Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Vrubļevskis nekandidēs LOK prezidenta vēlēšanās

Andrejs Siliņš

Vrubļevskis nekandidēs LOK prezidenta vēlēšanās
Aldons Vrubļevskis. Foto: olimpiade.lv

Līdzšinējais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis nolēmis nekandidēt uz LOK prezidenta amatu gaidāmajās vēlēšanās, kas publiski tika paziņots šodien LOK Sporta komisijas sēdē, klātesot visiem Olimpisko sporta veidu federāciju pārstāvjiem.

Lēmums nekandidēt uz piekto prezidenta amata termiņu pieņemts, vadoties pēc personiskiem un sistemātiskiem iemesliem.

“Personiski – 32 gadi LOK vadībā, tajā skaitā 16 gadi prezidenta amatā ir ilgs laiks. Laiks rada gan rutīnu, gan nogurumu, arī pieredzi, kas ļauj vienkāršāk izdarīt šķietami sarežģītas lietas”, skaidro LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Zinu kā vajag būt, bet redzu, ka ne viss notiek kā vajag. Tādēļ saprotu, ka nedrīkst turpināt to darīt kā “ar gariem zobiem”. Jādara ar prieku tas, ko vislabāk zini un proti. Un man ir, kur ieguldīties Olimpiskās kustības attīstībā gan Latvijā, gan starptautiski.”

“Sistēmiski – LOK vēlēšanas martā, nevis rudenī, novērsīs LOK četrgades darba izvērtēšanu, vadoties tikai un vienīgi no vienu Olimpisko spēļu rezultāta Tokijā. LOK darbu nedrīkst vērtēt tikai pēc medaļām Olimpiskajās spēlēs. LOK darbība ir daudz plašāka. Tās ir arī LOK aktivitātes Olimpiskā mantojuma saglabāšanā un Olimpisko vērtību popularizēšanā, programmas “Sporto visa klase” un “Olimpiskā diena” attīstība, Olimpiešu koris, Uļas fonds, Olimpiskā Enciklopēdija, LOK 100-gades sagaidīšana 2022.gadā, LOK stratēģija “Olimpiskā kustība Latvijā – 2030” u.c. Tādēļ tas ir svarīgi nostiprināt jeb restartēt LOK komandu tieši šobrīd, piešķirot tai jaunu pilnvērtīgu mandātu nākošajam Olimpiskajam ciklam, kad gatavojamies diezgan lielām pārmaiņām, ko Izglītības un zinātnes ministrija sporta nozarei sola 2021.gadā.”

Jau ziņots, ka LOK Izpildkomiteja vakar, 4.februārī pieņēma lēmumu LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot 2020.gada 20.martā, vienlaicīgi ar 2019.gada pārskata un 2020.gada budžeta apstiprināšanu.

Izskatot šo darba kārtības jautājumu, LOK Izpildkomiteja secināja, ka tā spiesta darboties nepilnā sastāvā, jo pēdējā laikā to pametušas vairākas personas. Dažās sporta federācijās notikušas vadītāju maiņas un tādēļ vairāki sporta veidi Izpildkomitejā faktiski vairs netiek pārstāvēti. Tādēļ nepieciešams “restarts” LOK Izpildkomitejas darbā.

''Es labprāt sastrādāšos ar jebkuru LOK vadītāju, kuru ievēlēs Olimpisko sporta veidu federāciju vairākums. Tās ir demokrātiskas vēlēšanas, kur pat viena balss var izšķirt rezultātu”, atzīst Aldons Vrubļevskis.

Aldons Vrubļevskis ieņem Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatu kopš 2004.gada, pirms tam, no 1988. līdz 2004.gadam, strādājot par LOK ģenerālsekretāru.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja

     [+] [-]

, 2020-02-05 14:47, pirms 4 gadiem
Tagad kārta Lipmanim!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-05 15:16, pirms 4 gadiem
Tūlīt par kandidātiem saradīsies visādi interesanti personāliji ! Drošvien Jaunupam būs kāds ko iefīrēt amatā ! Uzradīsies kautkads visur lienošais un amatiņu gribošas Krišjānis Kļaviņš un citi tamlīdzīgi frukti !

     [+] [-]

, 2020-02-05 15:21, pirms 4 gadiem
var minēt paplašinātos iemelsus - varbūt jūt un baida naudas samazinājums, rezultātu OS kritums, varbūt spēcīgs mantinieks utt

varbūt Jaunupam beidzot paveiksies ??

     [+] [-]

, 2020-02-05 15:32, pirms 4 gadiem
Ielikta viena no retajām bildēm, kur šamam Tikmeru blakus neredz. Tādā gadījumā gan par kaut kādu restartu runāt būs lieki...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-05 15:39, pirms 4 gadiem
Nevar vairs riskēt.Naudiņas pietiek......

     [+] [-]

, 2020-02-05 15:50, pirms 4 gadiem
Sekretārēm latviešu valodas pamati nav jāzina. Komati nav visur jāliek. Iztiks!

  -1 [+] [-]

, 2020-02-05 18:04, pirms 4 gadiem
Normāli sastumts kabatās, vairs nav vietas.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-05 18:57, pirms 4 gadiem
Būtu labi ievēlēt kādu bijušo sportistu, kam ir laba reputācija un autoritāte, kā Artūram Irbem.

     [+] [-]

, 2020-02-05 19:42, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Būtu labi ievēlēt kādu bijušo sportistu, kam ir laba reputācija un autoritāte, kā Artūram Irbem.
kaut kā nav manīts, ka viņam būtu tādas ambīcijas.
ievēlēs, kādu , kas pie tās siles barojies un viss, ja jau tik klusi aiziet. Tikmers būs.
Rene plauks un zels, nesatraucies...