Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"DR": jāpanāk peletons un jāsāk iedzīšana

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"DR": jāpanāk peletons un jāsāk iedzīšana
Sezonas otrajā pusē Lauris Dārziņš allaž metis precīzāk
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sākot trīs mājas spēļu sēriju ar "Sočiem", "Lokomotiv" un "Ladu", Rīgas "Dinamo" hokeja meistari Rietumu konferencē ir 14. vietā, par desmit punktiem atpaliekot no "play-off" zonas. Optimisti lēš, ka pēc šīm spēlēm dinamieši vairs nebūšot pēdējie un sarukusi būšot arī atstarpe no 7. un 8. vietas.

Pirms spēles ar "Sočiem" Rietumu konferences tabula izskatās kā no četrām daļām veidota. Ir vadošo četru komandu kvartets, kur mazliet priekšgalā "Lokomotiv", bet otrajā vagonā itin droši jūtas Helsinku džokeri. Punktu par desmit mazāk, bet džokeri ir pirmie Bobrova divīzijā un tas ļauj viņiem būt otrajiem Rietumu konferencē. Bobrova divīzijā tuvākie sekotāji - Zagreba atpaliek par deviņiem punktiem, SKA un "Slovan" - par 11.

Mazliet no vadošo kvarteta atpaliek Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dinamo". Ļoti svarīgs bija dinamiešu mačs ar Pētera Skudras "Torpedo". Ļoti labs un ātrs hokejs, bet pamatlaika beigās "Torpedo" vairāk spēlēja tā kā uz rezultāta noturēšanu, kas trenerim Skudram nav sevišķi raksturīgi. Taču "Torpedo" domāja stratēģiski - pat zaudējot papildlaikā vai bullīšos, viņi tabulā tāpat par pieciem punktiem būtu priekšā. Iznāca laimīga 3:2 uzvara un atrāviens no "Dinamo" pieauga līdz septiņiem punktiem.

Trešajā grupā es labprāt redzētu Rīgas "Dinamo", bet vismaz pagaidām viņu tur nav. Toties ir "Medvešcak" (!!!), SKA, "Soči", "Slovan", Minskas "Dinamo", "Vitjaz" un "Spartak". Atliek kādam zaudēt pāris spēļu un viņš ir 12., atliek 12. vietai pāris maču uzvarēt, un tā jau var būt 8. vai 9. vieta. Šis septiņu (!) komandu slānis ir ļoti blīvs, tā ir puse no Rietumu konferences 14 vienībām. Runājot riteņbraucēju terminoloģijā, tas ir peletons jeb galvenā grupa. Kura cenšas panākt tos dažus izlecējus, kas brauc vienatnē vai mazā grupiņā pirms viņiem.

Un tad seko arjegards - Čerepoveca un Rīga. Kuri vēl redz peletonu un laba ceļavēja gadījumā var to panākt. Taču, ja plīst riepa, tad... Jābrauc līdz galam. Ar domu par nākamo braucienu.

KHL. Rietumi. 23. novembris

1. "Lokomotiv"3487-5269
2. "Jokerit"3284-7159
3. CSKA3288-5365
4. "Torpedo"3391-6862
5. "Dinamo" (M)3394-7255
6. "Medveščak"3587-9150
7. SKA3181-7548
8. "Soči"3280-7548
9. "Slovan"3584-8948
10. "Dinamo" (Mn)3378-8647
11. "Vitjaz"3368-8244
12. "Spartak"3278-8643
13. "Severstaļ"3174-8038
14. "DR"3276-8338

Mūsu "Dinamo" šobrīd ir svarīga jebkura uzvara, taču skaidrs, ka ar tādu tempu, kāds bija iepriekšējā izbraukumā, nepietiek - 4 punkti no 12 ir par maz, lai panāktu tos, kuri rullē pirms mums. Ja izdotos no "Sočiem", "Lokomotiv" un "Ladas" paņemt maksimumu, kazi, tad jau varbūt tiktu panākts peletons. Skaidrs, ka ļoti svarīgs ir 24. novembra mačs ar "Sočiem" - uzvara tuvinātu "play-off" zonai un mazliet piebremzētu konkurentu. It sevišķi ņemot vērā, ka 3. decembrī atkal spēlēsim Sočos, bet rīdienas konkurenti pirms tam būs paviesojušies Helsinkos, pēc tam pie sevis uzņems "Spartak" un SKA. Tātad Sočiem šajās piecās spēlēs atvēlam trīs punktus, bet paši paņemam visu duci, un esam blakus...

No aizvadītajām 32 spēlēm man visvairāk nepatika tās četras, kuras aizvadījām septembra vidū. 1:4 Rīgā pret "Vitjaz", 2:3 (OT) Bratislavā, 1:2 Rīgā pret "Medveščak" un 1:2 bullīšos Rīgā ar "Slovan". Atmetam maču Bratislavā, tas tomēr ir izbraukums, bet zaudēt trim tiešajiem konkurentiem savā laukumā... Ja mums tagad būtu klāt trīs "Vitjaz" atdotie punkti, trīs atdotie punkti "Medveščak" un divi atdotie punkti "Slovan", tad "Medveščak" būtu 47, "Dinamo" un "Slovan" - 46, "Vitjaz" - 41 punkts. Tā būtu pavisam cita tabula!

Zinu, ka daudzi "DR" fani gaida janvāri, kad "Dinamo" būs deviņu mājas spēļu sērija un gandrīz visi deviņi konkurenti uzvarami - "Slovan", "Medveščak", "Avangard", Novokuzņecka, "Admiral", "Amur", "Sibirj", Minskas "Dinamo" un CSKA.

Es arī ticu pasakām un janvāra brīnumiem, taču, ja "Dinamo" cer tikt "play-off", tad līdz decembra beigām ir jātiek peletonā un tur jānoturas. Lai pēc tam realizētu janvāra izrāvienu.

Līdz gada beigām mums ir septiņas mājas spēles: bez trim nosauktajām arī "Traktor", "Ņeftehimik", Minskas "Dinamo" un "Torpedo", kā arī izbraukums uz Sočiem un Kazaņu, pēc tam uz Zagrebu.

"Severstaļ" no 13 spēlēm - 7 mājās, "Spartak" un "Vitjaz" no 13 - 5, Minskas "Dinamo" no 10 -5, "Slovan" no 11 -5, Sočiem no 13 - 9.

Rēķināt, kurš kuru uzvarēs, ir gan pāragri, gan bezjēdzīgi. Katra spēļu kārta var radīt izmaiņas tabulā. Lai mums tās būtu patīkamas, vajag tikai vienu - uzvaras. Uz priekšu, "Dinamo"!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-23 12:57, pirms 8 gadiem
ja godīgi, nedomāju, ka ir cerības panākt 8-nieku. Ne tik daudz no - viss ir iespējams, cik - nav jau argumentu! Mazākums - katostrofa!!! Un nekādu uzlabojumu! Pat Oļegs , komentējot spēles, ir dusmīgs kā lapsene, ka komanda pieļauj konsekventi vienas un tās pašas kļūdas, kas jau vairs neizskatās pēc spēlētāju iniciatīvas, bet treneru izpratnes un spēles "lasīšanas". Ņemot vērā, ka tieši spēle nevienādos sastāvos par 70% nosaka tās iznākumu, mums tas nesola neko vairāk par 13-14 vietu R konferencē... Ja nu pēkšņi neviens no pretiniekiem nespēs iemest vairākumā, kas neizklausās ticami.
Uzbrukuma potenciāls mums arī nav spīdošs, maigi sakot, pie tam, citējot meistaru (O.Sorokinu),- pretinieks ir atkodis mūsu kombinācijas ar ieiešanu zonā, tādēļ nekas dižs neveidojas. Un atkal skats uz treneriem... Vai tik tieši šis posms Rīgas Dinamo nav viss vājākais? Nespēja pamainīt spēles zīmējumu, ieiešanu pretinieka zonā, spēlēšanu mazākumā - vai nav par daudz vienai komandai?

  +4 [+] [-]

, 2015-11-23 13:29, pirms 8 gadiem
Kādu laiku nebiju lasījis šos maksas rakstus, nekas nav mainījies, nav pat piecu centu vērti. Varbūt laiks visiem ļaut palasīt šos "darbiņus''?

  -1 [+] [-]

, 2015-11-23 13:57, pirms 8 gadiem
Alex Ovechkin, The Great #8 rakstīja: Kādu laiku nebiju lasījis šos maksas rakstus, nekas nav mainījies, nav pat piecu centu vērti. Varbūt laiks visiem ļaut palasīt šos "darbiņus''?
Un kāpēc tas būtu jālasa visiem?

  +1 [+] [-]

, 2015-11-23 14:03, pirms 8 gadiem
Kāds iemesls domāt, ka DR pēkšņi sāks spēlēt daudz labāk?

Es tādu racionālu iemeslu neredzu. Ar nedaudz labāku spēli nepietiks, lai strauji tuvotos 8niekam. Tad arī pāris no konkurentiem strauji jāsāk spēlēt sliktāk. Vienīgais variants, ka Zagrebai vairāk spēles būs izbraukumā un tur viņiem grūti nāk punkti. Bet DR visa sezona kopumā pagaidām ir bijusi pavāja. Kad spēlēja slikti, tad stabili pēdējā vietā. Kad spēlēja normāli, tad nedaudz samazināja atpalicību no pirmspēdējās vietas, bet ne jau reāli 8. Lai strauji paceltos, strauji kaut kam jāuzlabojas, jābūt garai uzvaru sērijai – bet pamats nav redzams, nav spējīgi nospēlēt vairākas spēles savā augstākajā līmenī (psiholoģiski), arī savs laukums pēdējās sezonās vairs nav liela priekšrocība. Vārtsargi kopumā ir bijuši labi, milzīgs progress nebūs. Vienīgi pēkšņi jāsāk lieliski spēlēt mazākumā. Izcelt vienu spēli ar Sočiem .. Tik daudz jau zaudēts tiešajiem konkurentiem.

     [+] [-]

, 2015-11-23 14:28, pirms 8 gadiem
zigiss rakstīja: Kāds iemesls domāt, ka DR pēkšņi sāks spēlēt daudz labāk?
Diemžēl nekāds - šajā ziņā esmu pesimists. Nekas neliecina, ka var cerēt vairāk par pāris "izšaušanām" - un tām iepretī uzreiz ir neloģiski zāģi.
Turklāt tā sava laukuma priekšrocība RD gadījumā nemaz nav priekšrocība. Vismaz divas sezonas atminu, kad RD viesos vāca drusku vairāk punktu nekā mājās.
Tā taču bieži nenotiek, ka sezonas vidū pastarīte lēni un pacietīgi uzkāpj vismaz līdz tabulas vidum...

     [+] [-]

, 2015-11-24 22:03, pirms 8 gadiem
vs Soči 1:2. nu kura nākamā izšķirošā spēle?

labā ziņa - DR jau otro sezonu pēc kārtas var sākt play-off spēļu maratonu - vismaz paši spēlētāji stāsta, ka piedalās play-offā

  +2 [+] [-]

, 2015-11-25 10:56, pirms 8 gadiem
Gribētu dzirdēt kaut ko par dāvanu uz Ziemassvētkiem Heikilam vienvirziena biļetes uz Helsinkiem, izskatā un vēl painteresēties, kā slavenais avantūrists Rābe novērtē RD fizisko sagatavotību.
restorāni Rīgā - saņem atlaides