Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Perkovičai četras uzvaras četros Dimanta līgas posmos šosezon

Rolands Eliņš

Perkovičai četras uzvaras četros Dimanta līgas posmos šosezon
Sandra Perkoviča
Foto: Reuters/Scanpix

Londonā noslēdzies Dimanta līgas posms vieglatlētikā, kurš izrādījās neveiksmīgs mājinieku cerībai tāllēkšanā Gregam Ruterfordam, sezonas labākie laiki pasaulē tika sasniegti 800m skrējienā vīriešiem un 100m barjeru sprintā sievietēm, bet nepārspēta joprojām palika Sandra Perkoviča diska mešanā.

Diska mešanā sievietēm savu dominējošo sniegumu turpināja horvātiete Sandra Perkoviča, kura aizmeta disku 67.24 metru tālumā, tuvāko konkurenti Peresu no Kubas apsteidzot par divarpus metriem. Perkoviča savu labāko un reizē arī vienīgo rezultātu uzrādīja jau pirmajā metienā. Perkovičai šī bija ceturtā uzvara četros Dimanta līgas posmos, kamēr Peresa visos četros palika otrā.

Sieviešu augstlēkšanā par kārtīgu cīņu parūpējās krieviete Marija Lasickene, divkārtējā pasaules čempione, kura startē kā neitrālā sportiste, un itāliete Elena Vallortigara, kuras abas pārvarēja divu metru robežu. Lasickene ar pirmo mēģinājumu pārvarēja arī 2.04m robežu un ieguva uzvaru, par diviem centimetriem pārspējot itālieti, bet viņas mēģinājumi pārvarēt 2.08m nolikto latiņu bija nesekmīgi. Lasickene līdz ar to uzvarēja piecos no sešiem šīs sezonas Dimanta līgas posmiem. Jāpiezīmē, ka pasaules rekords šajā disciplīnā jau 31 gadu pieder bulgārietei Stefkai Kostadinovai (2.09m).

Vīriešu tāllēkšanā neveiksmīgs starts titulētajam britam Gregam Ruterfordam, kurš savā stadionā netika tālāk par 7.55m, paliekot pēdējā vietā. Uzvaru tikmēr svinēja DĀR sportisti – Luvo Manjonva aizleca 8.58m tālumā, bet Rusvāls Samai tika pie sava sezonas rekorda 8.42m.

Augstvērtīgi rezultāti tika fiksēti 800m skrējienā vīriešiem, kur ar pasaules labāko rezultātu šosezon uzvarēja Emanuels Korirs (1:42.05). Viņš savu personīgo rekordu laboja par sekundi, kamēr kopumā pieci no skrējiena 12 dalībniekiem tika pie jauna personīgā rekorda.

Personīgo rekordu uzstādījusi arī ASV sprintere Dženna Prandini, kura 200 metru distanci noskrēja 22.16 sekundēs. Viņas tuvākā konkurente bija cita ASV sportista Gabriela Tomasa ar rezultātu 22.19. Bet jaunu sezonas labāko laiku pasaulē sasniegusi Kendra Herisona 100m barjerotajā distancē, kura finišēja pēc 12.36 sekundēm.

Izmantotie resursi:
https://london.diamondleague.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-22 22:16, pirms 6 gadiem
priecee,ka sievu augstumaa beidzot kada intriga paradijusies

     [+] [-]

, 2018-07-23 19:40, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka 800m vīriem šogad kritīs pasaules rekords.