Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievijas vieglatlētikas zvaigznes vēršas pēc palīdzības pie Putina

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas vieglatlētikas zvaigznes vēršas pēc palīdzības pie Putina
Sergejs Šubenkovs, Anželika Sidorova, Marija Lasickene. Foto: sport-express.ru

Krievijas vieglatlētikas zvaigznes Marija Lasickene (augstlēkšana), Sergejs Šubenkovs (barjersprints) un Anželika Sidorova (kārtslēkšana) nevar startēt pat neitrālajā statusā un tagad ar vēstuli vēršas pie valsts prezidenta Vladimira Putina.

Kā jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī pēc lietas par dokumentu viltošanu tika apturēts Krievijas Vieglatlētikas federācijas tiesību atjaunošanas process. "World Athletics" minētajai federācijai martā uzlika sodu 10 miljonu ASV dolāru apmērā. Pieci miljoni jāsamaksā līdz 1. jūlijam. Otri pieci ir nosacīts sods uz diviem gadiem, ja vien federācija vairs nepārkāps noteikumus un uzrādīs progresu savu tiesību atjaunošanas procesā.

Pēdējās nedēļās tiek celta trauksme, ka krievu vieglatlētikas federācijai nav minēto piecu miljonu un, visticamāk, līdz noteiktajam 1. jūlijam neatradīsies. Ja šis sods netiks samaksāts, tad sekas var būt smagas, tostarp Krievijas vieglatlētiem netiks piešķirts neitrālā atlēta statuss.

Šeit ir vēstules saīsinātā versija:

"Krīzes situācija vieglatlētikā ilgst kopš 2015. gada. Kopš pērnā gada rudens vieglatlētiem liegta iespēja startēt pat neitrālā atlēta statusā. Ja Krievijas Vieglatlētikas federācija nesamaksās sodu, tad 1. jūlijā vieglatlētika pilnībā tiks izdzīta no starptautiskās federācijas.

Pagājušā gada 3. maijā Jūs Krievijas Olimpiskajai komitejai devāt rīkojumu līdz 2019. gada 2. decembrim spert soļus, lai atjaunotu nacionālās vieglatlētikas federācijas tiesības. Šis rīkojums lika visiem saprast, ka Jums nav vienaldzīga vieglatlētika, kā arī tie cilvēki, kuri savu dzīvi saistījuši ar vienu no masveidīgākajiem sporta veidiem Krievijā. Kopš tā laika pagājis gads, rīkojums nav izpildīts, bet situācija tikai pasliktinājusies.

Esam spiesti vērsties pie Jums. Mēs jau izlaidām 2016. gada olimpiskās spēles, un ir liela iespējamība izlaist arī gaidāmās Tokijas olimpiskās spēles. Stāvam uz galīgas sabrukšanas un vieglatlētikas iznīcināšanas sliekšņa. Mēs ļoti ceram, ka drīzumā beigsies laiks, kad atlēti un treneri, kuri nekādi nav aptraipījuši savu reputāciju, paliek vieni ar savu bēdu. Ceram uz Jūsu piedalīšanos un sapratni."

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-06-27 09:21, pirms 4 gadiem
Unikāla tauta nav pilsētā tilta uz ceļiem lūdz putinu palīdzēt uzņem video,te tas pats.Bet to,ka tieši putina vara vainīga nesajēdz.Jo tilta nav pateicoties tam,ka nauda aiziet kariem un atbalstam Krimai un citām okupētām teritorijām.Vieglatlēti nevar startēt,jo valsts atbalsta uzvaru par katru cenu izmantojot dopinga programmas.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-27 09:42, pirms 4 gadiem
Žēl krievu sportistu, kuri ir noziedzīgā režīma ķīlnieki un izejmateriāls Krievijas "varenības" parādīšanai.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-27 10:31, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Unikāla tauta nav pilsētā tilta uz ceļiem lūdz putinu palīdzēt uzņem video,te tas pats.Bet to,ka tieši putina vara vainīga nesajēdz.Jo tilta nav pateicoties tam,ka nauda aiziet kariem un atbalstam Krimai un citām okupētām teritorijām.Vieglatlēti nevar startēt,jo valsts atbalsta uzvaru par katru cenu izmantojot dopinga programmas.
Nevar taču šie tiešā tekstā rakstīt- Putin, dod piķi federācijas soda naudas nomaksai (vismaz es tā sapratu vēstules pamatdomu).

     [+] [-]

, 2020-06-27 13:56, pirms 4 gadiem
da už psc