Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Serbija viesu laukumā uzvar Turciju un kļūst par Eiropas čempionēm volejbolā

Ints Megnis
Ints Megnis

Serbija viesu laukumā uzvar Turciju un kļūst par Eiropas čempionēm volejbolā
Serbijas sieviešu volejbola izlase priecājas par triumfu Eiropas čempionātā. Foto: AP/Scanpix

Eiropas čempiones volejbolā svētdien tika noskaidrotas grūtā piecu setu cīņā, Serbijas izlasei viesu laukumā ar rezultātu 3-2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13) apspēlējot Turciju, kas bija sacensību saimniece.

Ankarā notikušajā mačā visi pieci seti bija ļoti līdzīgi. Pirmos četrus labāk sāka Serbija un pat vēlāk zaudētajos setos tai vairākkārt bija trīs punktu pārsvars. Savukārt izšķirošajā, piektajā, setā situācija bija gluži pretēja - ilgstoši vairāku punktu vadība bija mājiniecēm, bet izšķirošajos brīžos priekšā aizskrēja serbietes un noveda dueli līdz dramatiskai uzvarai.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Tijana Boškoviča, kura arī tika nosaukta par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kamēr 22 punktus savāca Brankiča Mihajloviča.

Serbija trešo gadu pēc kārtas pierādīja savu pārākumu, jo aizpērn tā jau bija labākā Eiropas čempionātā, bet pērn uzvarēja arī pasaules čempionātā, kad titula cīņā pārspēja Itāliju.

Eiropas meistarsacīkstēs Serbija tika pie trešā titula vēsturē, sekojot panākumiem 2011. un 2017. gadā. Eiropas čempionāta ietvaros serbietes nav zaudējušas kopš 2015. gada pusfināla, kad piekāpās nākamajai čempionei Krievijai.

Tāpat svētdien notika spēle par trešo vietu, kurā Itālija ar 3-0 (25:23, 25:20, 26:24) droši uzvarēja Poliju.

Šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā piedalījās arī Latvija, bet zaudēja visos setos gan Spānijai, gan Rumānijai, gan Bosnijai un Hercegovinai.