Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgas MVP Levinska: "Šī ir skaistākā uzvara, kādu varējām izcīnīt"

Jānis Celmiņš

Baltijas līgas MVP Levinska: "Šī ir skaistākā uzvara, kādu varējām izcīnīt"
RVS meitenes. Foto: volejbols.lv

Jau vēstīts, ka Baltijas līgas 2019./2020. gada sezona beigusies ar Latvijas komandas Rīgas Volejbola skolas (RVS) uzvaru, finālā atspēlējot divu setu deficītu un piecos setos svinot panākumu pār pamatturnīra uzvarētājām Tallinas “TalTech/Tradehouse”. Gan komandas galvenais treneris Andrejs Odinokovs, gan “Final 4” turnīra vērtīgākā spēlētāja Marta Kamēlija Levinska pēc spēles neslēpa prieku par paveikto.

Baltijas līgā sievietēm svētdien Rīgas Volejbola skola Tallinas pievārtē jaunuzceltajā sporta namā Jiri ar 3:2 (13:25, 23:25, 25:18, 25:17, 15:10) pieveica mājinieces Tallinas “TalTech/Tradehouse”. Vēl nekad iepriekš pašreizējā Baltijas līgas formātā Latvijas sieviešu komandai uzvarēt nebija izdevies.

“Protams, zinājām, ka mums ir varianti pret šo komandu, zinājām nianses, kā varam uzvarēt, bet nosacījums bija – meitenēm viss jāizdara labi,” pēc mača teica uzvarētāju komandas galvenais treneris Andrejs Odinokovs.

“Pirmajā setā mūsu darbību ietekmēja stress. Pirmajā setā pretinieces bija noskaņojušās kā mājas spēlē, kā pamatturnīra uzvarētājas, bet mēs bišķiņ tā kā pajukām. Pirmajā setā pretinieces bija agresīvākas. Pēc tam to mainījām. Zinājām, ka gan Levinska, gan Kramēna, gan visi pārējie, kas bija laukumā, var spēlēt labāk, ko es nevarētu pateikt par pretinieku. Zinājām, ka pirmo setu viņas nospēlēja uz maksimumu, bet mums bija iespējas uzlabot spēli,” pārvērtības spēlē komentēja treneris.

“Otrajā setā spēle izlīdzinājās. Jau sākām spēlēt tā, kā mākam, bet ne līdz galam. Pēdējos trijos setos koncentrācija bija maksimāla līdz pašam galam. Tas bija galvenais iemesls, kāpēc šodien uzvarējām. Noteicošais bija mūsu pašu spēle,” Odinokovs vēlreiz atgādināja pirms finālčetrinieka teikto, ka viss būs atkarīgs no pašiem.

“Pirmajā setā bijām tā kā sabijušās un mazliet varbūt nenoticējām sev,” pēc triumfa skaidroja nedēļas nogales rezultatīvākā spēlētāja Marta Kamēlija Levinska. “Tomēr atbalstījām viena otru un ar emociju palīdzību ļāvām noticēt, ka varam atspēlēties. Treneri pēc otrā seta sapurināja un ļāva noticēt, ka varam.”

“Nesenā pagātnē neatceros tādu spēli, kad būtu uzvarējušas pēc diviem zaudētiem setiem,” saka Marta. “Varbūt ir tāda bijusi Baltijas līgā vai Latvijas čempionātā, bet ne tika svarīga kā šī. Šī ir skaistākā uzvara, kādu varējām izcīnīt.”

Trīs RVS spēlētājas iekļautas “Final 4” turnīra simboliskajā izlasē

Marta Kamēlija Levinska ar 66 gūtajiem punktiem divās spēlēs tika atzīta par finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, kā arī iekļauta simboliskajā izlasē kā labākā diagonālā spēlētāja. Kopā ar viņu labāko septītniekā vieta atradās arī RVS “libero” spēlētājai Elīnai Zvaigznei un otrā tempa spēlētājai Amandai Nikolai Ērglei. No finālistēm simboliskajā izlasē tika iekļautas abas pirmā tempa spēlētājas Līsa Kullerkanna un Elīsa Peita, kā arī cēlāja Kaisa Bahmatševa, bet otra labākā “pusīte” bija bronzas medaļnieces TU/“Bigbank” volejboliste Kadi Kalma.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija