Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpisko čempionu, kurš beidzis karjeru, diskvalificē uz diviem gadiem

Jānis Pārums

Olimpisko čempionu, kurš beidzis karjeru, diskvalificē uz diviem gadiem
Šons Kraufords
Foto: AFP

2004.gada Atēnu olimpiskais čempions 200 metru skrējienā, amerikānis Šons Kraufords, saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga aģentūras noteikumu pārkāpumiem.

ASV antidopinga aģentūra diskvalificējusi Kraufordu, jo viņš pēdējo 18 mēnešu laikā antidopinga aģentūrai nav ziņojis par savu atrašanās vietu, lai aģentūra jebkurā laikā varētu ierasties un veikt dopinga pārbaudes. Skrējēja treneris gan ir pārsteigts par diskvalifikāciju, jo apgalvo, ka Kraufords jau pirms nepilna gada beidzis karjeru. Pēdējais Krauforda starts bijis 2012. gada jūnija beigās, kad sprineris piedalījās ASV atlases sacensībās Londonas olimpiskajām spēlēm.

"Es to nesaprotu. Viņš jau gadu nav startējis. Nesaprotu, kā to var pieļaut, tas nav pareizi. Cilvēkam, kurš nav startējis gadu, precējies, sācis ģimenes dzīvi, un vispār jau beidzis karjeru, divu gadu diskvalifikācija? Nesaprotu," sacījis sportista treneris Bobijs Kērsijs.

Agrāk Krauforda treneris bija Trevors Grehems, kurš trenēja tādus sprinterus kā Džastins Getlins, Meriona Džonsa un Tims Montgomerijs. Viņi visi savulaik bijuši diskvalificēti par aizliegto vielu lietošanu.

2004.gada olimpiādē Kraufords triumfēja ne tikai 200 metru skrējienā, bet kopā ar ASV izlasi ieņēma otro vietu 4x100 metru stafetē, piekāpjoties Lielbritānijai. Četrus gadus vēlāk Pekinā Kraufords kļuva par sudraba medaļnieku 200 metru distancē, lai gan finišēja tikai ceturtais – uz otro vietu viņš pakāpās tad, kad diskvalificēti tika Voless Spīrmons un Čurandi Martina. Vēlāk gan Kraufords veica cēlu žestu, atdodot savu medaļu Martinam, jo nepiekrita sava cīņu biedra diskvalifikācijai (Martina skrējiena laikā vienubrīd ar vienu kāju bija ieskrējis blakus celiņā – aut.).

Izmantotie resursi:
The Inquisitr

     [+] [-]

, 2013-04-21 11:12, pirms 11 gadiem
vareja vel pieskirt naudas sodu un nosaciito!!

     [+] [-]

, 2013-04-21 11:31, pirms 11 gadiem
Atēnās 4x100m stafetē uzvarēja UK...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-27 17:14, pirms 11 gadiem
basketbolists777 rakstīja: Tas ir stulbi ,ka jebkura sporta iestāde ,kuras noteikumi ir pārkāpti liek lielās diskvalifikācijas (nerunāju par dopingu) ,noteikumi jau ir jāievēro ,bet tad tām organizācijām ar galvu arī jādomā, beidzis karjeru ,bet vēl diskvalifikāciju uzliek..nu cmon...
ja nu domā atgriezties.viss ir pareizi