Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grīva: "Ar nepacietību gaidu, kad Rīgas kausos ieraudzīšu jaunās tribīnes"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grīva: "Ar nepacietību gaidu, kad Rīgas kausos ieraudzīšu jaunās tribīnes"
Lauma Grīva
Foto: rigaskausi.lv

Pērnā gada pasaules čempionāta devītās vietas īpašniece tāllēkšanā Lauma Grīva jaunnedēļ piedalīsies tradicionālajās sacensībās "Rīgas kausi", kas risināsies atjaunotajā Daugavas stadionā. Sportiste organizatoriem atklāj, ka šajās sacensībās vienmēr ir ļoti silta gaisotne un liela konkurence, ir lepnums tur startēt.

Cik esi gatava startam?
- Pēc ziemas sezonas nācās ārstēt traumu, tādēļ esmu nedaudz iekavējusi lēkšanas treniņus, bet, neskatoties uz to, ir ieguldīts milzīgs darbs.

Kā izmanto atlikušo laiku līdz sacensībām - kādas nianses tiek noslīpētas?
- Šobrīd vairāk tiek strādāts pie ātruma īpašībām un tehniskajām niansēm.

Ko tev nozīmē dalība Rīgas kausos?
- Tās ir lielākās sacensības Baltijā, tāpēc man ir patiess prieks jau sezonas sākumā startēt mājās, Latvijā, tik labā kompānijā. Rīgas kausos vienmēr valda ļoti silta gaisotne.

Kāpēc tev šeit ir svarīgi startēt un būt?
- Tās ir manas mājas, un mājās vienmēr ir īpaša atmosfēra. Tāpat man ir lepnums, ka Rīgas kausi vienmēr spēj pulcēt tik daudzus izcilus sportistus no dažādām valstīm. Tās ir augsta līmeņa sacensības.

Kuru gadu startēsi šajās sacensībās un kurš no tiem bijis veiksmīgākais?
- Godīgi sakot, pat īsti neatceros, cik reizes esmu startējusi šeit. Sākumā esmu cīnījusies tikai par startēšanu Rīgas kausos. Un tas vienmēr ir liels gods te piedalīties. Esmu arī uzvarējusi šajās sacensībās un pēdējos gados cīnos par augstākajām vietām.

Cik gadus jau esi vieglatlētikā un kā sākās tava aizrautība ar to?
- Visu mūžu esmu vieglatlētikā, jo mūsu ģimenē ir spēcīgas šī sporta veida tradīcijas, bet profesionāli pievērsos pēc 2010. gada.

Pastāsti par skaistāko mirkli savā sportistes karjerā?
- Tādu ir daudz, bet droši vien vislielāko gandarījumu ir sagādājuši mani tālākie lēcieni , piemēram, personiskais rekords Prezidenta balvā Valmierā. Bet pagājušajā gadā - starts pasaules čempionāta finālsacensības, kur atmosfēra bija tiešām neaprakstāma.

Kāds ir labs sportists - kas viņam piemīt?
- Labs sportists ir ar lielu gribasspēku, mērķtiecīgs, pašpārliecināts, vienkāršs un draudzīgs - tādi ir spēcīgākie.

Kura no šīm īpašībām ir tavs trumpis?
- Laikam jau neatlaidība, mērķtiecība.

Vai bijis arī kāds izaicinošāks periods, kad sevi jāpiespiež justies labi, turpināt trenēties un nepadoties?
- Mana karjera sastāv no tik daudz augšāmcelšanās, un tie visi bijuši ļoti grūti periodi - atgriešanās pēc diska trūces, lauztās pēdas.. Pēdējās pārdomas bija pēc dēliņa piedzimšanas. Tas ir milzīgs darbs ar sevi gan morāli, gan fiziski. Pārvarot sāpes un grūtības, un šķita neiespējami tam tikt pāri. Bet grūtības norūda un padara stiprāku.

Kas palīdzēja tam tikt pāri?
- Noteikti ģimenes atbalsts un ticība - ticība, ka varu.

Ko tev nozīmē konkurentes - kā tu viņas uztver?
- Ļoti patīk startēt spēcīgā konkurencē, jo tas parāda, vai esi izpildījis mājas darbu, vai esi morāli un fiziski gatavs, un liek censties vairāk.

Kā ar atbalstītājiem stadionā, cik svarīga tev ir viņu klātbūtne - palīdz vai traucē koncentrēties lēcienam?
- Ļoti palīdz atbalsts, un katrs atbalstītājs ir svarīgs. Vēl tagad atceros Latvijas karogus PČ tribīnēs. Arī Rīgas kausos parasti pulcējas fantastiski vieglatlētikas fani - līdzjutēji, kuri palīdz radīt šo īpašo atmosfēru.

Ar kādām sajūtām gaidi 29. maija vakaru?
- Ar nepacietību gaidu atgriešanos Rīgā, vēlos ieraudzīt jaunās tribīnes un cerams, ka uz Rīgas kausiem būs savācies arī liels atbalstītāju pulks.

Ko novēli katram Rīgas kausu dalībniekam un pašai sev?
- Sasniegt plānoto. Novēlu labus rezultātus sezonas sākumā, bet arī neaizmirst izbaudīt sacensības. Sev novēlu to pašu - izbaudīt lieliskās sacensības un sasniegt pēc iespējas augstvērtīgāku rezultātu.

Kāpēc ikvienam ir vērts nākt un baudīt klātienē šos sporta svētkus?
- Lai sniegtu atbalstu Latvijas un citu valstu vieglatlētiem un vērotu, kā tiek sasniegti augsti rezultāti un izcīnītas uzvaras.

Izmantotie resursi:
rigaskausi.lv

  +2 [+] [-]

, 2018-05-24 22:42, pirms 6 gadiem
Lai izdodas iecerētais!