Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Grīviņš un Džaviza sasniedz jaunus skrējiensoļojuma Rīga-Valmiera rekordus

Ints Megnis
Ints Megnis

Grīviņš un Džaviza sasniedz jaunus skrējiensoļojuma Rīga-Valmiera rekordus
Pēteris Grīviņš (no kreisās) un Kristaps Magone uz Sīmaņa baznīcas kāpnēm. Foto: Taku skrējējs

107 kilometrus garajā skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera sestdien agri no rīta uzvarēja Pēteris Grīviņš un Diāna Džaviza, sasniedzot jaunus sacensību rekordus.

Neskatoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, sacensības vakarnakt pusnaktī sākās pie Brīvības pieminekļa, bet pēc 107 kilometru veikšanas finišs ir Valmierā, pieskaroties Sv. Sīmaņa baznīcas durvju kliņķim.

Vīriem cīņa par uzvaru izvērtās sīva. Grīviņš finišēja pēc septiņām stundām, 59 minūtēm un divām sekundēm. Pēdējos kilometros viņam strauji tuvojās Kristaps Magone, tomēr noslēgumā abus vēl šķīra 58 sekundes. Pēc tam līdz nākamo dalībnieku Dmitrija Ničipora un Konstantīna Biktimirova finišam bija jāgaida vairāk nekā 55 minūtes. Jāpiebilst, ka nakts laikā skrējēji saskārās ar ļoti spēcīgu lietu.

Abu pirmo divu vietu ieguvēji bija ātrāki par līdzšinējo sacensību rekordu - 1992. gadā Georgs Jermolajevs Sīmaņa baznīcu sasniedza astoņās stundās, vienā minūtē un 38 sekundēs.

Tāpat jāizceļ, ka ar rezultātu 7.25:02 Grīviņš šorīt kļuva par Latvijas čempionu 100 kilometru skrējienā.

Kopš 2014. gadā skrējiens pēc 21 gada pauzes tika atjaunots, sešos gados tas piedzīvoja 12 dažādus uzvarētājus, bet šoreiz, kā jau tika prognozēts pirms starta, šī tradīcija tika lauza, jo dāmām triumfēja pērnā gada čempione Diāna Džaviza. Pērn viņa uzvarēja ar trases rekordu 9.26:49, bet šogad savu rezultātu uzlaboja līdz 9.21:49, kas kopējā ieskaitē bija sestais labākais rezultāts.

Dāmām otrās vietas ieguvēja Rita Anopa uzvarētājai zaudēja vairāk nekā pusotru stundu (10.58:32), bet vēl 17 minūtes vēlāk (11.15:16) finišēja Lita Dzelme.

Sacensības joprojām turpinās. To kontrollaiks ir 19 stundas, bet paredzams, ka būs arī skrējēji, kuri finišēs pēc tā.

Rīga-Valmiera sacensībās tiek vākti līdzekļi Gustava Mārča Spilvas no Vecpiebalgas dzīves kvalitātes uzlabošanai. Pirms tarta bija savākti jau vairāk nekā 3000 eiro, bet finišā šodien atrodas arī ziedojumu kastīte, lai kopīgiem spēkiem savāktu vēl trūkstošos līdzekļus, kas nepieciešami speciālas iekārtas iegādei, uzsākot skolas gaitas.

     [+] [-]

, 2020-07-11 10:18, pirms 4 gadiem
Negaidiiti, ka pirmais trijnieks tik augstus rezultatus sasniedza!

     [+] [-]

, 2020-07-11 13:13, pirms 4 gadiem
stuprais vējš viennozīmīgi palīdzēja. Jau no agra rīta ļoti spēcīgi pus un tieši skrējiens/gājiens sanāca pavejam. Ja būtu pretvējš, mēs redzētu ļoti zemus rezultātus. Tā ka nav diez ko objektīvi ņemt vērā šos radītājus. Taču nevar noliegt ka atstatums no pārējiem ļoti liels

     [+] [-]

, 2020-07-11 14:03, pirms 4 gadiem
Franja rakstīja: stuprais vējš viennozīmīgi palīdzēja. Jau no agra rīta ļoti spēcīgi pus un tieši skrējiens/gājiens sanāca pavejam. Ja būtu pretvējš, mēs redzētu ļoti zemus rezultātus. Tā ka nav diez ko objektīvi ņemt vērā šos radītājus. Taču nevar noliegt ka atstatums no pārējiem ļoti liels
Bet arī ar vēju dibenā skriet 107km ar 4.29m/km...mazliet no citas pasaules. 80% cilvēku iekš LV nevarētu 1km tādā tempā noskriet.

     [+] [-]

, 2020-07-11 23:37, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Bet arī ar vēju dibenā skriet 107km ar 4.29m/km...mazliet no citas pasaules. 80% cilvēku iekš LV nevarētu 1km tādā tempā noskriet.
Ja patrenetos tad varetu, sads temps 1 kilometram nav nekas, kas butu paari cilveku spejam. Jebkuram cilvekam 4minutes temps ar gudriem treniniem ir loti atri satrenejams. Tas ka 80 procenti Latvija ir slinki cilveki ar attaisnojumiem- tur pilniga taisniba! Lai sportotu iemeslu nevajag meklet. Lidzko sak kads analizet daraamo - taa no tiem daritajiem labi ja kaads sarosaas!

     [+] [-]

, 2020-07-11 23:40, pirms 4 gadiem
Franja rakstīja: stuprais vējš viennozīmīgi palīdzēja. Jau no agra rīta ļoti spēcīgi pus un tieši skrējiens/gājiens sanāca pavejam. Ja būtu pretvējš, mēs redzētu ļoti zemus rezultātus. Tā ka nav diez ko objektīvi ņemt vērā šos radītājus. Taču nevar noliegt ka atstatums no pārējiem ļoti liels
Vejs varbut palidzeja, bet pamegini noskriet kautvai maratonu tada tempa, kaajas buus gatavas... Ar visu paveeju!

     [+] [-]

, 2020-07-14 17:41, pirms 4 gadiem
Viss tas ir pilnīga huiņa. Ar sportu tam nav sakara.