Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase šogad iespēlēs jaunos volejbolistus, nākamgad vēlas iekļūt EČ

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas izlase šogad iespēlēs jaunos volejbolistus, nākamgad vēlas iekļūt EČ
Latvijas volejbola izlases galvenais treneris Avo Kēls, "Mogo Latvija" vadītājs Krišjānis Znotiņš, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks un ģenerālsekretārs Kaspars...

Latvijas volejbola izlase, kas jau šajā nedēļas nogalē uzsāks dalību Eiropas Zelta līgā, šovasar iespēlēs jaunos talantus, lai jau nākamgad kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, ceturtdien preses konferencē pauda Latvijas Volejbola federācija (LVF).

LVF jaunā vadība pie varas ir četrus mēnešus, prezidentam Jānim Bukam situāciju raksturojot, ka pēc ziemas allaž nāk pavasaris. "Arī pēc stagnācijas nāk pavasaris un tagad, manuprāt, ir iestājies pavasaris. Esam pielikuši ļoti, ļoti lielas pūles, lai sāktu būvēt volejbola kuģi, padarītu to labāku un daudz, daudz, pievilcīgāku, lai volejbols būtu patiešām prestižs sporta veids ar ko nodarbotos mūsu bērniem. Esam daudz strādājuši gan pie federācijas struktūras sakārtošanas, gan valdes, komisiju darba uzlabošanas, lēmumu caurspīdīguma uzlabošanas, lai nebūtu nekādu draugu lēmumi. Savukārt galvenās pūles pieliktas, lai volejbola pasauli padarītu daudz neatkarīgāku no valsts atbalsta, jo līdz šim federācija dzīvoja tikai no valsts naudas."

"Šodien prezentējam pirmos lielos atbalstītājus - par Latvijas vīriešu izlases ģenerālsponsoru kļuvusi līzinga kompānija Mogo, bet par zelta sponsoru "LNK Group"," prezentēja prezidents. "Varu droši teikt, ka tuvākajā laikā ziņosim par vēl jauniem atbalstītājiem. Šis mums ir milzīgs izaicinājums, jo saviem atbalstītājiem jāpierāda, ka volejbolā ir izdevīgi guldīt līdzekļus, tāpēc mums jābūt, ātriem, dinamiskiem. Vislabākajiem. Jo konkurence starp sporta veidiem ir ļoti liela. Daudzas durvis atveras caur personiskiem kontaktiem, kā arī atbalstītājiem ir svarīgi, ko viņi saņem pretī - šis ir divvirzienu ceļš, mums ir jāatstrādā viņu labvēlība."

Buks nenoliedza, ka arī "Mogo" piesaistīts pēc personiskas pazīšanās, jo kompānijas Latvijas nodaļas vadītāju Krišjāni Znotiņu viņš pazīst jau sen.

"Mums ļoti patīk šī jaunā vīzija, ko iezīmējusi federācijas valde. Tai ir ambīcijas, kas redzamas jau no starta Zelta līgā. Tāpat par volejbola popularizēšanu reģionos, jo Latvija nav tikai Rīga. Federācijas mērķis ir reģionos iesaistīt arvien vairāk cilvēkus. Kā arī ilgtspējība, vēloties volejbolu padarīt par ģimenes sporta veidu," komentēja Znotiņš.

"Mūsu mērķis viennozīmīgi ir kvalificēšanās 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Sadarbība ar "Mogo" šobrīd ir uz diviem gadiem," pauž LVF ģenerālsekretārs un valdes loceklis Kaspars Timermanis, iezīmējot plānu, ka šogad Zelta līgā tiks spēlēts ar atjauninātu sastāvu, starts šajā turnīrā plānots arī nākamgad un pēc tam jau rudenī notiks cīņa, lai kvalificētos finālturnīram. "Šogad esam būtiski atjauninājuši komandas sastāvu. Vēlamies, lai volejbols un sportisti ir daudz atpazīstamāki. Spēlēšana Zelta līgā mums palika mantojumā no federācijas iepriekšējās vadības. Atsevišķos jautājumos ieguvām Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pretimnākšanu - viena no tām bija atļauja spēlēt sporta namā "Daugava", ko ļoti lūdzām, apsolot, ka nākamgad noteikti spēlēsim lielākā sporta arēnā. Zelta līga spēka ziņā jau ir ļoti tuvu Nāciju līgai, visas komandas ir ļoti nopietnas."

Pirmo maču Latvija aizvadīs svētdien Turcijā. Pēc tam plānoti dueļi arī pret Beļģiju un Slovākiju. Pirms tam Latvija divās pārbaudes spēlēs guva vienu uzvaru pret Baltkrieviju, kas šogad spēlēs Eiropas čempionātā.

"Šajās spēlēs mums bija četri debitanti - Markuss Cielavs, Kristaps Platačs, Renārs Jansons, Vladislavs Blumbergs. Protams, gribam kādu uzvaru Zelta līgā, gribam būt viltīgāki par tām nācijām, kas jau aizmirsušas par Latviju kā volejbola valsti," Timermanis atzīst, ka Latvija turnīrā nebūs favorīte. "Pret Baltkrieviju laukumā uznāca Jansons un sita pāri Krievijas superlīgas spēlētāja blokam. Izlases galvenais treneris Avo Kēls neformālās sarunās teicis, ka potenciāls Latvijas volejbolam ir ļoti liels. Pat ja zaudējam, jācīnās un jāparāda, ka spējam būt līdzvērtīgi ar Eiropas vadošajām komandām."

"Sākām gatavoties 6. maijā un jau rit trešā nedēļa. Kopumā esmu apmierināts ar kondīciju. Cīņa būs interesanta. Lielākais jautājums man ir par Slovākiju, kas pērn spēlēja ar jauniešiem, bet šogad pārbaudes spēlēs pret Igauniju jau viņi bija ar pietiekami daudz pazīstamiem spēlētājiem. Tātad Zelta līgu uztver nopietni," saka Kēls. "Turcija droši vien būs ar labāko sastāvu. Turcijā spēlējošie igauņi man saka, ka viņi grupu neuztver nopietni, grib tikt uz finālturnīru un no tā jau cīnīties par tikšanu uz Nāciju līgu. Vakar saņēmām trīs video no Beļģijas spēlēm ar Tunisiju. Beļģiem gaidāma gara vasara, jo pēc Zelta līgas būs olimpiskā kvalifikācija un arī Eiropas čempionāts. Nav zināms vai viņiem visu laiku būs stiprākais sastāvs."

"Mūsu plāns ir palikt Zelta līgā. Jā, mums nebūs visi labākie, bet man vajadzēja izdarīt izvēli. Šī vasara Latvijai būs tāda, ka būs ļoti laba iespēja likt uzsvaru uz tiem, kas spēlējuši mazāk vai vispār nav spēlējuši," stāsta treneris. "Hermans Egleskalns netiek ģimenes pieauguma dēļ, bet ļoti labu sniegumu jau pret Baltkrieviju parādīja Platačs. Šī vasara būs interesanta, iespējas iziet laukumā būs visiem - galvenais mērķis ir nākamā vasara un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Vairs nedrīkstam pieļaut tādu kļūdu, kā pērn pirmajā spēlē pret Izraēlu."

Kēls atklāja, ka pēc dalības Zelta līgā visu jūliju strādās ar izlases jaunajiem spēlētājiem. "Tiem, kuriem nākotnē kaut kas jāparāda. Svarīgi, ka šogad spēles būs jūnijā. Ja nav atbildīgu spēļu, tātad šī vasara ir darbam. Klubi sāk gatavoties vien augusta vidū, septembrī. Jā, divu nedēļu atpūta ir normāli, bet divus ar pusi mēnešus atpūsties nevajag."

"Komandā noskaņojums ir labs, kolektīvs ir jauns, katrs grib sevi pierādīt un tas ir ļoti pozitīvi. Visi strādā ļoti cītīgi un katrā iespējā, kas tiek dota, cīnās līdz pēdējam. Iesim un cīnīsimies, dosimies soli pa solim, pēc tam analizēsim savas kļūdas un mācīsimies no tām, ja tādas būs," saka šī gada izlases kapteinis Toms Švans. "Mums ir kopējs mērķis, visi iesim kopā un tad viss izdosies."

     [+] [-]

, 2019-05-23 21:22, pirms 5 gadiem
lieliski, parādās cerība, ka exDNB kadri pacels Latvijas volejbolu!