 gadiem
Galvenais lai Nortugs ir formā, kad pasaules čempī pēdējos metros ir jāizsprinto kāds krievs, vai stafetes pēdējā posma finišā jāizsmej kāds zviedrs vai itālis......

     [+] [-]

, 2011-08-09 23:40, pirms 13 gadiem
Jā, interesanti kā klāsies granddāmām. Bet Nortugs juniors - nu trakajiem pieder pasaule :-)

     [+] [-]

, 2011-08-10 08:41, pirms 13 gadiem
Gracias rakstīja: Jā, interesanti kā klāsies granddāmām. Bet Nortugs juniors - nu trakajiem pieder pasaule :-)
Ne jau T.Nortugs vienīgais ir sodīts par rollerošanu neatļautā vietā, pagājušovasar viens no Zviedrijas izlases tika sodīts Šveicē par tieši to pašu