Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks uzvar FIS sacensībās slalomā Šamonī

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks uzvar FIS sacensībās slalomā Šamonī
K.Zvejnieks.

Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks pārtraucis neveiksmju sēriju un vakar veiksmīgi nostartējis pazīstamajā Francijas kalnu kūrortā Šamonī notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā, izcīnot uzvaru 100 dalībnieku konkurencē un apsteidzot dažus turpat pirms trim dienām Eiropas kausa posmā priekšā esošos kalnu slēpotājus. Šī bija K.Zvejnieka trešā uzvara šajā sezonā un desmitā visā karjerā FIS sacensībās. Nopelnītie 13,14 FIS punkti ir labākais rezultāts šosezon un otrs labākais viņa rādītājs karjerā.

Pēc neizdevušās starta un gaidītā rezultāta nesasniegšanas divos Eiropas kausa posmos slalomā pazīstamajā Francijas kalnu kūrortā Šamonī Kristaps Zvejnieks palika turpat, lai no 5.-10.janvārim piedalītos četrās FIS sacensībās – divos slalomos un divos milzu slalomos. Jau pirmajā FIS sacensību dienā mūsu kalnu slēpotājam 1924.gada Olimpisko spēļu mājvieta beidzot bija veiksmīga un izdevās ļoti labi nostartēt un izcīnīt uzvaru slalomā.

Uz starta izgāja precīzi 100 dalībnieku, no kuriem Kristaps pirmajā braucienā uzrādīja 4.laiku, trasi veicot 46,80 sekundēs. Godalgotas vietas bija ļoti tuvu, jo līdz trijniekam pietrūka tikai viena sekundes desmitdaļa, bet no līdera mūsu kalnu slēpotājs atpalika pussekundi. Tikmēr tuvākie sekotāji bija diezgan tālu – gandrīz sekundes attālumā.

Otro braucienu Zvejnieks veica 48,73 sekundēs un uzrādīja labāko laiku. Tā kā pirmajā braucienā trīs par viņu ātrākie otrajā braucienā tika apsteigti vairāk nekā par nepieciešamo pussekundi, tad tas ļāva Kristapam Zvejniekam izvirzīties līderpozīcijās divu braucienu summā (1:35;53) un izcīnīt uzvaru, par 0,24 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju itāli Mikelu Landīnī, kurš sestdien Eiropas kausa posmā Šamonī bija 25.vietā un vairāk nekā četras sekundes priekšā mūsu sportistam. Trešo vietu ieguvušais un pussekundi lēnāk nobraukušais francūzis Tomass Mermijo Blondēns Eiropas kausā bija 33.vietā un trīs sekundes ātrāks par Kristapu.

Sacensībās piedalījās kalnu slēpotāji no Francijas, Itālijas, Andoras, Lihtenšteinas, Polijas, Latvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Gruzijas, Norvēģija, Zviedrijas, Īrijas, Beļģijas, Spānijas, kā arī no citu kontinentu valstīm – Argentīnas, Austrālijas, ASV, Jaunzēlandes.

Šodien dalībnieki vēlreiz sacentīsies slaloma disciplīnā.

Rezultāti: FIS Race - Men's Slalom 05.01.2015