Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Igaunijas volejbola klubi janvārī gatavi Latvijā izspēlēt mačus sabraukuma formā

Igaunijas volejbola klubi janvārī gatavi Latvijā izspēlēt mačus sabraukuma formā
"RTU/Robežsardze/Jūrmala" pret "Jēkabpils Lūšiem". Foto "RTU/Robežsardze/Jūrmala"

Covid-19 ierobežojumu dēļ šobrīd neskaidrības plīvurs ir arī Baltijas volejbolā. "Credit24" Meistarlīgā kungiem spēles šobrīd tiek aizvadītas neregulāri, uz Igauniju dodas tikai "Jēkabpils Lūši" un "RTU/Robežsardze/Jūrmala", kamēr "Biolars/Jelgava" un "DU/Ezerzeme" spiestas sēdēt mājās. Šobrīd gan panākta vienošanās, ka janvārī Igaunijas klubi un arī vienīgā Lietuvas komanda ieradīsies Latvijā, lai aizvadītu spēles ar vietējām vienībām, portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete.

Meistarlīgas ievadā Latvijas klubi lielākoties spēlēja tikai savā starpā, taču šie mači jau ir izspēlēti, un jāsāk nopietnāk domāt par cīņām ar Igaunijas un Lietuvas komandām. Tomēr tam traucē ierobežojumi. Ja "Jēkabpils Lūši" un "RTU/Robežsardze/Jūrmala" var doties uz kaimiņvalstīm kā komandas, kurās sportisti var izdzīvot tikai ar volejbola spēlēšanu un kurās ir iespēja nodrošināt "burbuļa" apstākļus, tad citādāk ir ap "Biolars/Jelgava" un "DU/Ezerzeme" vienībām – to volejbolistiem ir savas darbavietas, un viņi pēc atgriešanās Latvijā nevar atļauties doties pašizolācijā. Tāpēc šīs komandas šobrīd Baltijas līgas mačus skatās no malas un to darīs vismaz līdz janvārim, kamēr Jēkabpils un Jūrmalas klubi brauc uz Igauniju.

"Janvārī turpināsim spēlēt. Šobrīd ir panākta vienošanās, ka Igaunijas un Lietuvas komandas janvārī brauks uz Latviju ar visiem Covid-19 testiem un izspēlēs plānotos mačus ar mūsu komandām sabraukuma formā," atklāja Aizporiete, kura neizslēdza iespējamību, ka mači klubiem varētu notikt pat četras dienas pēc kārtas. Piemēram, ceturtdien, piektdien, sestdien un svētdien.

"Jēkabpils Lūši" un "RTU/Robežsardze/Jūrmala" šobrīd, dodoties uz kaimiņvalstīm, jau aizvada savas izbraukuma cīņas, taču ar Daugavpils un Jelgavas komandām paredzētās mājas spēles Lietuvas un Igaunijas klubi varētu aizvadīt arī Latvijā.

"Februāra beigās mums tik un tā ir plānots "Final Four". Ja pēc 11. janvāra Latvijā atcels ārkārtējo stāvokli, mēs to varēsim izspēlēt. Ja tas turpināsies un ja tiešām janvāris un februāris saslimstības rādītājos būs vēl trakāks, tad sanāksim visas trīs federācijas kopā un domāsim, ko darīt," Aizporiete ir gandarīta par sadarbību starp reģiona volejbola federācijām. Tās bijušas ļoti pretimnākošas. "Lai saprastu, kā rīkoties, izveidot "Zoom" konferenci ar Igaunijas un Lietuvas federācijām ir dažu minūšu jautājums. Visas puses ir ļoti atsaucīgas, kaut gan šī ir sarežģīta sezona. Jau sezonas sākumā visiem teicām, ka jābūt ļoti elastīgiem. Ja gribam spēlēt, ir jāmēģina pielāgoties – tas nekas, ja pēkšņi pasaka, ka pēc trim četrām dienām būs spēle."

Pandēmijas dēļ šobrīd nenotiek Baltijas līga sievietēm. Tā pauzēs vismaz līdz 11. janvārim, taču, ja ārkārtējā situācija Latvijā tiks pagarināta, būs jālemj, ko darīt tālāk. Savukārt Latvijas kausa izcīņa jau iepriekš no Ziemassvētku laika tika pārcelta uz 30./31. janvāri.

"Latvijas kausu pārcēlām, jo tur piedalās arī Nacionālās līgas komandas, jaunieši, dāmas. Ir plāns spēlēt 30 un 31. janvārī, bet jāskatās, kas notiks pēc 11. janvāra. Ja nevarēsim, tad, iespējams, tā paliks tikai par augstāko līgu kausa izcīņu," sacīja Aizporiete.