Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns iekļūst Līgas kausa pusfinālā, zalcburgietes joprojām bez zaudējumiem

Rolands Eliņš

Egleskalns iekļūst Līgas kausa pusfinālā, zalcburgietes joprojām bez zaudējumiem
Foto: LVF

Kamēr Krievijas un Čehijas čempionāti ir apturēti Covid-19 epidēmijas dēļ, Grieķijas Līgas kausa pusfinālā iekļuva Hermans Egleskalns, latviešu duelī Somijā uzvarēja Markuss Cielavs, bet rezultatīvi spēlēja Romāns Saušs, Francijas ProB līgā mača rezultatīvākais spēlētājs bija Reinis Pekmans, bet Austrijas meistarsacīkstēs arī pēc četrām kārtām tikai uzvaras ir Ingrīdas Šveigeres un Ineses Raciņas pārstāvētajai Zalcburgas komandai.

Vīrieši

Deniss Petrovs aizvadītajā nedēļā pie spēlēšanas Krievijas čempionātā netika Covid-19 sērgas dēļ. Pašam Denisam gan tā gājusi garām, taču no septiņām sestdien čempionātā paredzētajām spēlēm notika vien trīs, uz vēlāku laiku pārceļot Petrova pārstāvētās Ņižņijnovgorodas ASK maču savā luakumā ar Krasnojarskas “Jeņisej”. Tehniskie zaudējumi ar 0-3 (0:25, 0:25, 0:25) komandām, kuras nevar spēlēt, vairs netiek piešķirti. Ņižņijnovgorodas komandai atcelts viens no diviem tehniskajiem zaudējumiem spēlē ar Maskavas “Dinamo”, bet atstāts spēkā zaudējums par maču Novijurengojā ar “Fakel”.

ASK turnīra tabulā ar vienu punktu trijās spēlēs 14 komandu vidū ierindojas 13. vietā.

Čehijā Covid-19 dēļ spēles pagājušajā un šajā nedēļā atceltas vispār, un paredzēts, ka tās atsāksies vien oktobra beigās. Tai skaitā arī Toma Vanaga pārstāvētajai “Odolena Voda” vienībai. Ar vienu punktu trijos mačos Odolena Vodas komanda ierindojas 11. vietā 12 komandu vidū.

Spēles uz vēlāku laiku līdz oktobra beigām pārceltas arī sieviešu čempionātā, kur startē Elvita Dolotova un viņas pārstāvētā Brno “VK Kralovo Pole”. Ar 6 punktiem trijās spēlēs Brno vienība ieņem piekto vietu desmit komandu vidū.

Somijas čempionātā divu Latvijas volejbolistu cīņā svētdien Markusa Cielava pārstāvētā “Savo Volley” savā laukumā ar 3-0 (25:22, 25:22, 25:23) pārspēja Romāna Sauša pārstāvēto Sastamalas “VaLePa”. Saušs ar 12 gūtiem punktiem, no kuriem viens bija neatvairāmas serves veidā, kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet Markuss laukumā nedevās.

Dienu iepriekš “VaLePa” savā sezonas pirmajā cīņā viesos ar 3-0 (25:13, 25:20, 25:17) apspēlēja Joensū “Karelian Hurmos”. Arī šajā mačā Romānam 12 punkti, no kuriem pa vienam gūts ar servi un bloku. Saušs dalīja mača rezultatīvākā spēlētāja godu ar komandas biedru Sakari Mekinenu. “Savo Volley” ar trim “sausajām” uzvarām ierindojas turnīra galvgalī, bet “VaLePa” ar trim punktiem divās spēlēs ir piektā desmit komandu konkurencē.

Kā pirmā Grieķijas Līgas kausa pusfinālā iekļuvusi Hermana Egleskalna pārstāvētā Pirejas “Olympiacos”, kas C grupas mačos ar 3-0 (25:16, 25:11, 30:28) pieveica Krētas OFI, ar 3-0 (25:21, 25:19, 25:18) apspēlēja “Kifissia” un izcīnīja pirmo vietu.

Egleskalns guva attiecīgi 14 punktus (uzbrukums – 13/16), no kuriem viens tika gūts ar netveramu servi, un 20 punktus (uzbrukums – 18/26), no kuriem divus sakrāja blokā. Tieši Hermana “eiss” pielika punktu pirmajam mačam, panākot trešajā setā 30:28.

Šveices čempionātā Edvarta Buivida pārstāvētā “Lindaren Volley Amriswil I” komanda mājās ar 3-1 (23:25, 25:22, 25:17, 25:14) pieveica “Lausanne UC I”. Buivids laukumā devās epizodē pirmajā setā un ar darbībām protokolā neatzīmējās.

Ar trim panākumiem trijās cīņās Amrisvilas komanda ieņem pirmo ailīti turnīra tabulā, bet Buivida pagājušajā gadā pārstāvētā “Lindaren Volley Luzern” ar trim zaudējumiem ir pēdējā astotajā vietā.

Francijas otrajā spēcīgākajā līgā ProB sezonu ar zaudējumu savā luakumā uzsāka Reiņa Pekmana pārstāvētā “Martigues Volley-Ball”, kas ar 2-3 (25:21, 29:27, 28:30, 23:25, 13:15) piekāpās “AS Illac Volley Ball”. Pekmans ar 21 gūto punktu kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Uzvaru nedēļas vienīgajā spēlē Ukrainas meistarsacīkstēs izcīnīja Uģa Krastiņa vadītā Ļvivas “Barkom-Kažaņi” vienība, kas savā laukumā ar 3-0 (25:16, 25:13, 25:18) sagrāva “Pokuttja-Pribiliv”. Ar 7 punktiem trijos mačos Ļvivas vienība desmit komandu vidū ieņem trešo vietu.

Sievietes

Austrijas čempionātā latviešu Ineses Raciņas un Ingrīdas Šveigeres pārstāvētā “PSV VBG Salzburg” vienība nedēļas nogalē tika pie ceturtās uzvaras tikpat spēlēs, taču zaudēja pirmo punktu turnīra tabulā. Zalcburgietes viesos ar 3-2 (22:25, 25:19, 25:23, 13:25, 26:24) apspēlēja “SG VB NÖ Sokol/Post”.

Šveigere guva 15 punktus, no kuriem vienu – ar bloku, bet Raciņa laukumā uz servi devās ceturtajā setā un punktus neguva.

Zalcburgas vienība ar četriem panākumiem četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu 10 komandu vidū.