Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Ticēt Lipmanam: tas ir - necienīt pašam sevi

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Ticēt Lipmanam: tas ir - necienīt pašam sevi
Draugi. IIHF prezidents Renē Fāzels un LHF prezidens Kirovs Lipmans (2006)
Foto: Jānis Pipars / Scanpix

Šis nav manis izdomāts raksta virsraksts. Par to jums sava naudiņa būtu jāpārskaita kolēģim Ērikam Strausam. Ja vien viņam vēl pieder autortiesības uz šo atklājumu. Galu galā drīz jau būs 25 gadi, kopš Kirovs grozās hokeja vidē, bet Ēriks savu atklājumu izdarīja diezgan ātri. Iespējams, tad Latvijā vēl kā nauda apgrozījās repšiki...

Manam draugam Kirovam dikti patīk visiem stāstīt, kā hokeja tauta viņu atbalsta un mīl. Ja vien viņš nebūtu ebrejs, bet latvietis, tad tauta viņu pat nēsātu uz rokām (tā pavasarī viņš dziedāja kādam Maskavas izdevumam). Pēdējā mēneša laikā esmu saņēmis ļoti daudz zvanu no labi zināmiem cilvēkiem. No hokeja komandām, spēlētājiem, faniem. Hokejā, uz ielas un pat Āgenskalna tirgū nāk klāt cilvēki un saka paldies par "manu cīņu ar Kirovu". Faktiski jau Lipmans nav mans pretinieks. Pretinieks ir bardaks, kas valda Latvijas hokejā. Ar Kirovu, bez viņa - principā man vienalga. Kā māksla cirks mums abiem tuvs. Un pasmieties arī man patīk.

Vakar lasu Renē Fāzela vēstuli Vējoņa k-gam un smejos pilnā rīklē. Nu tas ir forši, ka hokeja zobārstam Renē jāraksta mūsu Raimondam. Lai atbalsta taču Kirovu. Neesmu bijis KTDR, kuru daudzi uzskata par diktatorisma kalngalu, bet 15 brālīgo republiku saimē atbalsts vai kaut kā publisks noliegums bija ļoti modē. Renē, daudz braukājot pa Krieviju, laikam piezīdies to laiku parašas, tikai neviens laikam viņam nav pateicis, ka 7. oktobrī "Volvo" hallē Imantā notiks tikai ikgadējais Latvijas Hokeja federācijas kongress, kura dienaskārtībā prezidenta vēlēšanas nemaz nav... Ja vien tās nav paslēptas dienaskārtības 4. punktā - LHF izpildinstitūciju vēlēšanas. Bet, ja jau Pats Fāzels raksta Latvijas Valsts prezidentam, tad droši vien zina, ka... Kirovam pakaļa deg.

Otro reizi šajās dienās rēcu pirmdien. Pat piezvanīju it kā Kirova potenciālajam nostgāzējam Viesturam Koziolam. Ka viņš Sportacentrs.tv intervijā man melo. Jo kopš 3. oktobra LHF mājas lapā BEIDZOT ir federācijas biedru saraksts. Gan diezgan dīvains: no 43 biedriem tikai 19 (!?) ir balss tiesības 7. oktobra kongresā. Kas diezgan uzkrītoši parāda, ka daudziem biedriem īsti nav nekādas intereses par Raunas ielas kantori. Vai arī atkal vainīga ir odiozā grāmatvede. Savlaicīgi neatgādinot, ka līdz iepriekšējā gada 31. decembrim jānomaksā biedru naudas. Lai nākamā gada kongresā būtu ar balss tiesībām. Kā to paredz LHF statūti. Kas principā ir ļoti labi un demokrātiski, ja viens pats LHF prezidents Kirovs Lipmans kādreiz gribētu tos ievērot.
Statūtos ir ļoti skaidri pateikts, kas var būt Hokeja federācijas biedri.

5.1 Par LHF biedru var kļūt LR normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrēta juridiska persona, kuras darbība tieši saistīta ar hokeju un kura ieguvusi biedra statusu, ievērojot LHF biedru uzņemšanas noteikumus.
5.2. Par juridiskām personām, kuru darbība tieši saistīta ar hokeju, ir atzīstamas:
5.2.1 Biedrības un nodibinājumi, kuru statūtos paredzētie mērķi un uzdevumi, kā arī darbība atbilst LHF mērķiem un uzdevumiem;
5.2.2. Kapitālsabiedrības, kurām īpašumā ir hokeja halles, kuras izveidojušas un uztur hokeja komandas un kuras nodarbojas ar bērnu, jauniešu un pieaugušo hokeja spēles apmācību;
5.2.3. Valsts un pašvaldības iestādes (aģentūras), kuras izveidojušas hokeja sporta skolas vai nodarbojas ar bērnu, jauniešu un pieaugušo hokeja spēles apmācību.

Pārlasu 43 (vai tomēr 42?) biedru sarakstu un pat cilvēkam ar divu, augstākais triju klašu izglītību ir saprotams, ka daži biedri Kirovam ir kā balsošanas mašīna katastrofu gadījumiem. Kā Baltijas Sporta klubs, no kura pēdējā atskaite Lursoft ir par 2011. gadu; kā "Sarauj, Latvija", kas praktiski sen mirusi (pēdējā parādīšanās Lursoft 2004. gadā); kā diezgan eksotiskais SIA "Eiro Sports", kam pamatnodarbe... tekstilizstrādājumu, apģērbu un apavu mazumtirdzniecība stendos un tirgos. Visus necentīšos nosaukt - nu jau saraksts atrodams arī LHF mājas lapā.

Diemžēl tā nu ir sanācis, ka pats uz kongresu netieku - drauga bēres tomēr ir svarīgākas par Kirova trupas cirku. Ceru, ka kāds no biedriem manā vietā pēc dienaskārtības 3. punkta (Finanšu atskaites) pajautās LHF prezidentam un/vai grāmatvedei, kad federācija hokejistiem un treneriem algas/prēmijas/ceļu izdevumus apmaksā no eiro konta tepat Latvijā un kad no lielākai daļai federācijas biedriem nezināmā Šveices bankas konta. Kur ienāk visa nauda no IIHF (prēmijas par pasaules čempionātiem, citi maksājumi, kā arī nauda par NHL draftētajiem spēlētājiem). Cik daudz tās ir? Nu neiešu taču kongresa svētku gaisotnē rakāties pat tik netīru lietu kā nauda. Zinātāji saka, ka par NHL drafta pirmo kārtu pienākas... par 1. numuru - 900 000 dolāru, par katru nākamo 1. kārtā - nost 20 000. Tālāk rēķiniet paši. Piemēram, Zemgus Girgensons 2012. gadā tika draftēts ar 14. numuru. Man iznāk, 640 000.

NHL maksājot arī par pārējās kārtās draftētajiem Eiropas valstu hokejistiem. Kirovs droši vien teiks, ka tie ir meli. Vēlreiz pārlasiet virsrakstu!

P. S. Varbūt pēc šā raksta LHF (tāpat kā Fāzela dzimtene Šveice!) mājas lapā beidzot publicēs arī finanšu atskaiti.

     [+] [-]

, 2016-10-05 08:18, pirms 8 gadiem
Matuļa kungs, cik sen Jums jau bija zināms par šādu Šveices bankas kontu? Šokējoši :O

  +1 [+] [-]

, 2016-10-05 08:24, pirms 8 gadiem
Pēc šī raksta izlasīšanas Kirovam noteikti gribēsies izdzert slaveno "Matuļa kokteili" , ko savulaik pagatavojāt Armandam.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-05 15:59, pirms 8 gadiem
Vai 5dien uz to cirku jebkurš var iet skatīties? Baigi gribētos

     [+] [-]

, 2016-10-07 08:20, pirms 8 gadiem
kā tur bija ar Uzņēmuma reģistra nostādnēm par biedriem, kas nav balsstiesīgi? Runā, ka tādi nevarot būt - vai nu slēdz laukā, vai nu viņiem ir balsstiesības.. nevarot būt tā, ka nav samaksājis un tādēļ zaudē balsstiesības...
restorāni Rīgā - saņem atlaides