Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Slēpotājs A.Liepiņš Somijā 11.vietā FIS sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slēpotājs A.Liepiņš Somijā 11.vietā FIS sprintā
A.Liepiņš. Foto:Infoski.lv

Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš Starptautiskajās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās Lapinlahti (Somija) sprintā klasiskajā stilā kvalifikācijā no 71 dalībnieka uzrādīja 14.rezultātu, kvalificējoties ceturtdaļfinālam un beigās ieņemot 11.vietu.

Nedaudz virs kilometra īso sprinta distanci Arvis Liepiņš veica 2:30,2 un no labākā laika uzrādītāja soma Toni Ketelā, kurš pirms nedēļas pasaules kausā klasiskā sprinta kvalifikācijā bija 13.vietā, atpalika 9,2 sekundes, nopelnot 139,96 FIS punktus, kas priekš FIS sacensībām ir diezgan viduvējs rezultāts un sprintā nav starp madonieša piecpadsmit labākajiem. Ar uzrādīto 14.laiku Arvis tika ceturtdaļfinālā, kam ierasto 30 ātrāko vietā šoreiz kvalificējās tikai 16, jo trases specifikas dēļ tika piemērota cita sistēma. Izlases līderis sarūpēja reto iespēju iekrāt pieredzi taktiskās cīņās izslēgšanas braucienos. Labākais no igauņiem bija Eno Vahtra, kurš nosprintoja sešas sekundes ātrāk par Liepiņu un uzrādīja ceturto rezultātu, bet četras ar pusi sekundes ātrāks par mūsu slēpotāju bija pirms trim mēnešiem 19.dzimšanas dienu nosvinējušais igaunis Sīms Lehismets, kuram 5.laiks, bet kurš pirms trim nedēļām Olosā klasiskā sprinta kvalifikācijā bija aiz madonieša, zaudējot 2 sekundes.

Arvis nedarīja kā daļa mūsējo pagājušajā sezonā un „neignorēja” izslēgšanas braucienus. Tā kā kvalifikāciju pārvarēja tikai 16 labākie, tad ceturtdaļfinālā viņi bija sadalīti četros braucienos pa četri katrā, un diviem ātrākajiem no katra braucienu tiekot nākamajā kārtā. Trase, kā izteicās A.Liepiņš, esot bijusi samērā līdzena un viegla, tāpēc daudzi izvēlējušies slidsoļa slēpes un “stumšanas taktiku, ieskaitot arī mūsu slēpotāju. A.Liepiņš savā braucienā turējās otrajā pozīcijā, taču pēdējā no diviem nelielajiem kāpumiem esot “paskrējis” garām viens no konkurentiem, kuru finiša taisnē nav izdevies apsteigt. Līdz ar to madonietis savā braucienā bija trešais, nedaudz pietrūkstot līdz pusfinālam, un tā kā no visu četru braucienu trešo vietu ieguvējiem, kurus bija jāsarindo no 9.-12.vietai, kvalifikācijā par mūsu sportistu ātrāki bija divi, tad Arvim beigās 11.vieta. A.Liepiņš piebilda, ka roka vēl esot bijusi jūtīga, taču ceturtdaļfinālā braucis, cik varējis, netaupot spēkus svētdienas 10km distancei.

Dāmu konkurencē piedalījās arī aktīvā un vispusīgā sportiste Laima Klauža, kurai šogad maijā apritēja 45 gadi. Diemžēl Laimai šoreiz sanāca neveiksmīgs starts, jo 36 dalībnieču vidū, no kurām lielākā daļa bija uz pusi jaunākas, viņa uzrādīja 35.laiku un no kvalifikācijas labākās Trīnes Ojastes (Igaunija) atpalika 43 sekundes, pirmo reizi karjerā iegūstot pāri par 400 FIS punktiem. Arī pērn Lapinlahti sprintā viņa bija priekšpēdējā, tiesa, slidsolī, kur tika iegūts par 70 FIS punktiem labāks rezultāts (344 FS punkti). Fināla četriniekā iekļuva trīs igaunietes, kuras otrajā vietā “palaida’ vienu somieti, bet uzvaras laurus plūca pērn pasaules čempionātā sprintā 25.vietu ieguvusī Trīne Ojaste, savukārt trešo vietu izcīnīja Kati Tamjarva.

Rezultāti: 1) vīriešu kvalifikācija: FIS Race - Men's SP C Qual 06.12.2014
2) vīriešu fināls: FIS Race - Men's SP C Final 06.12.2014
3) sieviešu kvalifikācija: FIS Race - Ladies' SP C Qual 06.12.2014
4) sieviešu fināls: FIS Race - Ladies' SP C Final 06.12.2014

     [+] [-]

, 2014-12-06 19:51, pirms 9 gadiem
o, turkus apsteidzis! Tas jau ir pozitīvi!

     [+] [-]

, 2014-12-06 20:48, pirms 9 gadiem
Sleposana gan baigi intresanta Vieni Somi Igauni ukraini un Turki slepo