Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

T.Petruševics 42. vietā Pasaules kausa posmā Vācijā Big Air disciplīnā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

T.Petruševics 42. vietā Pasaules kausa posmā Vācijā Big Air disciplīnā (video)
BIG AIR PK posms Vācijā. Foto: fis-ski.com

Nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Monchengladbach norisinājās Pasaules Kausa posms Big Air disciplīnā, kurā Latvijas pārstāvis Toms Petrusevičs izcīnīja 42. vietu. Šis Tomam bija otrais Pasaules Kauss Big Air disciplīnā šajā sezonā, sākoties kvalifikācijas ciklam Ziemas Olimpiskajām spēlēm Korejā 2018.gadā. Sagatavošanos šim posmam ietekmēja ierobežotie finanšu resursi. Izlaidām otro Pasaules kausa posmu Korejā, kā arī visu laiku pēc Itālijas posma nevarējām trenēties uz kalna, bet nācās trenēties mājās - "bezsniega" apstākļos.

is posms tika organizēts kā City Big Air un arī šajā posmā dalībniekiem bija tikai viena treniņdiena. Treniņdienā pūta spēcīgs pretvējš, kas apgrūtināja un ierobežoja sarežģītāko triku izpildīšanu. Līdz ar to Toms nevarēja atkārtot visus savus labākos trikus. Treniņš ilga pusotru stundu un Tomam sanāca izlekt vien 7 reizes. Pēc tam sekoja viena brīvdiena, kurā norisinājās sacensības frīstail slēpotājiem.

Sacensību dienā bija bezvējš, taču sniega segums bija ļoti ledains. Ātrumi bija lielāki, kas ļāva sportistiem veikt lielākus lidojumus un izpildīt sarežģītākus trikus. Sacensībām tika pielaisti 49 sportisti vīriem un 22 sportistes dāmām. Toms tika ielozēts 2. starta grupā. Sacensību dienā treniņiem tiek dots īsāks laiks - 45 minūtes, kuru laikā Toms paspēja izlekt vien 5 reizes.

Treniņos tika gan piedzīvoti kritieni gan izdevās atkārtot sarežģītāko triku no viņa triku arsenāla.
Sacensības sākas ar kvalifikāciju, kur katram dalībniekam tiek doti divi lecieni, kurus vērtē tiesneši, no kuriem skaita labāko. No katras grupas jeb heat uz fināliem tiek 5 labāko rezultātu īpašnieki.

Mūsu uzdevums bija tikt maksimāli augstu, tāpēc nolēmām uzreiz sākumā izpildīt lābāko Toma triku - Switch BS doublecork nose 1080. Pirmajā lēcienā neizdevās veiksmīgi nosēdināt triku, un diemžēl arī otrajā lecienā pietrūka līdz veiksmīgam nosēdienam. Rezultātā izcīnīta 42. vieta.

Braucēju līmenis sacensībās bija ļoti augsts un līdz ar to rezultāti bija ļoti blīvi. Ar rezultātu īsti neesam apmierināti, bet priecē tas, ka neskatoties uz to, ka pēdējas nedēļas neesam bijuši uz kalna, spējam progresēt. Trika izpildījumi ir kļuvuši daudz labāki, plūstošāki, lielāki lidojumi. Šoreiz nepaveicās ar nosēdieniem. Jāturpina cītīgi trenēties un jābūt pacietīgiem uz rezultātu. Sacensību sezona tikko kā sākusies, savu labāko formu plānojam sasniegt sezonas vidū, ja izdosies pietiekoši trenēties kvalitatīvos snovborda parkos.

Svētdien Toms kopā ar treneri Ināru Bīrmani devās uz treniņnometni Kolorado (ASV), kur aizvadīs treniņus līdz decembra beigām. Šajā periodā Toms arī startēs nākošajā FIS Pasaules kausa posmā BigAir disciplīnā, kurš norisināsies Cooper Mt. laika posmā no 13. decembra līdz 17. decembrim.

Inārs un Toms pateicas par atbalstu - Rīgas Domei, LOV, LSF, Nitro snowboards, L1 Premium goods, Toko (veikals Ceļotājs), Stance, Electric, SONY Latvija, bez kuriem dalība PK posmos šobrīd nebūtu iespējama.