Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlasi šovakar Talsos eksaminēs Baltkrievija, tiešraide Sportacentrs.com TV

Jānis Celmiņš

Volejbola izlasi šovakar Talsos eksaminēs Baltkrievija, tiešraide Sportacentrs.com TV
Foto: LVF

Šovakar ar spēli Talsu sporta hallē Latvijas vīriešu volejbola izlase uzsāk pārbaudes spēļu ciklu pret Baltkrievijas izlasi. Cīņas sākums plkst. 18.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas izlase šovasar startēs CEV Eiropas Zelta līgā, kurai gatavošanos uzsāka 6. maijā. Galvenā trenera Avo Kēla vadībā izlases darbā tika iesaistīti 14 volejbolisti. CEV Eiropas Zelta līgas apakšgrupas ietvaros, laika posmā no 26. maija līdz 16. jūnijam, Latvijas izlase mēros spēkus ar Slovākijas, Beļģijas un Turcijas izlasēm. Grupas uzvarētājs kvalificēsies Final Four turnīram, kurš notiks 21. un 22. jūnijā Tallinā, Igaunijā.

Pirmo pārbaudi Kēla vadītā komanda šovakar aizvadīs Talsos, kur mūsējo pretinieki būs 2015. gada un drīzā 2019. gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniece Baltkrievija. Jāatgādina, ka Baltkrievijas izlase ir 2018. gada CEV Eiropas Sudraba līgas otrās vietas ieguvēja, kur pusfinālā uzvarēja tieši Latvijas izlasi.

Talsos baltkrievi ieradušies gandrīz labākajā sastāvā, kas nozīmē, ka cīņa būs aizraujoša. Īpaša uzmanība jāpievērš Krievijas Superlīgā spēlējošajiem Sergejam Buselam un Radionam Mickevičam, kā arī izlases “stabilajai vērtībai” Itālijas A2 līgā spēlējošajam Andrejam Radzjukam.

Latvijas izlases rindas tikmēr papildinājis cēlājs Deniss Petrovs. Kā pēdējais iespējamais papildinājums tiek gaidīts Hermans Egleskalns, kurš tikai 10. maijā noslēdza sezonu, “Tours” komandas sastāvā kļūdams par divkārtēju Francijas čempionu. Skaidrība šajā jautājumā gaidāma jau tuvākajā laikā, un treneri nerēķinās ar viņa spēlēšanu ne šodien Talsos, ne sestdien Jēkabpilī, kad Latvija un Baltkrievija tiksies atkātoti.

"Šī gada izlases sastāvs veidots ar akcentu, lai kopā ar pieredzējušajiem spēlētājiem vairāk iesaistītu līdzšinējās tuvākās izlases rezerves, tāpēc esmu priecīgs, ka puse no izlases sastāva ir Jēkabpils un Limbažu komandu audzēkņi," stāsta galvenais treneris Avo Kēls. "Uzskatu šo par svarīgu attīstības posmu nākotnei. Tas gan nenozīmēs kādas atlaides uz laukuma. Pretinieki Zelta līgā būs spēcīgi un cienījami, mūsu mērķis ir pārbaudīt savus labākos jaunos spēlētājus pret spēcīgām Eiropas komandām“.

Pārbaudes spēles

16.05, plkst. 18.00, Talsi (Sporta halle, adrese K.Mīlenbaha 32a), Latvija - Baltkrievija
18.05, plkst. 18.00, Jēkabpils (Sporta nams, adrese Brīvības iela 2J), Latvija - Baltkrievija

CEV Eiropas Volejbola Zelta Līga

26.05, Turcija, Turcija – Latvija
29.05, plkst. 19.30, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Slovākija
1.06, plkst. 18.00, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Beļģija
8.06, Beļģija, Beļģija – Latvija
12.06, Slovākija, Slovākija – Latvija
16.06, plkst. 18.00, Rīga, Daugavas SN, Latvija – Turcija

Latvijas izlases kandidāti: Deniss Petrovs, Edvīns Skrūders, Jānis Jansons, Toms Vanags, Armands Āboliņš, Atvars Ozoliņš, Markuss Cielavs, Reinis Pekmans, Kristaps Platačs, Toms Švāns, Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs, Edgars Šimanskis, Ingars Ivanovs.