Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Siguldā LK 2.posms kalnu slēpošanā FIS statusā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nedēļas nogalē Siguldā LK 2.posms kalnu slēpošanā FIS statusā
Foto: Infoski.lv, E.Lukšo

Šajā nedēļas nogalē no piektdienas līdz svētdienai Siguldā Pilsētas trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) organizētais trīs dienu garais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kam būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss. Otrajā posmā jaunieši sacentīsies trijās disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā, bet elites, Master un U21 grupas pārstāvjiem ir paredzētas divas disciplīnas – milzu slaloms un slaloms. Turklāt noslēdzošajā dienā Elite un U21 grupas pārstāvjiem FIS sacensībās slalomā sacentīsies divas reizes. Šobrīd sacensībām pieteikušies vairāk nekā 125 dalībnieki no piecām valstīm, ieskaitot arī Norvēģiju.

Janvāra beigās tika aizvadīts Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, un šajā nedēļas nogalē ir pienākusi kārta otrajam, kas vienlaicīgi ir arī noslēdzošais. Lai arī abu posmu starpā ir piecas nedēļas, tomēr par kalnu slēpošanu sacensību trūkumu ar mūsējo kalnu slēpotāju dalību nevarētu sūdzēties, jo pa šo laiku ir aizvadīts pasaules čempionāts Sanktmoricā, kā arī vēl nav pilnībā norimušas emocijas un mazinājies azarts no pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā aizvadītā Baltijas kausa otrā posma. Līdz ar to divas nedēļas nogales pēc kārtas Siguldā Pilsētas trasē valdīs kalnu slēpošanas svētki, jo vēlreiz tiks rīkotas FIS sacensības šajā ziemas spora veidā.

Pagājušajā gadā LSF pirmo reizi rīkoja Latvijas kausu kalnu slēpošanā FIS statusā, un šogad iesāktais tiek turpināts. FIS ENL (Entry league) sacensības, tiesa, būs tikai vienu dienu, t.i., svētdien, kad U21 un elite sacentīsies slalomā, jo sestdien viņiem ir paredzēts milzu slaloms. Taču svētdien elite un U21 grupa FIS ENL slalomā sacentīsies divas reizes, līdz ar to veicot kopumā četrus braucienus. Ja lielie sacentīsies divas dienas, tad jauniešiem būs jāiet uz starta visas trīs dienas. Jauniešu grupām pēc divu sezonu pārtraukuma ir paredzēts supergigants, kurā U12, U14 un U16 grupas pārstāvji Latvijas kausa ietvaros pēdējo reizi sacentās 2015.gada janvārī Latvijas kausa pirmajā posmā. Supergigants, kur būs paredzēts treniņbrauciens, bet sacensībās vairs ne divi, bet viens brauciens, tad arī iesāks Latvijas kausa otro posmu piektdien, tas ir, jau rīt. Vispār jau sākotnēji jauniešiem bija paredzētas četras disciplīnas, arī Alpu kombinācija, kas norisinātos arī piektdien kopā ar supergiganta sacensībām, taču, ņemot vērā pašreizējos laika apstākļus un sniega kvalitāti, tika nolemts Alpu kombināciju atcelt un rīkot tikai supergigantu. Nākamās divas dienas jauniešu grupām būs tās pašas disciplīnas, kas lielākajām grupām, proti, milzu slaloms un slaloms. Starp citu, pirmo reizi Latvijas kausa posms norisināsies trīs dienas.

Latvijas kausa otrajā posmā Latvijas pārstāvjiem, kas būs krietnā vairākumā, konkurenci sastādīs arī kalnu slēpotāji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un arī Norvēģijas.

No pagājušā nedēļas no Baltijas kausā redzētajiem izlasies vadošajiem kalnu slēpotājiem šajā nedēļas nogalē startēs daļa – Žaks un Žanete Gedras, Liene Bondare, Evelīna Gasūna (tikai slalomā, jo milzu slalomā pēc traumas sadziedēšanas nav vēl īsti trenējusies), Dāvis Zvejnieks, kā arī, iespējams, Kristaps Zvejnieks, kurš gaida ārsta slēdzienu par savu mikrotraumu. Uz FIS sacensībām ārzemēs nolēmuši aizbraukt Miks Zvejnieks un Elvis Opmanis, kuri startēs attiecīgi Norvēģijā un Austrijā. Otro nedēļu pēc kārtas nestartēs Lelde Gasūna, kura ārstē muguras sāpes un gatavojas Eiropas kausa sezonas noslēgumam.

Saskaņā ar sacensību programmu sestdien un svētdien no rīta vispirms sacentīsies pieaugušie un juniori, bet pēcpusdienā visas jauniešu grupas.