Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejboliste Raciņa spēlēs Austrijas Bundeslīgā

Volejboliste Raciņa spēlēs Austrijas Bundeslīgā
Inese - pirmajā rindā pirmā no labās
Foto: Inguna Minusa

Pirmsssezonas pārbaudes turnīrā Zalcburgā Ingunas Minusas trenētā Latvijas sieviešu izlase tikās arī ar mājiniecēm „PSVBG Salzburg”, kuras rindās spēlēja trīs latvietes, arī Inese Raciņa.

Pirms nedēļas pirmssezonas turnīrā Zalcburgā, kurā piedalījās arī Latvijas sieviešu izlase, mājinieču „PSVBG Salzburg” rindās spēlēja arī trīs latvietes. Cēlājas loma universitātes komandā uzticēta Inesei Raciņai.

„Nekad nebiju domājusi sportot un studēt ārzemēs, jo krietna summa jāmaksā par studijām vai dzīvošanu. Dzīvot Dānijā, Vācijā vai Austrijā nav lēti. Latvijas Universitātē biju iekļuvusi budžeta grupā, un Rīgā man ir, kur palikt,” par negaidīto pavērsienu dzīvē stāsta Inese Raciņa. „Zalcburgā nokļuvu nejauši. Daugavpils komandas trenere Žanna Zaņegina ieminējās, ka Inguna Minusa viņai teikusi, ka Austrijas komanda meklē cēlāju. Varētu mācīties un trenēties.

Mācību valoda tur ir vācu, taču gan 9., gan 12. klasē eksāmenus vācu valodā jau biju kārtojusi. Uzzvanīju Ingunai, sakontaktējos ar Ingrīdu Zaueri, kura tur jau spēlē, ar komandas treneri un aizsūtīju savu spēļu video. Jūnijā komanda uzaicināja aizbraukt pie sevis, lai es apskatītos, kā man patīk. Aizbraucu, nedaudz patrenējos. Man parādīja universitāti, kopmītnes. Iepazinu lielāko daļu komandas.

Komanda šosezon ir saņēmusi speciālo uzaicinājumu spēlēt EVK Izaicinājuma kausā. Ne par dzīvošanu, ne mācībām nav jāmaksā. Austrijā varu iegūt augstas klases izglītību, kuru atzīst visā pasaulē. Piedevām izrādījās, ka LU un Zalcburgas universitāte sadarbojas. Būšu ieguvēja – volejbols labā līmenī, labi apgūšu valodu, iegūšu labu izglītību un pieredzi, kādu nevarētu iegūt Latvijā.”

Austrijā Inese ir jau trīs nedēļas. Pirmajā bija treniņnometne, nākamajās divās – arī turnīri – Vācijā un Zalcburgā (šeit – ar Latvijas izlases piedalīšanos). Vēl priekšā pārbaudes turnīrs Čehijā, un sezona sāksies 29. septembrī. Komandā bez vietējām spēlētājām ir trīs latvietes, čehiete, divas amerikānietes. „Spēles stils atšķiras, un tam bija jāpielāgojas. Citi žesti un kombinācijas,” par iejušanos Austrijas volejbolā saka Inese.

Raciņa studēs tiesības un ekonomiku. Līgums ar volejbola klubu ir uz vienu gadu, studēt jāstudē trīs. Uzsvaru Inese liks uz mācībām, un pēc sezonas domās par turpmāko.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija