Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Serēna par seksismu: "Viņš nekad par tādiem vārdiem nav atņēmis geimu vīrietim"

Agris Suveizda

Serēna par seksismu: "Viņš nekad par tādiem vārdiem nav atņēmis geimu vīrietim"
Serēna Viljamsa un Karloss Ramoss
Foto: USA Today Sports/Scanpix

ASV uzaugusī Haiti izcelsmes Japānas tenisiste Naomi Osaka nepilna 21 gada vecumā izcīnīja pirmo "Grand Slam" titulu, US "Open" finālā ar 6:2 un 6:4 satriecot savu elku Serēnu Viljamsu un nopelnot 3,8 miljonus ASV dolāru prēmiju. Taču Osakas panākumu aizēnoja Viljamsas skandalozā uzvedība. Vispirms viņa saņēma brīdinājumu par trenera palīdzību no tribīnēm, tad zaudēja punktu, par raketes salaušanu tiekot pie atkārtota brīdinājuma, bet vēlāk zaudēja arī geimu, pieprasot atvainošanos no tiesneša Karlosa Ramosa, nosaucot viņu par zagli un draudot, ka viņas dzīves laikā viņš vairs nekad netiesās viņas spēles.

"Esmu redzējusi, kā vīriešu tenisisti citus tiesnešus sauc dažādos vārdos… Geima atņemšana pēc tam, kad nosaucu viņu par zagli, lika man domāt, ka tā bija seksisma piezīme. Viņš nekad nav atņēmis geimu vīriešu tenisistam, kurš ir pateicis vārdu "zaglis"," uzskata Serēna Viljamsa. "Tas mani satriec, taču turpināšu cīnīties par sievietēm un līdztiesību – gluži kā [Alizē] Kornē būtu jābūt tiesībām novilkt kreklu, nesaņemot par to sodu. Tas ir šokējoši."

"Domāju, fakts, ka man ir jāiet cauri kam šādam, ir tikai piemērs, ka nākotnē tenisistēm, kurām ir emocijas, kuras vēlas tās izpaust un kuras vēlas būt stipras sievietes, būs tāda iespēja to darīt šodienas dēļ. Varbūt tas neizdevās man, taču tas sanāks citām," amerikāniete turpināja.

Nepilnus 37 gadus vecā Viljamsa karjeras laikā ļoti reti izmantojusi trenera pārtraukumus un joprojām uzskata, ka nekādu trenera palīdzību no tribīnēm nesaņēma: "Tenisā man ļoti patīk tas, ka laukumā esmu vienatnē un man pašai jātiek galā ar situāciju. Nevēlos, lai man kāds no malas teiktu priekšā. Sekundes desmitdaļas, nanosekundes laikā man ir jāpieņem lēmums, kas var mainīt visu spēli un visu turnīru. Zinu, ka tas skanēs dīvaini, bet laukumā tas ir mans miera brīdis, kad nevēlos dzirdēt nevienu citu. Man tas nav vajadzīgs. Vēlos pati atrisināt problēmu."

Viljamsa slavēja 20 gadus veco pretinieci: "Viņa bija ārkārtīgi stabila. Viņas spēle bija superstabila, un viņa spēlēja ļoti labi, trāpīja daudz sitienu. Viņa bija arī ļoti koncentrējusies. Katru reizi, kad man bija breikbumba, viņa izpildīja labu servi. Godīgi, šajā spēlē no viņas varu daudz ko mācīties. (…) Vienā brīdī [apbalvošanas ceremonijā] sajutos slikti, jo raudāju gan es, gan viņa. Viņa tikko uzvarēja. Neesmu droša, vai tās bija laimes vai skumju asaras [publikas ūjināšanas un nepatīkamās situācijas dēļ]. Nodomāju, ka tas nav gluži tā, kā es jutos, uzvarēdama savu pirmo "Grand Slam" titulu. Noteikti nevēlos, lai viņa šādi justos. Varbūt manī izpaudās mātišķas jūtas, sakot viņai, ka mēs abas kopā tiksim tam pāri, kas viņu sasmīdināja. Viņa aizvadīja lielisku spēli, un viņa ir pelnījusi uzslavas un uzvaru."

Nav noslēpums, ka Naomi Osaka bērnībā bija liela Serēnas Viljamsas līdzjutēja. Un tieši viņa liedza veterānei iespēju izcīnīt 24. titulu: "Viņa to ļoti vēlējās, vai ne? Visi to zina. Tas bija reklāmās, tas bija visur. Iznākot laukumā, jutos kā cita persona un vairs nebiju Serēnas fane. Biju tikai tenisiste, kura cīnās pret citu tenisisti. Taču, kad viņu apskāvu pie tīkla [Osaka sacīja, acīs riešoties asarām], atkal jutos kā tas mazais bērns. Trešajā klasē taisīju darbu par viņu un teicu, ka vēlos būt kā viņa. Es vienmēr atcerēšos to Serēnu, kuru mīlu. Tas man neko nemaina. Viņa pie tīkla un uz pjedestāla pret mani izturējās ļoti jauki. Un es neredzu, kas varētu mainīties."

Izmantotie resursi:
Serena after US Open final: ‘I'm going to...
'When I hugged Serena, I felt like a kid again'...

1 2 67 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2018-09-09 09:03, pirms 6 gadiem
Ir tak video kur redzams,ka treneris viņai rāda un runā ar viņu.
Tie teksti es esmu sieviete,un man ir bērns vispār bija nevietā.Mēģināja izraisīt simpātijas,jo zināja,ka pati ir sačakarējusi visu pasākumu.

Šis tiesnesis ir ļoti labs,un Nadāls ar viņu vispār kasīties neiet,jo viņš viņu jau vismaz reizi ir pasūtījis trīs mājas tālāk

Ņēma un sačakarēja debīlie amīšu fani jaunai meitenei lielākos svētkus dzīvē
Slēpts komentārs: Daniel

 +16 [+] [-]

, 2018-09-09 09:18, pirms 6 gadiem
Visu cieņu pēc šī mača spēles tiesnesim,jo izturēt publikas un lielās tenisa zvaigznes spiedienu un neiecietību vajag stingru mugurkaulu.Tādiem arī ir jābūt tiesnešiem,lai lielās sporta zvaigznes neiedomājas ,ka spēles noteikumi uz viņiem attiecās tikai daļēji.Un Rodika kunkstēšana tviterī par tiesāšanu tikai apstiprina manus vārdus.Pie šā tiesneša visas zvaigznes zinās ,ka spēles laikā ir jātur mute un jāspēlē teniss,nevis jārīko cirka izrāde.Nepaveicās Viljamsai,ka pretī bija japāniete.Citas tautības tenisiste diez vai spētu izturēt šo murga pilno finālu un tajā radīto stresu.

 +12 [+] [-]

, 2018-09-09 09:24, pirms 6 gadiem
Tiešām, visu cieņu Ramosam..
Protams, Serēna ir lielākā zvaigzne sieviešu tenisā, bet tas neļauj viņai darīt visu!
Ļoti ceru, ka Naomi būs iespēja tā kārtīgi izpriecāties pēc cita Grand Slam titula iegūšanas. Ar šādu spēli tādai iespējai ir jābūt..

  +6 [+] [-]

, 2018-09-09 09:26, pirms 6 gadiem
Big mama neprot cienīgi zaudēt. Biju labākās domās.

 +12 [+] [-]

, 2018-09-09 09:37, pirms 6 gadiem
Kornē par krekla pārvilkšanu brīdinājumu nevajadzēja saņemt, bet Serēna vakar katru aizrādījumu un sodu godam nopelnīja, tik žēl, ka pa ceļam sabojāja svētkus tam cilvēkam, kas to visvairāk bija pelnījis. Un pat tagad viņa to neaptver un neatvainojas Osakai, jo ir tik ļoti centrēta uz sevi un savu taisnību. Egoisms tenisā ir svarīgs, bet uz cilvēku ar tik milzīgu ego ir vnk nepatīkami skatīties.

 +15 [+] [-]

, 2018-09-09 09:52, pirms 6 gadiem
Seksisms melnā govs kas izraisa riebumu..
Slēpts komentārs: zaipis

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 10:06, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Kas tur tāds bija finālā, ka cepies jau otro dienu pa sportacentru? pat dinamku esi skatījusies
Lasies lpsr atlūza uz savu kolhozu un smirdi tur ar troļļiem. Te cilvēki tomēr spriež par sportu

 +11 [+] [-]

, 2018-09-09 10:09, pirms 6 gadiem
Viljamsa finālmačā uzvedās vienkārši pretīgi. Un orgkomitejas iznāciens uz balvu pasniegšanu bija nožēlojams, jo nenotika vis čempiones godināšana, bet siekalošanās atvainojoties Viljamsai: sak, mēs jau visi bijām par tevi, bet, redz, kā nesanāca tev vinnēt, tā otra nepratās zaudēt... Un to visu sastrādāja viens sapsihojies meitietis, kurš šoreiz nebija gatavs uzvarēt, toties bija gatavs aiz sevis atstāt kaut vai ūdensplūdus!

  +5 [+] [-]

, 2018-09-09 10:15, pirms 6 gadiem
"Esmu redzējusi, kā vīriešu tenisisti citus tiesnešus sauc dažādos vārdos… Geima atņemšana pēc tam, kad nosaucu viņu par zagli, lika man domāt, ka tā bija seksisma piezīme. Viņš nekad nav atņēmis geimu vīriešu tenisistam, kurš ir pateicis vārdu "zaglis"," uzskata Serēna Viljamsa

Serēna kļūdās - Džons Makinrojs 1990 gadā Australian Open par analoģisku 3 noteikumu pārkāpumu tika diskvalificēts.

https://www.history.com/this-day-in...

  +6 [+] [-]

, 2018-09-09 10:22, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Kas tur tāds bija finālā, ka cepies jau otro dienu pa sportacentru? pat dinamku esi skatījusies
Tas bija laikam jāskatās tiešajā ar visām beigām, bet uzvilka mani tas viss kārtīgi. Tas, ko izdarīja Serēna ir nepareizi tik daudzās pakāpēs, ka pat negribas to visu vairs iztirzāt, bet nu punktu vēl visam pieliek tās sieviešu tiesību piesaukšana vnk brutāli šo globālo problēmu nonivilejot un padarot to par izsmieklu.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 10:28, pirms 6 gadiem
Mūžīgi, sievietēm, kuras kaut ko sasniedz, šķiet, ka katra lieta, kura vērsta pret viņām ir saistīta ar seksismu. Nabaga mūžīgie upuri. Var krist uz nerviem.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 10:34, pirms 6 gadiem
Viss pareizi, Serēna uzvedās briesmīgi, tas melnādaino fašisms, ka visi viņus apbižo - tas man totāli nepatīk...
Taču tiesnesim punktu dot Naomi nevajadzēja, jo iespējams tà nepilnīgā laimes sajūta par uzvaru ir no uzdāvinàtà punkta...futbolà , ja pateiksi, ka tiesnesis ir lohs, tad šis uzreiz pateiks 1:0 par labu pretiniekiem?
Sodīt ar dāvàtiem punktiem pretiniekam nav pareizi!
Naomi ar bez šīs dāvanas būtu uzvarējusi!
Interesanti, ka divām jaunākajām GS čempionēm, abas dzimušas 1997.gadā un uzvārds sàkas ar Os...!

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 10:35, pirms 6 gadiem
rihardilio rakstīja: Mūžīgi, sievietēm, kuras kaut ko sasniedz, šķiet, ka katra lieta, kura vērsta pret viņām ir saistīta ar seksismu. Nabaga mūžīgie upuri. Var krist uz nerviem.
Lūk šis ir tas, ko tādas sievietes kā Serēna ar savu uzvedību un tālāk piesaukto seksismu panāk. It kā lielās sieviešu tiesību aizstāvēs un cīnītājas viņas pašas ir viena no lielakajām problēmām, kāpēc vēl mūsdienās tā nevienlīdzība joprojām daudz kur pastāv. Kamēr vīriešiem tas viss varbūt liekas smieklīgi un pastulbi, man kā sievietei par to visu īpaši smiekli nenāk.

     [+] [-]

, 2018-09-09 10:35, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tas bija laikam jāskatās tiešajā ar visām beigām, bet uzvilka mani tas viss kārtīgi. Tas, ko izdarīja Serēna ir nepareizi tik daudzās pakāpēs, ka pat negribas to visu vairs iztirzāt, bet nu punktu vēl visam pieliek tās sieviešu tiesību piesaukšana vnk brutāli šo globālo problēmu nonivilejot un padarot to par izsmieklu.
ok. es vakar neko neredzēju, bet nu šorīt nedaudz uzvilkos lasot ziņas un komentus par vakardienu

 +13 [+] [-]

, 2018-09-09 10:57, pirms 6 gadiem
dakots rakstīja: Viss pareizi, Serēna uzvedās briesmīgi, tas melnādaino fašisms, ka visi viņus apbižo - tas man totāli nepatīk...
Taču tiesnesim punktu dot Naomi nevajadzēja, jo iespējams tà nepilnīgā laimes sajūta par uzvaru ir no uzdāvinàtà punkta...futbolà , ja pateiksi, ka tiesnesis ir lohs, tad šis uzreiz pateiks 1:0 par labu pretiniekiem?
Sodīt ar dāvàtiem punktiem pretiniekam nav pareizi!
Naomi ar bez šīs dāvanas būtu uzvarējusi!
Interesanti, ka divām jaunākajām GS čempionēm, abas dzimušas 1997.gadā un uzvārds sàkas ar Os...!
kāda tad vispār ir jēga no brīdinājumiem, ja sods neseko? tad jau varētu cūkoties cik uziet. Punktu uzdāvināja Serēna, nevis tiesnesis.

  +6 [+] [-]

, 2018-09-09 10:58, pirms 6 gadiem
un bail pat iedomāties, ko Serēna uztaisītu, ja pretī būtu kāda baltā tenisiste. Paveicās, ka Osaka ir mulāte

  +4 [+] [-]

, 2018-09-09 11:03, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: par trenera palīdzību gan dīvaini sodīt.. vai ir bijusi kāda spēle kur nesarunātos? arī Sevastova pilnīgi pēc katra punkta runā ar treneri ..
Sevastova runā ar treneri , nevis treneris ar Sevastovu...............

     [+] [-]

, 2018-09-09 11:09, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Nepaveicās Viljamsai,ka pretī bija japāniete.Citas tautības tenisiste diez vai spētu izturēt šo murga pilno finālu un tajā radīto stresu.
Nu labi...māte japāniete, tēvs no Haiti, visi kopš Naomi 3gadu vecuma dzīvo ASV...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 11:11, pirms 6 gadiem
Cipanz rakstīja: kāda tad vispār ir jēga no brīdinājumiem, ja sods neseko? tad jau varētu cūkoties cik uziet. Punktu uzdāvināja Serēna, nevis tiesnesis.
Tenisā tā ir nauda!
Par katru pārkāpumu, kas ir pēc 1.brīdinājuma - sods 10% no mača likmes...finālà Serēna saņēma 1,5 mio? ...tātad 150 kilo $...ja vēl 9 brīdinàjumi, tad saņem naudā zero...ja turpina lamāties pēc 10 sodiem, tad pārtrauc spēli un izsauc tvaiķenes ātros!

  +2 [+] [-]

, 2018-09-09 11:19, pirms 6 gadiem
ko var gribēt no gorillas...

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 11:24, pirms 6 gadiem
Geimu atņēma nevis sievietei, bet melnai , resnai, neglītai mātītei. Vai tas arī ir seksisms ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 11:37, pirms 6 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=OIL...

what a bitc*

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 11:38, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: par trenera palīdzību gan dīvaini sodīt.. vai ir bijusi kāda spēle kur nesarunātos? arī Sevastova pilnīgi pēc katra punkta runā ar treneri ..
Serēnas treneris kaut ko rādīja ar rokām, to parādīja tuvplānā atkārtojumā. Tiesnesis to redzēja un par to Serēnu brīdināja. Var būt, ka Serēna tos žestus pat neredzēja, bet noteikumi paliek noteikumi. Tiesa, vācu Eiroportā komentēja Boriss Bekers un viņš šo noteikumu punktu (par coaching) nosauca par smieklīgu, lieku un atceļamu.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-09 11:40, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Kornē par krekla pārvilkšanu brīdinājumu nevajadzēja saņemt, bet Serēna vakar katru aizrādījumu un sodu godam nopelnīja, tik žēl, ka pa ceļam sabojāja svētkus tam cilvēkam, kas to visvairāk bija pelnījis. Un pat tagad viņa to neaptver un neatvainojas Osakai, jo ir tik ļoti centrēta uz sevi un savu taisnību. Egoisms tenisā ir svarīgs, bet uz cilvēku ar tik milzīgu ego ir vnk nepatīkami skatīties.
Es domāju, ka viņai vajadzētu nomierināties un atvainoties arī tiesnesim, citādi man ir bažas par viņa drošību un veselību.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-09 11:43, pirms 6 gadiem
huters rakstīja: Geimu atņēma nevis sievietei, bet melnai , resnai, neglītai mātītei. Vai tas arī ir seksisms ?
Nē, tas - tavs komentārs - ir rasisms, nepieklājība un stulbums. Piedzimstot neviens neizvēlas ne ādas krāsu, ne vecākus, ne gēnus, kas vēlāk nosaka cilvēka miesasbūvi.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-09 11:49, pirms 6 gadiem
Kur nu bez seksisma piesaukšanas! Un protams tagad, kad viņai ir bērns, pret viņu ir jātiesā savādāk. Drāmas karaliene.

  +4 [+] [-]

, 2018-09-09 11:55, pirms 6 gadiem
ventilators rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=OIL...

what a bitc*
Tik pretīga vecene, pēc šitā viņai vajag arī uzlikt lielu naudas sodu

  +2 [+] [-]

, 2018-09-09 12:07, pirms 6 gadiem
Do i play the race or gender card ? kas par nožēlojamu sportisti.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-09 12:18, pirms 6 gadiem
Serēnai nebija taisnība šoreiz. Tikai brīnos, ka tik pieredzējusi sportiste tā atļaujas uzvesties.
Kāds man vēl pirms Sevastovas-Viljamsas spēles mēģināja iestāstīt, cik ITF ir korumpēta, kā tiesneši vilks viņu u.t.t. Cerams, ka tagad viņš redz, ko nozīmē teniss
Apbrīnojami, ka Japāna ar visiem saviem resursiem, lielo naudu un iedzīvotāju skaitu nav izaudzinājusi GS čempioni vai čempionu. Osakai mamma japāniete, pati izaugusi Floridā. Mums tāda ir.

  -2 [+] [-]

, 2018-09-09 12:23, pirms 6 gadiem
Butu vina smukaaka varbut tas tiesnesis butu labveligaks haahaa

  +5 [+] [-]

, 2018-09-09 12:24, pirms 6 gadiem
Njaa, pievienojos komentētājiem un uzskatu, ka tiesnesis rīkojās adekvāti. Piekrītu arī Matsam Vīlanderam, ka varbūt tiesnesis nerīkojās pietiekami, lai nomierinātu Serēnu un kļūtu atkal draugs, bet tomēr visus sodus Serēna bija pilnībā pelnījusi. Interesanti, ka tenisā cik saprotu sodu hierarhija ir, ka vispirms ir Warning, tad punkts un tad geims. Un nemaz citādāku sodu trešajā reizē nevarēja iedot, lai kā arī gribētu. Domāju, ja butu iespēja, tad tiesnesis iedotu mazāku sodu tajā gadījumā.
Bet kā no šī visa var izvilkt seksismu??? Tas ir kaut kāds sviests! Kā jau te daži minēja - gan šis tiesnesis, gan arī citi tiesneši ir sodījuši arī vīriešus. Un viņas skaidrojums, ka vīrietim nedoru sodu, ja nosauktu par zagli - cik tad reižu konkrētajam tiesnesim tā ir gadījies, lai to apgalvotu?
Bet interesanti, ka daudzi tenisa cilvēki ir Serēnas pusē, cik nu varēja lasīt izvilkumus espn.com... Es nesaprotu šito. Tiesneši ir dažādi - viens šajā gadījumā neiedotu sodu, bet šis iedeva... Un nevar teikt, ka nepelnīti, jo uzbrauciens tiesnesim bija.

Šķiet, ka viens te pirms pusfināla spēles ar Sevastovu izteicās, ka Serēnai nepatīk, kad pret viņu izturās kā parastu mirstīgo, citādi viņa sapsihojas... Tieši tas arī šoreiz notika kā piesaukts

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 12:24, pirms 6 gadiem
Luk rietumu propogandas sekas-seksisims,rasisism utt vardi tiek metati pa labi un kreisi
Tas feminisms aizgajis parak parspileta gultne un nav veseligs!!!!!!

Un vel izteiktak to redzesim pec gadiem 10-20!!!!apzinata tautas degredacija,pie tam GLOBALA LIMENI Gan Eiropa,gan Kirievija gan Z-amerika.
Nu jamak ari zaudet-egoisms nelauj to darit!!!
1 2 67 komentāri