Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Rekordskaits valstu Baltijas kausa 1.posmā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rekordskaits valstu Baltijas kausa 1.posmā un FIS sacensībās kalnu slēpošanā
Trases apskate pirms 'BK sacensībām "Snow arena" 2015.gadā. Foto: Infoski.lv

Rīt ar pirmo posmu Lietuvas pilsētā Druskininkos slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow Arena” sāksies lielākās un prestižākās Baltijas un Austrumeiropas reģiona vairāku posmu sacensības kalnu slēpošanā – Baltijas kauss, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas norisināsies četras dienas no 3.-6.novembrim, lielajiem slaloma disciplīnā sacenšoties ceturtdien un piektdien, bet jauniešiem izejot uz starta sestdien un svētdien. Pieaugušajos un U21 grupā, kuriem Baltijas kausa posms būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) “Entry league (ENL)” kategorijas sacensības, pieteikušies vairāk nekā 80 dalībnieku no 15 valstīm, bet kopā ar jauniešu un Master grupām kopā piedalīsies ap 260 kalnu slēpotājiem, kas ir jauns dalībvalstu un dalībnieku rekords. LSF ir parūpējusies par interesantu jauninājumu Baltijas kausā – paralēlo slalomu, kur dalībnieki varēs nopelnīt naudas balvas. Zīmīgi, ka Baltijas kausa 1.posms būs otrās FIS sacensības šajā sezonā aiz 22. un 23.oktobrī Zeldenā notikušā Pasaules kausa posma.

Jau trešo reizi Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas sastāv no trim posmiem, sāksies novembra pirmajā nedēļas nogalē Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos, kur atrodas lielākā Austrumeiropas ziemas sporta un aktīvās atpūtas halle “Snow arena”. Otro gadu pēc kārtas 460 metru garajā trasē norisināsies arī FIS ENL sacensības, kurām šogad pieteikušies 85 kalnu slēpotāji no 15 valstīm. Bez trijām Baltijas valstīm un to kaimiņvalstīm Krievijas, Baltkrievijas un Polijas uz pirmo posmu Lietuvā ir atbraukuši arī Čehijas, Lielbritānijas, Slovākijas, Ukrainas Rumānijas, Itālijas, Luksemburgas, Beļģijas un pat Grieķijas pārstāvji. Viskuplāk ar 22 dalībniekiem būs pārstāvēta Latvija, kurai seko Beļģija ar 10 un Baltkrievija ar 7 kalnu slēpotājiem. Trijās jauniešu grupās – U12,U14 un U16 – sacentīsies ap 170 kalnu slēpotājiem no sešām valstīm. Līdz ar to kopējas dalībnieku skaits šobrīd sniedzas pāri 260. Pagājušā gadā “Snow arenā” piedalījās 250 kalnu slēpotāji no 13 valstīm.

FIS ENL sacensībās dalībniekiem būs jāveic trīs braucieni, bet jaunieši trasi veiks ierastās divas reizes. Galvenie favorīti uz uzvaru būs pagājušā gada pirmās vietas ieguvēji abas dienas Kristaps Zvejnieks (reitings 10,42 FIS punkti) un Lelde Gasūna (13,13 FIS punkti), kuri, atrodoties attiecīgi 69. un 77.vietā, dalībnieku vidū būs vienīgie no pasaules ranga simtnieka slalomā. Tuvu top100 ir 114.vietā atrodošā baltkrieviete Maria Škanova, bet nākamā labākā pēc reitinga ir pēdējos trīs gadus Norvēģijā studējošā Agnese Āboltiņa, kurai 251.vieta. Uz godalgotām vietām no Latvijas izlases pretendēs Miks Zvejnieks, Žaks Gedra un Liene Bondare, bet no citu valstu pārstāvjiem labas izredzes ir čeham Danielam Paulusam, baltkrievam Jurijam Daņiločkinam, kā arī dažiem beļģiem.

LSF ir padomājusi par interesantu jauninājumu, proti, paralēlo slalomu, kurā piedalīsies labākie sešpadsmit FIS sacensību rezultātu uzrādītāji, kuri, sākot no astotdaļfināla, pa pāriem sacentīsies izslēgšanas braucienos viens pret vienu, cīnoties par naudas balvām. Tādējādi arī skatītājiem būs lielāks azarts, vērojot Baltijas kausa posmu kalnu slēpošanā.

Lielākā daļa Latvijas izlases klanu slēpotāju Dināra Dorša vadībā šajā hallē ir aizvadījusi vairākus treniņus, kamēr daži no mūsējiem ir kārtīgi patrenējušies Alpos. Diemžēl pilnā sastāvā mūsējos neredzēsim, jo dažas vēl nav pilnībā atguvušās no traumām.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-02 11:35, pirms 7 gadiem
Butu jauki ja varetu redzet ari tv.