Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

WADA: "Krievija izdzēsa pozitīvās dopinga analīzes. Vienīgais jautājums – kāpēc?"

Rolands Eliņš

WADA: "Krievija izdzēsa pozitīvās dopinga analīzes. Vienīgais jautājums – kāpēc?"
Foto: Reuters/Scanpix

WADA nozīmētās izmeklēšanas komisijas vadītājs Džonatans Teilors ASV laikrakstam „NY Times” apstiprinājis, ka papildus informācija no Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) pieprasīta, lai uzzinātu par dopinga analīžu paraugu viltošanu, nevis vairs pārbaudītu pašu viltošanas faktu.

WADA šodien oficiāli paziņoja jau iepriekšējās dienās mediju vēstīto, ka tā vērsusies pie RUSADA pec paskaidrojumiem par potenciālo datu viltošanu. RUSADA darbība pēc diskvalifikācijas tika atjaunota tikai pirms gada, turklāt ar vairākiem papildu noteikumiem, kuri līdz galam netika izpildīti.

WADA atbildīgās komisijas vadītājs Džonatans Teilors sarunā ar „NY Times” atklāja, ka konkrētajā gadījumā ar „dopinga analīžu paraugu viltošanu” tiek domāts tas, ka no RUSADA sniegtajiem datiem pazudušas pozitīvās dopinga analīzes. „Mēs atklājām, ka pozitīvās analīzes ir izdzēstas. Atlicis vairs tikai jautājums – kādēļ?” teica Teilors.

Teilors norādīja, ka RUSADA būs ļoti jāpapūlas, lai prezentētu skaidrojumu, kas ļautu Krievijai izvairīties no jaunām sankcijām. Turklāt Teilors atgādināja, ka jaunie likumi par antidopinga programmas pārkāpumiem vairs neatstāj sankciju nozīmēšanu atsevišķo sporta federāciju ziņā (piemēram, iepriekš par Krievijas nepielaišanu sacensībām lēma pati SOK), bet gan paredz automātisku stāšanos spēkā. Attiecīgi par apdraudētu tiek uzskatīta ne tikai Krievijas sportistu dalība Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet arī, piemēram, Pasaules kausa futbolā kvalifikācijā.

Teilors arī uzsvēra, ka nevēlas pirms laika runāt par potenciālajām sankcijām: „Mēs dosim Krievijas pusei iespēju sniegt paskaidrojumus.” Tāpat tika atgādināts, ka Krievijai pastāvēs arī iespēja vērsties Sporta arbitrāžas tiesā.
Teilora vadītās komisijas lēmums par to, vai rekomendēt jaunas sankcijas RUSADA, gaidāms 23. oktobrī.

RUSADA vadītājs Jurijs Ganuss tikmēr nevēlējās komentēt WADA pieprasījumu, taču sarunā ar „NY Times” atzina, ka nevar izslēgt iespēju par to, ka dati viņa vadītajā aģentūrā tikuši viltoti vai ietekmēti no malas. „Ceru uz to labāko, taču dzīvoju valstī, kurā jābūt gatavam visām situācijām.”

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2019/09/23/...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 20:52, pirms 5 gadiem
Nu vaņkas dod mizā 🤦🤦

     [+] [-]

, 2019-09-23 23:11, pirms 5 gadiem
Nu tas ir piz*ec Vate var kaut vienu reizi, kaut vienu lietu izdarīt normāli, godīgi? Nu kā var šitā būt asinīs visu laiku klaji dir*t un šmaukties? Būs ko nākotnē zinātniekiem pētīt.

     [+] [-]

, 2019-09-24 00:12, pirms 5 gadiem
Viņi uzskata visu pasauli par muļķiem. Ja pieķer krāpšanā, visu noliedz un prasa uzrādīt pierādījumus. Ja uzrāda pierādījumus, paziņo, ka tie ir viltoti. Un pie visa vienmēr vainīga Amerika.

     [+] [-]

, 2019-09-24 02:39, pirms 5 gadiem
Tāpat kā ir dažādu ātrumu ekonomika, tā ir arī ar dažādu nāciju garīgo pilnveidošanos. Viņiem vēl jāiepazīst godīgums, demokrātija un kā nekāpt ar kājām uz klozetpoda.