Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" pastiprinās ar Āboliņu un virza augstus mērķus

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūši" pastiprinās ar Āboliņu un virza augstus mērķus
Edvīns Skrūders Foto: "Jēkabpils Lūši"

Latvijas čempioni un kausa ieguvēji volejbolā - “Jēkabpils Lūši” gatavojas jaunajai sezonai un jau paguvuši aizvadīt pirmās pārbaudes spēles. Kluba prezidents Māris Trušelis sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka jaunajā sezonā komanda sev virza visaugstākos mērķus – Latvijas čempionāta zelts un Latvijas kausa iegūšana. Tikmēr Baltijas līgā minimālais uzdevums būs iekļūšana labāko četru komandu skaitā.

Jau vēstīts, ka šogad “Credit 24 Meistarlīgas” turnīrā startēs vien četras Latvijas komandas, kas ir par vienu mazāk, nekā iepriekš. Dalībnieku vidū nebūs Daugavpils komandas, kas, iespējams, pat ar divām komandām startēs Nacionālajā līgā. Latviju līgā pārstāvēs pa vienai komandai no Jēkabpils, Rīgas, Limbažiem un Jelgavas.

Baltijas līgas jaunā sezona sāksies nedaudz vēlāk - oktobra sākumā. Tas tāpēc, ka Igaunijas izlase iekļuvusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur dalību uzsāks rīt ar spēli pret spēcīgo Polijas valstsvienību.

Latvijas čempionei un Latvijas kausa ieguvējai “Jēkabpils Lūši” komandas vadībai starpsezonā izdevies saglabāt komandas pamatkodolu, papildinoties ar Armanu Āboliņu, kurš gadu aizvadījis “RTU/Robežsardzes” rindās, nu atgriezies Jēkabpilī. “Lai gan savainojumi mūs nav saudzējuši, treniņus uzsākām jau jūnijā. Labā ziņa, ka gados jaunie spēlētāji ir kļuvuši par gadu vecāki un pieredzējušāki. Pirmās pārbaudes spēles parādīja, ka neesam nemaz tik vāji,” pēc uzvaras pār Somijas augstākās līgas kluba “Karelian Hurmos”, kuru vada Aigars Birzulis, un paņemta seta pret spēcīgāko Baltkrievijas komanu “Shakhtior” teic Jēkabpils kluba prezidents Māris Trušelis, neslēpjot prieku, ka savainojumu izdevies apārstēt komadas sākumsastāva cēlājam Edvīna Skrūderam, kurš var trenēties ar pilnu jaudu.

Vadošajai Latvijas volejbola komandai izdevies ne tikai nosargāt visu sastāvu, bet arī atbalstītājus, kuru pulkam pievienojies SIA “LatGran”, kas nodarbojas ar industriālo kokskaidu granulu ražošanu un realizāciju. Ar Latvijas Volejbola federāciju noslēgtais līgums paredz trīs gadu atbalstu jauniešu un junioru izlasēm 60 tūkstošu eiro vērtībā, bet “Jēkabpils Lūši” trīs gadu sadarbības līguma ietvaros saņems 15 tūkstošus eiro lielu atbalstu.

“Laikam jau sportiskie rezultāti neļauj nevienam no atbalstītājiem atteikties no mūsu atabsltīšanas,” smejot saka Trušelis, kurš neslēpj, ka būtisks būs arī pašvaldības atbalsts. Cik tas būs liels, šobrīd nevar pateikt, taču finansējums ir apsolīts.

“Mūsu mērķis un galvenais uzdevums ir darbs ar vietējiem spēlētājiem, tāpēc leģionāru virzienā neskatāmies. Gribam likt uzsvaru uz savējiem, jo jāsaprot, ka katra ārzemnieka iesaiste komandā samazina spēles laiku mūsu pašu puikām,” teic Trušelis. “Iepriekš par mums ticis runāts neviennozīmīgi par spēlētāju nelaišanu un izlasei, taču uzskatu, ka rīkojāmies pareizi. Spēlētājam ir jābūt gatavam par simts procentiem,” piebilst kluba vadītājs.

Par turpmāko pārbaudes spēļu grafiku šobrīd lielas skaidrības nav, taču tādas noteikti vēl būs. Ja iepriekš jēkabpilieši tikuši aicināti uz dažādiem pārbaudes turnīriem Igaunijā, tad šobrīd tādu nav.