Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai
T.Petruševics. Foto no sportista privātā arhīva.

Ar pirmo Pasaules kausa posmu, kas norisināsies novembra otrajā nedēļas nogalē Itālijā, sāksies atlases cikls 2018.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Korejā, kurās vēlas startēt arī viens no Latvijas vadošajiem snovbordistiem vairāku Eiropas kausa posmu pirmo un citu godalgoto vietu ieguvējs un 2013.gada Eiropas kausa sezonas kopvērtējuma uzvarētājs Toms Pertruševics, kas jau tagad vasarā aizvada treniņus un cītīgi gatavojas jaunajai sezonai.

“Tā kā jau šogad rudenī sāksies atlases cikls uz Olimpiskajām spēlēm, tad šogad jācenšas pēc iespējas ātrāk sasniegt labāko sportisko formu. Protams, mani finanšu resursi ir ļoti ierobežoti, šobrīd nav visi nepieciešamie līdzekļi vēl savākti priekš sacensību sezonas, bet esmu optimists un ceru, ka izdosies,” stāsta Toms, kuram maijā un jūnijā nācās strādāt celtniecības darbos Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, lai sev varētu nodrošināt labākas treniņiespējas un lai izdotos realizēt visu ieplānoto – trenēties labākajos snovborda parkos kopā ar Pasaules TOP snovbordistiem vasaras un rudens mēnešos.

Šīs vasaras plānā Tomam ir 3 nometnes – pirmā Francijas ledājos, otra - Japānā – jaunu triku apguve uz pasaules labākā Airbaga, trešā – vasaras labākajā snovborda parkā Perišerā, Austrālijā.

"Tikko kā esmu atgriezies no pirmās nometnes Francijas Alpu ledājos, kur biju kopā ar savu treneri Ināru Bīrmani. Nometnes mērķis bija uzlabot vispārējās fiziskās sagatavotības (VFS) bāzi, vairāk spēku un izturību. Protams, arī atgūt sniega sajūtu, sajusties komfortabli uz slaidiem un kikeriem. Uz kalna tika strādāts pie iepriekšējās sezonas triku atkārtošanas un nostiprināšanas. Savukārt, tramplīni nebija paši lielākā izmēra un tikai divi vienā līnijā, kā arī bija diezgan lēzens nosēdiens un kliboja kikeru (tramplīnu) šeipošanas kvalitāte. Līdz ar to nebija iespējams atkārtot visus savus labākos trikus. Savukārt slaidu parks bija labi izveidots, bet prasījās vairāk kreatīvāks nekā vienkārši tikai standarta konstrukcijas," stāsta Toms.

Fiziskajos treniņos tika strādāts pie līdzsvara, spēka un izturības. Tā kā šis ciemats atrodas 1800 m.v.j.l., tad gaiss šeit ir retinātāks un treniņu efektivitāte krietni lielāka kā mājās Latvijā. Par atbalstu Toms Petreševics saka paldies LOV, LSS, Nitro snowboards, Toko, Stance, Airdog, L1 premium goods, Rīgas Dome, FeiyuTech