Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Izaicinājuma kausā volejbolā Latvijas klubiem pretinieki no Itālijas un Čehijas

Andrejs Siliņš

Izaicinājuma kausā volejbolā Latvijas klubiem pretinieki no Itālijas un Čehijas
Foto: volejbols.lv

Eiropas Volejbola federācijas (CEV) Izaicinājuma kausā sievietēm RVS pretinieces pirmajā kārtā būs “TJ Ostrava” no Čehijas, kamēr vīriešiem SK Jēkabpils Lūši pretinieki būs Milānas "Allianz Powervolley" no Itālijas un RTU-Robežsardze/“Jūrmala” stāsies pretim Prāgas "VK Lvi" no Čehijas.

Šodien Starptautiskajā apraides centrā Luksemburgā izloze noteica, ka trešajā spēcīgākajā Eiropas kausā – CEV Izaicinājuma kausā – vīriešiem

Latvijas vīriešu klubu komandas kādā no CEV kausiem šogad startēs pēc ilgāka pārtraukuma, savukārt kopskaitā trīs komandas piedalījušās pirms 17 gadiem. Līdz ar to var teikt, ka vesela paaudze jau izaugusi. SK “Jēkabpils Lūši” tiksies ar klubu no Milānas, un RTU-Robežsardze/ “Jūrmala” spēlēs ar klubu no Čehijas. Komandas par tikšanu tālāk cīnīsies divās spēlēs, savā un pretinieku laukumā. Spēles tiks aizvadītas laika posmā no š.g. 1. decembra līdz 2021. gada 4. februārim, kalendārs ar skaidriem spēļu laikiem vēl tiks sastādīts.

Sievietēm otro sezonu pēc kārtas Latviju CEV Izaicinājuma kausā pārstāvēs Rīgas Volejbola skolas (RVS) vienība. Šosezon viņu pretinieces sešpadsmitdaļfinālā būs “TJ Ostrava” no Čehijas. Uzvarētājs tiks noteikts divās spēlēs savā un pretinieču laukumā. Spēles notiks no š.g. 10. novembra līdz 2021. gada 11. februārim, konkrēti katras spēles laiki tiks precizēti.

Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas “Barkom-Kažaņi” spēlēs ar Dinamo BUCUREST no Rumānijas, savukārt Latvijas vīriešu izlases kandidāta Jāņa Jansona šajā sezonā pārstāvētā Omonoia NICOSIA no Kipras cīnīsies ar Gio STRUMICA no Maķedonijas. Mūsu kaimiņiem igauņiem, SAAREMA VK pretiniekos ielozēta LAUSANNE UC no Šveices. Savukārt Parnu VK, kuras rindās šogad spēlēs arī Tomš Švans, Kristaps Platačs un Atvars Ozoliņš, spēkos mērīsies ar Somijas klubu Tiikerit KOKKOLA.

Tikmēr par veiksmīgu var nosaukt 1. kārtas izlozi Čempionu līgā Edvarta Buivida pārstāvētajai Amrisvilas komandai no Šveices. Amrisvilas “Lindaren Volley” no Šveices E grupā piedzīvoja labu izlozi un tiksies ar Soļigorskas “Šahtjor” no Baltkrievijas un Māseikas “VC Greenyard” no Beļģijas.

Izaicinājuma kausa sacensībās vīriešiem šosezon piedalās 32, bet sievietēm – 26 komandas.

Vairāk par CEV Izaicinājuma kausa izcīņu vīriešiem lasiet šeit: https://www.cev.eu/Competition-Area...

Vairāk par CEV Izaicinājuma kausa izcīņu sievietēm lasiet šeit: https://www.cev.eu/Competition-Area...

Informāciju sagatavoja
Lelde Blumberga
Sabiedrisko attiecību speciāliste