Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Tokio 2020 - ja notiks, tad...

Mana pārliecība, ka olimpiāde Tokio 2020 notiks, bet ar ko visiem ir jārēķinās.

Japāņi kā nācija ir viena no disciplinētākām, ja ne pati visdisciplinētākā, kas ieaudzināts daudzu gadsimtu laikā ar samuraju zobenu katana - par mazāko nepaklausību galvu nost ar vienu cirtienu.
Viņi panāks, ka ar karantīnas ievērošanu,, COVID- 19 jau jūnijā nebūs problēma.
Ar ko jārēķinās ir pārējai pasaulei?
Visiem, kas ieradīsies uz olimpiskajām spēlēm, būs Japānā jātup 14 dienas karantīnā.
Tas attieksies uz visiem - sportistiem, treneriem, tiesnešiem, skatītājiem.
Iespējams, ka Japāna kā 3.lielākā ekonomika pasaulē, šos izdevumus ņems uz sevi, bet iespējams arī, ka skatītājiem to vajadzēs apmaksāt pašiem. Tas nebūs lēti.
Sportistiem, kuri jau ir kvalificējušies olimpiādei, vajadzētu savus plānus veidot tā, ka ierodoties Japānā būs 14 dienas jāpavada stingrā izolācijā, kam sekos paši japāņi un tā nebūs tāda, kā šeit Latvijā, kur neviens neuzrauga, bet viss balstīts uz goda prātu. Varbūt tiem, kuriem finanses atļauj, ir vērts ierasties Japānā tikko beigsies COVID-19 šajā valstī jau jūnijā un turpināt gatavošanos šeit pēc 14 dienu karantīnas. Nabadzīgiem sportistiem iespējams būs grūtības uzreiz uzsākt cīņu pēc 14 dienu dīkstāves.
Žurnālisti - Kreipāns u.c. laikam jau visu komentēs no Rīgas, Zaķusalas .
Tā kā skatītājiem arī būs jāiziet 14 dienu karantīna (iespējams par savu naudu), tad acīmredzot publika par 99,99% būs vietējā japāņu, kura mīl sportu, apmeklē stadionus un nedomāju, ka kaut kur būs tukšas tribīnes.
Olimpiāde Tokio 2020 gan iespējams nesāksies 24.jūlijā, bet gan šīs 14 dienas vēlāk.