Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

"Mogo" - čempions, par kura pilnvarām vēl lems... Lozannā

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Mogo" - čempions, par kura pilnvarām vēl lems... Lozannā
Elvis Želubovskis
Foto: HK "Mogo"

Jūlija vidus ir laiks, kad pamazām uz ledus kāpj visi, kas daudz maz nopietni gatavojas spēlēt hokeju. No 15. jūlija organizēti jau slido gan Rīgas “Dinamo”, gan arī HK “Liepāja”. Bet kas jauns čempionu - “Mogo” nometnē?

“Trešdien un piektdien uz ledus vēl iesim paši vien, bet no nākamās nedēļas jau trenēsimies treneru uzraudzībā,” tuvākos plānus ieskicē “Mogo” spēlējošais menedžeris Elvis Želubovskis. “Ja runājam par komandas komplektāciju, tad laikam jāsaka, ka vairāk esmu palaidis vaļā, nekā noķēris... Prieks, ka pavasarī pie mums savu sportisko formu līdz pat nonākšanai Latvijas izlasē uzturēja Rihards Marenis, bet tagad viņš ir... “Dinamo” nometnē, tāpat kā cits uzbrucējs – Deivids Sarkanis. Abu šo spēlētāju aicināšana uz “Dinamo” parāda Latvijas virslīgas gana labo meistarību. Proti, spēlētāji, kas savulaik ir trenējušies profesionāli, virslīgā spēj uzturēt pietiekami augstu meistarību. Prieks par puikām, bet žēl, ka mums viņi jāzaudē. Ja runājam par sastāvu, tad Rīgas “Olimpa” parādīšanās un Daugavpils atgriešanās virslīgā ir radījusi konkurenci Latvijas spēlētāju tirgū. “Mogo” arī gribēja dažus, bet... Simtprocentīgi vēl tas nav zināms, bet divi jaunpienācēji mums būs. Pēc studijām Amerikā mājās atgriezies aizsargs Rūdolfs Kalvītis. Viņš mums būs labs pastiprinājums, pie mums gatavojas spēlēt arī uzbrucējs Artūrs Homjakovs. Brīvs ir Sergejs Teluškins, bet uzbrucējs Kārlis Ozoliņš nobriedis doties leģionāra gaitās. Vai “Mogo” būs čempions arī šogad? Apgalvot to es nevaru, bet mēs noteikti mēģināsim.”

Hokeja teātra aizkulisēs runā, ka “Mogo” gribējuši savu sastāvu papildināt ar brāļiem Alekseju un Maksimu Širokoviem, taču abi izvēlējušies “Olimpu”. Hokeja tirgū “Kurbads” pārsolījis arī Sandi Zolmani un Krišjāni Rēdlihu, kuri abi jau kādu laiku spēlējuši Rumbulas komandā. Tirgus noteikti ir laba lieta, tas ceļ gan hokejistu algas, gan Latvijas virslīgas prestižu.

Komandas galvenais treneris Igors Smirnovs par sastāva aprisēm pagaidām plaši negrib izteikties. Uz papīra esot vairāki spēlētāji, bet par viņiem kā “Mogo” hokejistiem varēšot runāt tad, kad būšot parakstīti līgumi. Lielāka skaidrība būšot nākamnedēļ. Labi esot vismaz tas, ka “Mogo” paliekot abi vārtsargi – Renārs Kazanovs un Henrijs Ančs.

Komentēt to, vai “Mogo” ir vai nav 2019. gada čempions, Želubovskis kategoriski atsacījās. Tas neesot viņa darbs. Atgādināšu, ka “Kurbads” ir iesūdzējis Latvijas Hokeja federāciju Sporta arbitrāžā Lozannā par t.s. Mareņa nelikumīgo spēlēšanu “Mogo” vienībā. Varam jau pairogties par Lozannu un “Kurbadu”, bet arī šis gadījums parāda kādu citu – pozitīvu tendenci: tātad Latvijas čempiona gods ir ļoti nozīmīgs!

Bez vietējām batālijām un Lozannas tiesas lēmuma “Mogo” atkal izies starptautiskā arēnā – proti, Eiropas Kontinentālajā kausā. Tā otrajā kārtā no 18. līdz 20. oktobrim Rīgas komanda spēlēs Brovaros (Ukraina) pret “Donbasu” (Doņecka), Brašovas “Corona” (Rumānija) un vienu no A grupas pirmās kārtas uzvarētājiem – Turcijas, Serbijas, Bulgārijas vai Islandes čempioniem.

restorāni Rīgā - saņem atlaides