Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF eksprezidents: "Krievijas dopinga izmeklēšanu bremzēju finansiālu iemeslu dēļ"

Rolands Eliņš

IAAF eksprezidents: "Krievijas dopinga izmeklēšanu bremzēju finansiālu iemeslu dēļ"
Lamīns Diaks. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) bijušais prezidents Lamīns Diaks stājies Francijas tiesas priekšā un savā liecībā norādījis, ka apzināti palēninājis ar Krieviju saistīto dopinga lietu izmeklēšanu, jo centies uzlabot IAAF finansiālo situāciju, nevis tādēļ, ka saņēmis kukuļus par to.

86 gadus vecais Lamīns Diaks tiesā tiek apsūdzēts par korupciju un naudas atmazgāšanu saistībā ar Krievijas dopinga skandālu. Viņam izvirzīta apsūdzība par kukuļa pieņemšanu trīs ar pus miljonu eiro apmērā, lai piesegtu dopinga lietošanā pieķertos sportistus no Krievijas.

Diaks sev izvirzītās apsūdzības ir noliedzis, taču viņam draud desmit gadu cietumsods.

Savā liecībā Diaks skaidroja, ka ar Krieviju saistīto dopinga lietu izmeklēšanu viņš laika periodā no 2011. līdz 2013. gadam apzināti novilcinājis un piebremzējis, jo tādējādi rūpējies par IAAF finansiālo situāciju, cerot nezaudēt sponsorus no Krievijas.

„Mēs tobrīd bijām grūtā finansiālajā situācijā,” tiesā sacīja Diaks. „Mans pienākums bija parūpēties, ka IAAF no tās izkļūst. Kurš pieņēma lēmumu novilcināt dopinga sankciju procedūras? Tas biju es. To es darīju galvenokārt tāpēc, lai palīdzētu IAAF finansiāli. Federācijas finansiālā veselība bija jāpasargā, tādēļ es biju gatavs pieņemt kompromisus.”

Diaks apgalvoja, ka ar dopinga sankciju piespriešanas novilcināšanu centies panākt, lai sarunas ar potenciālajiem sponsoriem no Krievijas izvērstos labāk. Viņš norādīja, ka 2013. gada februārī izdevies panākt vienošanos ar Krievijas banku par sponsorēšanas līguma atjaunošanu par 30 miljoniem eiro.

Diaks bija IAAF (tagad "World Athletics") prezidents no 1999. līdz 2015. gadam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...

     [+] [-]

, 2020-06-12 09:56, pirms 4 gadiem
#blackmoneymatters

     [+] [-]

, 2020-06-12 12:46, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: #blackmoneymatters
So edgy!

     [+] [-]

, 2020-06-12 12:53, pirms 4 gadiem
Gāzes nauda jebkuru finansiālo situāciju atrisina, paprasi vadošajām Eiropas sporta organizācijām vai opozicionāriem politikā