Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nacionālo līgu volejbolā atklāj ''VK Ventspils'' uzvara pār Skrundas volejbolistiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nacionālo līgu volejbolā atklāj ''VK Ventspils'' uzvara pār Skrundas volejbolistiem
Foto: Latvijas volejbola federācija

10. un 11. oktobrī tika dots starts Nacionālai līgai volejbolā Rietumu un Austrumu divīzijās. ''VK Ventspils'' atklāšanas spēlē pārliecinoši ar 3:0 (25:16, 25:12, 25:16) pārspēja ''VK Skrunda'', tāpat pirmās uzvaras svinēja Kauņas un Jēkabpils volejbolisti, informē Latvijas volejbola federācija.

Rietumu divīzijas spēles atklāja “VK Ventspils” un jaunpienācēju “VK Skrunda” komandas. Ventspilnieki jau pagājušajā sezonā pierādīja, ka ir viena no vadošajām komandām, kas pierādījās arī šajā mačā - pārliecinoša uzvara ar rezultātu 3:0 (25:16; 25:12; 25:16), neļaujot pretinieku komandai pārsniegt 16 punktu robežu. Ar iegūtiem 14 punktiem, tajā skaitā 4 netveramām servēm, rezultatīvākais bija “VK Ventspils” spēlētājs Matīss Kaņeps.

Otrajā šīs divīzijas spēlē spēkiem mērojās divas lietuviešu komandas, “Marijampoles Sūduva” pret “Kauno RIO- Startas”. Lai arī spēles seti aizritēja saspringti un līdz pat spēles setu galotnēm nebija skaidri zināms, kura komanda iegūs pārsvaru, “Kauno RIO- Startas” spēlētājiem izdevās setu attiecībā pārliecinoši uzvarēt visu spēli, ar rezultātu 3:0 (25:22; 25:22; 25:23). Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva komandas “Marijampoles Sūduva” volejbolists Andžejs Savostenoks, kurš ieguva 14 punktus. Jāatzīmē arī uzvarētāju komandas volejbolists Mikolas Sučanekas, kurš no iegūtiem 12 punktiem, 4 ieguva ar bloku.

Austrumu divīzijas spēles atklāja “Jēkabpils Juniori/JSS” un “Rīgas Volejbola skola” komandas. Spēles pirmajos divos setos abām komandām izdevās apmainīties ar uzvarētiem setiem, kas lika domāt, ka, iespējams, sagaidīsim pirmo piecu setu cīņu. Turpmākajos spēles setos pārliecinošāki bija “Jēkabpils Juniori/JSS” volejbolisti, kuri svinēja arī pirmo šīs sezonas uzvaru ar rezultātu 3:1 (21:25; 25:22; 25:19; 25:22). Ar iegūtiem 14 rezultativitātes punktiem izcēlās uzvarētāju komandas volejbolists Kristers Sils, 2 punktus gūstot ar netveramu servi un 3 ar uzvarētiem blokiem.

Kamēr rietumu divīzijas mači turpināsies 31. oktobrī starp “VK Ozolnieki” un “VK Skrunda” komandām, austrumu divīzijā jau 14. oktobrī “Sējas SH” tiksies “OC Limbažu/MSĢ” un “Rīgas Volejbola skola” komandas. Savukārt, 17. oktobrī “Sējas SH” spēkiem mērosies “OC Limbažu/MSĢ” un “SK RTU” komandas.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas volejbola federācija