Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Kāpēc kāvās Kulda un Saulietis un ko mainīs nosūtīšana uz "Liepāju" (neko)

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kāpēc kāvās Kulda un Saulietis un ko mainīs nosūtīšana uz "Liepāju" (neko)
Kaspars Saulietis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo", kas deviņās spēlēs sakrājis tikai trīs punktus un atrodas pēdējā vietā, uzbrucējam Edgaram Kuldam, kurš kautiņā ar komandas biedru Kasparu Saulieti salauza pirkstu, ar ģipsi būs jāstaigā vismaz trīs nedēļas. "Esam paspieduši rokas, starp mums nekāda konflikta nav," teica Kulda.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" jauno sezonu sāka ar sešām spēlēm izbraukumā. Laukumā tika demonstrēts sniegums, par kuru gribētos aizmirst uzreiz pēc mača noslēguma. Divās spēlēs ne tikai neizdevās gūt, bet pat radīt draudus sāncenšu vārtiem.

Vienīgā uzvara tika izcīnīta pret Ufas "Salavat Yulaev" (3:2 pēcspēles metienos), taču arī šajā gadījumā līksmībai nebija pamata - pirms trešās trešdaļas "Dinamo" bija vadībā ar 2:0, bet sekoja noraidījums uzbrukuma zonā un ripas neizmešana no zonas, ļaujot mājiniekiem sešu minūšu laikā panākt izlīdzinājumu un arī radīt momentus uzvaras izraušanai.

Rīdzinieki cerēja, ka grimstošo kuģi pagriezt krasta virzienā ļaus pirmā spēle savā laukumā. Arī duelī pret Helsinku "Jokerit" pirms pēdējām 20 minūtēm vadībā atradās Rīgas "Dinamo", turklāt ar vārtu guvumu izcēlās Lauris Dārziņš. Viņš sāncenšu vārtsargu nebija pārspējis pagājušās sezonas pēdējos 11 mačos, sešās pārbaudes spēlēs, turklāt sagatavošanās posmā mocījās ar kājas savainojumu, trīs dueļos olimpiskajā kvalifikācijā un sešās sezonas pirmajās spēlēs. Tomēr somi laika posmā no 52. līdz 57. minūtei iemeta trīs bezatbildes vārtus (protams, tika realizēts arī vairākums), izcīnot uzvaru ar 3:1.

Laika atkopties nebija, jo nākamais mačs norisinājās izbraukumā - bija jādodas pie Minskas "Dinamo". Dienu pirms spēles Baltkrievijā tika aizvadīts treniņš, kurā Rīgas "Dinamo" palika bez ceturtās maiņas uzbrucēja Edgara Kuldas.

Pārrunājot nupat izspēlētās kombinācijas un situācijas ar Kasparu Saulieti, emocijas ņēmušas virsroku un viss beidzies ar kautiņu. Saulietim tika zila acs, kamēr Kulda lauzis pirkstu un ar ģipsi staigās vēl trīs nedēļas. Incidents varēja beigties ar nopietnākām sekām, bet pēdējā brīdī iejaukties paguvis Miķelis Rēdlihs.

"Vienkārši sakrājās emocijas. Tā gadās. Jau sen esam paspieduši rokas, starp mums nav nekāda konflikta. Tagad strādājam komandas labā," sacīja Kulda, kurš šajā sezonā piedalījies trīs spēlēs. Pret Helsinku "Jokerit" viņš laukumā pavadīja tieši deviņas minūtes, pret Maskavas "Spartak" - astoņas minūtes un 29 sekundes, bet pret Čeļabinskas "Traktor" - tikai 43 sekundes.

Pret Minskas "Dinamo" beidzot izdevās gūt vārtus trešajā trešdaļā un tikt pie punkta par zaudējumu pagarinājumā (1:2). Arī sniegums bija pietiekami apmierinošs. Vakar pret Novosibirskas "Sibir" pirmajās 14 minūtēs tika gūti trīs vārti (iepriekšējos astoņos mačos kopā - tikai desmit), izvirzoties vadībā ar 3:1, bet pat ar to uzvarai nepietika - 3:4.

Izšķirošā ripa ielaista četras minūtes līdz pamatlaika beigām, pretiniekiem realizējot skaitlisko vairākumu. Pēdējā trešdaļā desmit normālām minūtēm sekoja pilnīga sabrukšana, bet pusminūtes pārtraukumu treneri izmantoja tikai pēc ielaistajiem vārtiem, kad bija jāglābjas.

Šodien uz fārmklubu aizsūtīti aizsargs Ēriks Ševčeko un uzbrucējs Filips Toluzakovs. Abiem ir divvirziena līgumi, un aplēses liecina, ka hokejistu atalgojums varētu sarukt desmit reizes. Vai šāds solis kaut ko mainīs? Iespējams? Vai šāds solis uzlabos komandas sniegumu? Protams, ka nē.

Izskatās pēc panikas un vainīgo meklēšanas, aizmirstot, ka hokejs ir komandas sports un ka lēmumus labāk pieņemt pēc pārdomām, nevis uz karstām pēdām. Lai gan jau pēc zaudējuma Helsinku "Jokerit", skatoties momentu ierakstus, no treneru istabas nākuši vārdi: "Stāvi savā vietā! Liepāja ir, vot, tur! Bērnudārzs!"

Un vieglāk ir saskaitīt spēlētājus, kuriem nav divvirzienu līguma: Guntis Galviņš, Koltons Gilīss, Lauris Dārziņš, Patriks Mulens, Gints Meija, Georgijs Pujacs, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Jakubs Sedlāčeks, Tims Sestito, Oskars Cibuļskis un Džastins Šags. Pārējiem zaudējumu gadījumā draud jostas savilkšana.

Un noslēgumā - viela pārdomām par sastāva komplektēšanu. Komandās, kas mērķē augstākajiem sasniegumiem, hokejistus atlasa konkrētai pozīcijai. Vairākuma speciālists, piespēlētājs, metienu bloķētājs, cīnītājs vārtu priekšā.

Pēc pirmajām neveiksmēm tika izjaukts leģionāru trijnieks, un šāda soļa iniciatori bijuši paši spēlētāji, kuri nav varējuši saprast savu lomu komandā. Sak, ejiet un spēlējiet, kur ērtāk. Nepadomājot, ka diviem hokejistiem ērtāk ir vienā un tajā pašā pozīcijā.

P.S. Kad Oļegs Sorokins analizēja Latvijas izlases pārbaudes spēli pret Dāniju, viņš atkal un atkal pieminēja Rīgas "Dinamo" spēlētāju slikto fizisko sagatavotību. Pirmās maiņas centra uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs komandai pievienojās īsi pirms pirmās spēles un no ansambļa ārā nekrīt, brīžiem pat izskatoties labāk nekā citi.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-18 18:25, pirms 8 gadiem
Var jau kaut ko mēģināt darīt, mainīt, taču, skatoties no malas, komandai, tās vadītājiem vispār nav saprašanas kas viņi ir, kur viņi ir, ko darīt, kā darīt utt. Vispār - viņi ir atrauti no realitātes.

Ja šīs sezonas mērķis ir izdzīvot, noturot komandu spēles formātā, nedomājot par sportisko rezultātu, ir ok, bet kas tālāk? Pēkšņi parādīsies nauda, treneri un spēlētāji, kas brauks glābt Rīgu?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-18 23:45, pirms 8 gadiem
Es neesmu pāragru treneru maiņu piekritējs, kā to dažkārt dara Krievijā, bet nu ar Sējēju vairs nav ko komandai cerēt. Komandai potenciāls ir, un visai labs, bet to jāprot izmantot. Savukārt stulbi draudi "brauksi uz Liepāju" stilā neko neuzlabos, tieši otrādi.
Ja vēl grib glābt, kas glābjams, steidzami nepieciešama trenera maiņa un normāla speciālista nolīgšana. Ja Juris turpinās ticēt Sējējam, ka pēkšņi viss mainīsies, neko nedarot, tad viss var beigties ļoti bēdīgi. Un arī Normundam pašam vajadzētu saprast, ka nu šādā situācijā viņš nespēj tikt galā un godīgi to atzīt, aizejot no amata. Jebkurā gadījumā pārmaiņas nāks par labu. Sliktāk būt vairs nav iespējams. Bet principā sezona tika sačakarēta jau pirms tās, kad neizdevās noslēgt līgumu ne ar vienu normālu treneri. Un tagad nav ko domāt par play-off, jācīnās par savu godu. Un visupirms jau komandas vadītājiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-19 09:29, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Es neesmu pāragru treneru maiņu piekritējs, kā to dažkārt dara Krievijā, bet nu ar Sējēju vairs nav ko komandai cerēt. Komandai potenciāls ir, un visai labs, bet to jāprot izmantot. Savukārt stulbi draudi "brauksi uz Liepāju" stilā neko neuzlabos, tieši otrādi.
Ja vēl grib glābt, kas glābjams, steidzami nepieciešama trenera maiņa un normāla speciālista nolīgšana. Ja Juris turpinās ticēt Sējējam, ka pēkšņi viss mainīsies, neko nedarot, tad viss var beigties ļoti bēdīgi. Un arī Normundam pašam vajadzētu saprast, ka nu šādā situācijā viņš nespēj tikt galā un godīgi to atzīt, aizejot no amata. Jebkurā gadījumā pārmaiņas nāks par labu. Sliktāk būt vairs nav iespējams. Bet principā sezona tika sačakarēta jau pirms tās, kad neizdevās noslēgt līgumu ne ar vienu normālu treneri. Un tagad nav ko domāt par play-off, jācīnās par savu godu. Un visupirms jau komandas vadītājiem.
Nu ne jau Juris tic vai netic Sējējam... Dinamo vienkārši nav naudas. Cik noprotu - fiziskais arī šogad nebūs, jo atlaida Rābi (vai neturpināja sadarbību, es nezinu)... Ja prasītu viedokli man, tad labāk šādu (apakšgala) komandu redzu sastāvam no latviešu puikām un dažiem (katrā maiņā pa vienam?) ārzemju viesiem. Rezultāts sliktāks nebūs, jo sliktāk vairs nevar
Ietaupītu naudu, mēs redzētu savus bāleliņus pret lielajām zivīm. Nu gluži kā vecajos Dinamo laikos...
ja godīgi - neredzu kā Dinamo šogad varētu cīnīties par play-off
restorāni Rīgā - saņem atlaides