Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Viedoklis: Latvijas volejbola izlases aprises

Viedoklis: Latvijas volejbola izlases aprises
Gundars Celitāns
Foto: Romaulds Vambuts, Sportacentrs.com

Jau tuvāko nedēļu laikā oficiāli tiks apstiprināts Latvijas vīriešu volejbola izlases kandidātu saraksts – spēlētāji, kuri pavasarī varētu uzsākt cīņu par dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā. Portāls Sportacentrs.com nedaudz pasteidzies notikumiem pa priekšu un piedāvā autora viedokli ar iespējamo izlases kandidātu sarakstu un katra spēlētāja izredzēm iekļūt izlasē.

Portāls Sportacentrs.com jau iepriekš informēja, ka Latvijas vīriešu volejbola izlase Eiropas 2011.gada volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā grupā ar Grieķijas un Somijas izlasēm. Trešā izlase, kas pievienosies B apakšgrupas komandām tiks noskaidrota cīņā starp Lielbritānijas un Azerbaidžānas izlasēm. Izloze bijusi visai veiksmīga, tāpēc beidzot būtu jāapkopo visi labākie spēki, lai pacīnītos ar gaidāmajiem pretiniekiem. Vēl vairāk, viens no atlases turnīriem notiks pašu laukumā un tas, lai arī uzliek zināmu atbildības nastu, ir uzskatāms par plusu.

Piedāvājam autora viedokli, kāda nākamajā vasarā varētu izskatīties Latvijas izlase un kādas varētu būt katra iespējamā izlases kandidāta izredzes iekļūt tajā. Skaidrs, ka lieli brīnumi sastāvā nebūs un tās pamat kodolu veidos iepriekš izlasē spēlējušie, taču iespējami arī kādi pārsteigumi. Minētais kandidātu saraksts ir paša autora sastādīts, tāpēc var gadīties, ka izlases treneru sastādītajā varētu būt vēl kāds uzvārds. Šo rindu autors gan ir diezgan drošs – lielu izmaiņu starp šo un "īsto" (oficiāli apstiprināto) nebūs! Par visu augstāk minēto lasiet zemāk…

Diagonāles:

Gundars Celitāns – Uzspēlējis Francijas augstākajā līgā, gadu vienā no spēcīgākajām volejbola līgām pasaulē – Krievijas Superlīgā, šo sezonu neapšaubāmais Latvijas volejbola izlases līderis Gundars Celitāns aizvada Turcijā, kur spēlē "Ziraat Bankasi" komandas rindās. Lai arī Turcijas un Krievijas čempionātu līmeņi meistarības ziņā ir nesalīdzināmi arī Turcijā Gunča ir viens no komandas līderiem. Pats paudis, ka līmenis Turcijā ir pietiekami labs un iedomas, ka šajā valstī volejbolu spēlēt nemāk ir nepamatotas. Neapšaubāms Latvijas izlases sākumsastāva spēlētājs un uzbrukuma līderis.

Ja nebūs savainojumu arī šī gada izlases modelī nekas nemainīsies – Celitāns jaunākais sagādās galvassāpes ikvienam pretinieku trenerim un spēlētājam.

Valērijs Lomakins – Pēc "Cēsu Alus" komandas aiziešanas spēlēt līmeni zemāk (Nacionālajā līgā) viens no tās līderiem sezonu iesāka "Biolars/Olaine - Ozolnieki" komandas rindās, bet tuvākajā laikā jau aizvadīs pirmās spēles Francijas "Pro B" līgas komandā "Chaumont" ar diviem citiem Latvijas volejbolistiem Aivaru Petruševicu un Vadimu Kardašu plecu pie pleca. Iekļūšana Latvijas izlases 12 būs diezgan grūti aizsniedzams mērķis. Sezonas pirmajā pusē Ozolniekos spēlēja maz un ļoti nepārliecinoši. Tagad jāskatās vai pratīs pielikt strādājot pie Nikola Matijaseviča Francijas klubā.

"Kurvīša" iedošana izlases treneriem pirms gada var izrādīties liktenīga.

Hermans Egleskalns – Bijušais "Cēsu Alus" komandas spēlētājs starpsezonu periodā pievienojās Somijas vicečempioniem "Perungan Pojat" un izskatās, ka ir nokļuvis labās rokās. Komandā, kurā daudz nozīmē Normunda Veinberga vārds Egleskalns iejuties labi un kļuvis par vienu no tās līderiem. Komandas treneri gados jaunajam puisim uzticējuši diagonāles pozīciju un ar saviem pienākumiem Hermans galā tiek ļoti labi. Vieta izlases divpadsmitniekā Egleskalnam tika piedāvāta jau aizvadītajā vasarā, taču toreiz uzsvars tika likts uz mācībām un izlasē šo spēlētāju neredzējām.

Izskatās, ka varētu būt labs Gundara Celitāna dublieris. Vēl jāuzkrāj pieredze un ja ceļam nepārskries melns kaķis, šaubu nav tuvāko gadu laikā par šo jaunieti mēs dzirdēsim daudz.

Cēlāji:

Agris Leitis – Uz šo brīdi varētu būt stabils izlases cēlājs. Ja ne pirmais, tad otrais noteikti. Raimonda Vildes vadībā bieži bijis otrais numurs, bet šosezon "Parnu" komandas rindās izkarojis sev lielu spēles laiku. Komanda spēlē labi un šobrīd atrodas "Schenker" līgas vadībā. Kas gan cēlājam var būt vēl labāks rādītājs, ja ne tas, ka komanda spēlē stabili, turklāt bez lielām zvaigznēm un stabiliem uzbrucējiem sastāvā…

Mūžīgi otrais, kuram pēdējais laiks kļūt par pirmo.

Deniss Petrovs – Aizvadītajā vasarā stabils izlases pirmais cēlājs. Šosezon nokļuvis Āvo Kēla rokās "Selver" rindās – labās rokās, taču komandai uzvaras mijās ar zaudējumiem, arī dalība Eirokausos komanda jau beigusi. Petrova pluss ir labā saspēle ar lielāko daļu Latvijas izlases potenciālo spēlētāju. Šis fakts ir ļoti svarīgs.

Izskatās, ka vajadzētu būt izlases pamatsastāva cēlājam, taču pozīcijas varētu nebūt tik drošas kā iepriekš.

Artis Caics – Puisis, kuram jau labu brīdi būtu jābūt izlases stabilam pirmajam cēlājam, taču Sliktā zēna tēls nav ļāvis realizēt savu potenciālu. Diskvalifikācija pirms diviem gadiem, lauzta roka aizvadītajā vasarā un Caicam Latvijas izlasē īsti uzspēlēt nav sanācis. Viņa pluss – šajā sezonā ir Raimonda Vildes acu priekšā "Lāse-R / Rīga" komandas rindās. Jāatceras vien fakts, ka sastāvā vietas ir tikai diviem cēlājiem.

Vieta izlasē vēl jānopelna!

Vjačeslavs Grimailovs – Šosezon spēlē Kiprā un par šīs valsts čempionātu informācijas Latvijā ir ļoti maz. Zināms vien tas, ka komanda ir starp līderēm nacionālajā čempionātā, bet Grimailovs spēlē daudz.

Savulaik bijis pat izlases pirmais cēlājs, taču izskatās, ka šogad varētu būt problēmas iekļūt pat izlases divpadsmitniekā.

Otrā tempa uzbrucēji:

Jānis Šmēdiņš – Stabils izlases pamatsastāva spēlētājs un viens no uzbrukuma līderiem. Vācijas Bundeslīgas viens no labākajiem serves uzņēmējiem un servētājiem. Ja nenotiks brīnumi Šmēdiņš jaunākais izlasē šosezon nespēlēs. Priekšroka tiks dota pludmales volejbolam un tā spēlēšanai kopā ar Mārtiņu Pļaviņu. Izlases treneri par šiem plāniem jau esot informēti un Šmēdiņa plānus uzņēmuši ar sapratni.

Šmēdiņa nespēlēšana izlasē noteikti ir liels zaudējums. Ļoti iespējams pat lielākais zaudējums Latvijas izlasē.

Jānis Pēda – Spēlētājs, kurš nekad nav bijis izlases treneru mīlulis. Iemesli tam bijuši ļoti dažādi, taču Jāņa Šmēdiņa prombūtnē ar Pēdu noteikti būs jārēķinās. Itālijas čempionāta A1 sērija – viena no spēcīgākajām volejbola līgām pasaulē un Pēda šosezon spēlē tieši šajā līgā. Sezonas laikā gan vairāk tiek izmantots kā diagonāles pozīcijas spēlētājs, kas varētu radīt zināmas problēmas ar servju uzņemšanu spēlējot kā "pusītei" izlasē.

Noteikti jādara viss, lai Pēda izlasē šovasar spēlētu.

Ansis Medenis – Ļoti ekstravagants spēlētājs, kurš izlasei pateica nē pirms diviem gadiem, kad izsakot neapmierinātību ar Latvijas Volejbola federācijas darbu, aizgāja no tās. Šobrīd aizvadījis vairākas spēles spēcīgajā Brazīlijas Superlīgā un būtu gatavs atgriezties izlasē. Līdzīgi kā Pēda, arī Medenis spēlē diagonāles spēlētāja pozīcijā, taču kā pats atzīst komandā ir ņemts kā "pusīte" un arī treniņos strādā kā šīs pozīcijas spēlētājs.

Būtu interesanti Ansi redzēt atgriežamies izlasē.

Aivars Petruševics – Viens no savulaik par perspektīvākajiem Latvijas jaunajiem volejbolistiem. Profesionālajā volejbolā ienāca kā pirmā tempa uzbrucējs, bet šobrīd spēlē otrā tempa uzbrucēja pozīcijā. Lieliski fiziskie dotumi (pēc fiziskajiem rādītajiem viņu apsteidz tikai G. Celitāns), kas ļauj spēlēt ātru volejbolu. Šobrīd spēlē Francijas "Pro B" līgā pie bijušā "Cēsu Alus" komanda trenera Nikolā Matijaseviča, kurš Aivaru noskatīja jau pagājušajā sezonā. Aizvadītajā vasarā izlasē tā arī īsti neuzspēlēja, gūstot nepatīkamu savainojumu.

Vietu izlases divpadsmitniekā neapšaubāmi pelnījis, taču ja izlasei būs gatavi palīdzēt visi labākie, tad par vietu starta sastāvā vēl būs jāpacīnās.

Toms Šmēdiņš – Brāļa nespēlēšana izlasē var pavērt durvis otram Šmēdiņam – Tomam. Jau aizvadītajā vasarā viņš aizvadīja vairākas spēles izlases rindās un izpelnījās Ramonda Vildes uzslavas. Sezonu aizvada Somijas otrajā līgā, esot tur viens no līderiem.

Vai Tomu izlasē šogad redzēsim libero pozīcijā?

Artjoms Andilevko – viens no Latvijas jaunās paaudzes volejbolistiem, kurš jau aizvadītajā vasarā izpelnījās izlases treneru uzslavas un nelielu avansu, tiekot iekļauts izlases sastāvā dalībai PČ atlases turnīrā. Pēc turnīra izlases treneris Raimonds Vilde neslēpa nožēlu, ka īstas iespējas Artjomu laist laukumā kaut uz pāris spēles epizodēm tā arī nav bijis. Šobrīd spēlē Tallinas "Selver" klubā, tiekot pie visai laba spēles laika.

Ja izdodas piesaistīt Medeni, T. Šmēdiņu, Pēdu, Petruševicu, tad Andilevko par vietu sastāvā pacīnīties būs ļoti grūt.

Ēriks Baiks – Aizvadītajā vasarā, aizlāpot caurumus, tika paņemts izlasē, bet sevi tā īsti nespēja pierādīt. Šobrīd spēlē Somijas čempionātā.

Līdzīgi kā Andilevko, izlases divpadsmitniekā iekļūt būs ļoti grūti

Lauris Iecelnieks – Aizvadītajā vasarā mēģināja nopietni pievērsties pludmales volejbolam, tāpēc izlasei tika teikts "nē". Debija lielajā pludmales volejbolā neizdevās un sabojāta bija arī visa vasara – ne šis, ne tas. Šobrīd spēlē Kiprā.

Viens no savulaik Raimonda Vildes mīluļiem šobrīd izskatās, ka varētu arī palikt aiz izlases divpadsmitnieka.

Jevgēņijs Grimailovs – Savulaik viens no izlases starta sastāva spēlētājiem, kurš pēc SK "Rīga" un "Lāse-R" komandu apvienošanās tika pastumts maliņā un pagājušajā sezonā spēlēja "ELVI/Kuldīga" komandas rindās. Šobrīd karjeru turpina Francijas "Pro B" līgā.

Tiks iekļauts izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, bet divpadsmitniekā par 99 procentiem netiks.

Valters Ramma – Dažādu iemeslu dēļ pāris gadus izlasē nav spēlējis. Stabils Kipras čempionvienības "Famagusta Anarthosis" spēlētājs.

Līdzīgi kā Grimailovs tiks iekļauts izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, bet divpadsmitniekā iekļūt būs ļoti grūti. Izredzes gan jāvērtē nedaudz augstāk kā Grimailovam.

Pirmā tempa uzbrucēji

Vikors Koržeņevičs – Aizvadītajā vasarā ilgi bija bez darba, bet tuvojoties kritiskajam brīdim, nāca piedāvājums no Čemponu līgas kluba "Unicaja Almeria" – secinājums spēlētāji tiek pamanīti arī Somijas čempionātā. Stabils pamatsastāva spēlētājs kluba rindās un paredzams, ka būs viens no līderiem arī izlasē.

Viennozīmīgi jābūt izlases sastāvā un arī tās pamatsastāvā.

Armands Celitāns – Sezonas sākumā bija vairāki piedāvājumi no ārzemju klubiem, taču beigu beigās palika Rīgā un šobrīd spēlē "Rīga/Lāse-R" rindās. Spēlētājs, kurš izlasē uztur labu mikroklimatu un tāds noteikti komandai ir vajadzīgs.

Pretendēs uz vietu izlases sākumsastāvā un šobrīd saviem konkurentiem ir solīti priekšā.

Jānis Vāvers – Mūžīgi jaunais un perspektīvais, taču nu pienācis brīdis pierādīt, ka ir cienīgs spēlēt arī Latvijas izlasē. Pirms neilga laika Vāveram bija piedāvājums no kāda Francijas "Pro B" līgas kluba, taču palikšana Rīgas komandas rindās vismaz izlases kontekstā jāsaskata kā pluss.

Var spēlēt izlasē, bet par savu vietu vēl jāpacīnās.

Andrejs Zavorotnijs – spēlē jau pieminētajā Francijas "Pro B" līgā. Spēlē regulāri un ir rezultatīvs. Vēl viens spēlētājs, kuru var likt vienā svaru kausā ar Vāveru, Celitānu un zemāk minēto Hotuļevu.

Par vietu izlasē būs jāpacīnās, bet divpadsmitniekā būtu jātiek.

Vladislavs Hotuļevs – Pāris gadus izlasē nav spēlējis un dzirdētas runas, ka bijis ne tā labākā mikroklimata radītājs izlasē, kad tur spēlējis. Arī pāriešana no Spānijas Superlīgas kluba uz Itālijas A2 līgu tomēr jāuzskata par solīti atpakaļ. Mokās ar dažādiem sīkiem savainojumiem.

Visticamāk izlases divpadsmitniekā šoreiz neiekļūs.

Libero

Austris Štāls – pieredzējis volejbolists, kurš izlasei ardievas vēl nav teicis. Spēlē Tallinas "Selver" kluba rindās, kur ir stabils serves uzņēmējs. Ja izlases treneriem pēkšņi neradīsies idejas par kāda cita spēlētāja pielāgošanu libero pozīcijai, tad Austris būtu pelnījis vietu izlasē.

Sevi pierādījis un visticamāk izlases sastāvā būs, ja pats tam būs gatavs.

Ingars Ivanovs – Varētu būt Austra Štāla dublieris. Veiksmīgi tiek galā ar servju uzņemšanu un uzdevumiem aizsardzībā Ozolnieku komandā. Kādam taču reiz būs jāieņem vieta izlases sastāvā Austra Štāla vietā. Kāpēc gan tas lai nebūtu tieši Ivanovs?

Būs grūtie iekļūt sastāvā, bet kas zina


, 2010-02-02 15:53, pirms 15 gadiem
labs info par volejbolu jo godīgi sakot kkā pieklusis viss
, 2010-02-02 16:07, pirms 15 gadiem
cerams ka Tomes speles Libero kur vinjam lielakas izredzes
, 2010-02-02 16:07, pirms 15 gadiem
doamju ka mums ir 20 loti labi volejbolisti bet AIZ TIEM...
, 2010-02-02 16:39, pirms 15 gadiem
Ja pie izlases stures bus vilde - aizmirsties par Ivanovu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-02 16:55, pirms 15 gadiem
Kur ir Aivars Černuho no VK Ventspils? Jaunais 1.tempa uzbrucējs!!!
, 2010-02-02 16:58, pirms 15 gadiem
Krastiņu par treneri un aidaaa
, 2010-02-02 17:31, pirms 15 gadiem
jā, ar vildi tur toc nekas nesanaks.
pa sitiem gadiem vins vairak ir visu sacakarejis neka palidzejis.
man liekas ka bik sturgalvigs treneris
, 2010-02-02 20:14, pirms 15 gadiem
1)vai medenis un peda visp speles izlase??jo cik atceros tad pagashreizz ar vinjiem tur taa interesanti izrikojaas...
2)negribeetu piekrist ka leitim jabuut pirmajam celejam... jo gan petrovs gan caics ir daudz fiziskaki un atraki salidzinajuma ar leiti.. ka, piemeru, varu minet gan bloku gan ari to kur leitim jaskrien pec slikti panjemtam bumbam.....sajos elementos leitis izskatas parak vajs prieks tada limenja spelem...
, 2010-02-02 22:50, pirms 15 gadiem
Nuu nezinu ka jums, bet vai Romānam Saušam nebūtu jāspēlē???
, 2010-02-02 22:52, pirms 15 gadiem
būsim reāli - spēlēs tie, kas var panest Raimi. Tātad- Gunča par diagonāli, Iecelnieks un Arjoms puses, Petrovs ceļ, jaunākais Celitāns un Koržaņevics pirmie tempi, par libero nav poņas- visi kas varētu kāpās beachu. Austris toč nenāks, mož Ingars piekrīt, kaut arī šaubos. kas pienes dvieļus, nav šķirbas, tur jau var džekus no RVS ar paņemt.
, 2010-02-03 06:52, pirms 15 gadiem
Pirmā tempā veco Vilmani esat aizmirsuši un domāju ja A.Medenis ārzemēs spēlē diognāles pozīcijā, tad nevajag viņu pieskaitīt tā jau plašajai otrā tempa pozīcijai.
Runājot par otro tempu J.Šmēdiņš vienu vietu jau ir aizņēmis, kurš būs otrs?
Vajadzētu padomāt kādā veidā LV varētu redzēt šo turnīru!
, 2010-02-03 10:44, pirms 15 gadiem
kasisk rakstīja: Pirmā tempā veco Vilmani esat aizmirsuši un domāju ja A.Medenis ārzemēs spēlē diognāles pozīcijā, tad nevajag viņu pieskaitīt tā jau plašajai otrā tempa pozīcijai.
Runājot par otro tempu J.Šmēdiņš vienu vietu jau ir aizņēmis, kurš būs otrs?
Vajadzētu padomāt kādā veidā LV varētu redzēt šo turnīru!
ja palasīsi cītīgāk rakstu, sapratīsi, ka Smedins izlase nespeles! taa, ka ar 2. tempiem ir liela saape sobrid!
, 2010-02-03 15:03, pirms 15 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: ja palasīsi cītīgāk rakstu, sapratīsi, ka Smedins izlase nespeles! taa, ka ar 2. tempiem ir liela saape sobrid!
..varbūt ir info kādās pozīcijās spēlē Sorokins un Veinbergs, un kādēļ viņi nespēlē izlasē?
Nu labi, Sorokins skaidrs - uz bīču, bet Veinbergs gan jau noderētu..
, 2010-02-03 17:42, pirms 15 gadiem
Atvainojos, laikam murgus negribēju lasīt!
Jānīt nāc pie prāta ir jāspēlē šogad izlasē!
, 2010-02-05 10:40, pirms 15 gadiem
bitron rakstīja: Kur ir Aivars Černuho no VK Ventspils? Jaunais 1.tempa uzbrucējs!!!
gatavojas olimpiskās atlases ciklam
, 2010-02-09 13:26, pirms 15 gadiem
kasisk rakstīja: Pirmā tempā veco Vilmani esat aizmirsuši un domāju ja A.Medenis ārzemēs spēlē diognāles pozīcijā, tad nevajag viņu pieskaitīt tā jau plašajai otrā tempa pozīcijai.
Runājot par otro tempu J.Šmēdiņš vienu vietu jau ir aizņēmis, kurš būs otrs?
Vajadzētu padomāt kādā veidā LV varētu redzēt šo turnīru!
Ar cilvēku gaisu ansis nevar konkuret naac pie praata vienreiz.
, 2010-02-09 13:29, pirms 15 gadiem
Izlases spēlētāju uzvārdi un meistarības līmenis ko viņi pierāda spēlējot pasaules augstākajās līgās izsaka ļoti daudz.Vilde ne vienu reiz (atkārtoju nevienu) nav pieraadijis sevi kaa izlases treneri kaut gan viņam ir un ticu ka arī turpmāk būs no kā izvēlēties! NOST AR VILDI!!!!!!!!!
, 2010-02-09 13:31, pirms 15 gadiem
bitron rakstīja: Kur ir Aivars Černuho no VK Ventspils? Jaunais 1.tempa uzbrucējs!!!
Kur ir Domenikss Augšteins no VK Pārziemo.Lv?
, 2010-02-09 13:36, pirms 15 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: ja palasīsi cītīgāk rakstu, sapratīsi, ka Smedins izlase nespeles! taa, ka ar 2. tempiem ir liela saape sobrid!
Otrie tempi tomēr ir no kā izvēlēties Medenis , Pēda utt. , jaut''ajums vai vispār viņi vispār grib stūrēt kuģi uz panākumiem kura kapeinis ir Vilde.
Bet es ceru uz panākumiem un Vildi no komandtiltiņa vajag mest nost!
Jānis Jansons un Zigurds Adamovičs. Foto: Lāsma Irša

"Jēkabpils Lūšiem" izbraukumā Šveicē nepieciešams likvidēt deficītu

LETA. Latvijas volejbola klubs "Jēkabpils Lūši" šodien Šveicē Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgas pirmās kārtas atbildes mačā tiksies ar "Schonenwerd".
"Jēkabpils Lūšu" volejbolisti. Foto: Latvijas Volejbola federācija
6

Jēkabpiliešiem uzteicams otrais sets, laukumā izskrien strīkers

CEV Čempionu līgā volejbolā kvalifikācijas pamatposma pirmās kārtas ievadā "Jēkabpils Lūši" savā laukumā ar 1-3 (16:25, 25:23, 14:25, 21:25) kapitulēja Šveices spēcīgākajai komandai "Schönenwerd".
Uzbrukumā Pāvels Jemeļjanovs. Foto: LVF
1

"Jēkabpils Lūši" spēle Čempionu līgā tiks translēta kanālā "Go3 Sport 3"

Latvijas čempionvienības “Jēkabpils Lūši” spēle Čempionu līgā volejbolā trešdienas vakarā tiks translēta kanālā "Go3 Sport 3". ČL pamatturnīra pirmajā kārtā jēkabpiliešu pretinieki būs Šveices čempioni “Volley Schonenwerd” volejbolisti. Spēles sākums plkst. 19.30.