Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sirmais: "Uzreiz nevaru uzmest labu rezultātu, jāiet soli pa solim"

Sirmais: "Uzreiz nevaru uzmest labu rezultātu, jāiet soli pa solim"
Zigismunds Sirmais
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atgriezās sacensību apritē, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par pašreizējām sajūtām un mērķiem šajā sezonā.

2016. gada Eiropas čempionam tā paša gada rudenī tika veikta pleca operācija, bet rehabilitācijas process ieilga. Pagājušās nedēļas nogalē Sirmais Igaunijas pilsētā Vīmsi aizvadīja pirmās sacensības divu gadu laikā, labākajā mēģinājumā šķēpu raidot 73,19 metrus tālu. Rezultāts šajos mačos gan bija otršķirīgs, daudz būtiskāk bija beidzot atkal atgriezties sacensību atmosfērā un režīmā.

"Tās bija pirmās lielās ugunskristības. Metu izmēģinājuma režīmā. Plecam atkal bija jaunas sajūtas, tas vēl turpina adaptēties. Nākamajos mačos centīšos pakāpeniski uzlabot savu rezultātu. Jāsaprot, ka tā uzreiz nevaru uzmest labu rezultātu, jāiet soli pa solim. Tāda ir mana un trenera Kimmo Kinnunena taktika. Mērķis ir optimālo sportisko formu sasniegt augustā. Pagaidām viss rit pēc plāna," skaidro Zigismunds. "Neteiktu, ka pirmajās sacensībās taupījos. Drīzāk tā bija piesardzība. Jo tas laika posms, kurā neesmu bijis sacensībās un metis uz pilnu jaudu, ir bijis ilgs, tuvu diviem gadiem. Tādēļ piesardzībai ir jābūt."

Pirms gada šķēpmetējs atzina, ka gaida zaļo gaismu no dakteriem, taču tā var tikt dota gan pēc pāris nedēļām, gan gada beigās. "Kopā ar treneri izlēmām, ka iepriekšējā sezonā nestartēsim vispār. Domāju, ka tas bija pareizs lēmums. Zaļo gaismu biju saņēmis jau nepilnu gadu pēc operācijas, pagājušā gada rudenī. Jau tad varēju metienus izpildīt tehniski pietiekami labi. Bet, protams, uz pasaules čempionātu es nebūtu paspējis būt labā formā. Šādas traumas sadziedēšana prasa laiku, bet nu jau praktiski esmu finiša taisnē."

"Esmu palicis daudz pacietīgāks," vaicāts par psiholoģisko faktoru tik ilgam rehabilitācijas procesam, smaidot atzīst Sirmais. "Ja pirms traumas biju ļoti nepacietīgs un visu gribēju sasniegt uzreiz, tad tagad esmu iemācījies būt pacietīgāks, nosvērtāks un gudrāks."

Novērtējot "Daugavas" stadionu pēc atjaunošanas un pārmaiņu ietekmi uz šķēpmešanas sacensībām, Zigismunds norāda, ka tagad sektorā varētu būt labs vējš no aizmugures, kas viņam patīkot. "Otrdien vajadzētu uzlabot savu Igaunijā sasniegto rezultātu. Ja bija 73 metri, tad "Rīgas kausos" vajadzētu uzmest 75 metrus vai pat tālāk, ja būs labas sajūtas. "Rīgas kausi" būs pirmie lielie atgriešanās mači. Klāt būs arī mana ģimene un visi tie cilvēki, kas mani atbalstīja rehabilitācijas procesa laikā. Tie būs lieli svētki. Būs ļoti forša diena," optimistisks ir Sirmais.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-24 18:24, pirms 6 gadiem
Lai izdodas,atgriezies vēl stiprāks!

     [+] [-]

, 2018-05-24 19:23, pirms 6 gadiem
Ir arī kāds vesels šķēpmetējs?