Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Braieniem neizdodas vienā sezonā izcīnīt visus četrus "Grand Slam" titulus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Braieniem neizdodas vienā sezonā izcīnīt visus četrus "Grand Slam" titulus
Radeks Štepāneks un Leanders Paess
Foto: AP/Scanpix

Pasaules labākajam vīriešu dubultspēļu pārim, ASV tenisistiem Bobam un Maikam Braieniem, nav izdevies kļūt par pirmo duetu vairāk nekā 60 gadu laikā, kuram sezonas laikā bijis pa spēkam uzvarēt visos četros "Grand Slam" turnīros. Amerikāņi paklupa "US Open" pusfinālā.

Šodien pusfinālā Ņujorkā pagājušā gada čempioni Braieni sacentās ar visnotaļ spēcīgo Leandera Paesa (Indija) un Radeka Štepāneka (Čehija) duetu, kas bija izlikts ar 4. numuru. Pirmais sets ASV tenisistiem bija iespaidīgs – 6:3 uzvarā viņiem nebija nevienas nepiespiestās kļūdas, bet pie savas serves zaudēta tikai viena izspēle.

Turpinājums tik labs vairs nebija. Pretinieku komandā teicami darbojās 40 gadus vecais Paess, sekmējot Indijas un Čehijas komandas uzvaru ar tādu pašu rezultātu otrajā setā – 6:3. Izšķirošajā setā Paess un Štepāneks ātri tika priekšā ar 5:1, taču Braieni nepadevās un pievilka līdz 4:5. Uz neko vairāk amerikāņi spējīgi nebija – mačā zaudējums ar 6:3, 3:6, 4:6.

Braieni zaudējumam tuvu bija jau 3. kārtā, kurā atspēlēja seta un breika deficītu, trīs setos uzveicot Kanādas pāri Daniels Nestors un Vaseks Pospišils – 6:7(1), 7:5, 6:2.

Braieni palika tikai divu uzvaru attālumā no kļūšanas par pirmo duetu, kuram Atklātās ēras laikā sezonas laikā izdevies uzvarēt visos četros "Grand Slam" turnīros. Pēdējie to tālajā 1951. gadā paveica austrālieši Frenks Sedžmens un Kens Makgregors. Viņiem gandrīz izdevās to izdarīt divus gadus pēc kārtas, jo 1952. gadā pietrūka tikai "US Open" kroņa.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-06 08:31, pirms 11 gadiem
Paess vispār smiedamies tos amerikānīšus salika

     [+] [-]

, 2013-09-06 10:12, pirms 11 gadiem
Tā merkaķu lēkāšana (noteikti Stepaneka pirksts) ļoti dīvaina, bet Paess gan labs savos 70 gados.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-06 11:34, pirms 11 gadiem
Paesam pagaidām tikai 40 gadi