Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis pirmoreiz zaudē finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis pirmoreiz zaudē finālā
Miķelis Lībietis
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis (ATP 859.) sestdienas rītā Bangkokā pirmoreiz zaudēja "Futures" līmeņa vienspēļu turnīrā finālā, Taizemē bez variantiem ar rezultātu 1:6, 4:6 kapitulējot tikai 17 gadus vecajam korejietim Dakam Hī Lī (ATP 236.).

Jaunais Āzijas tenisa talants, kurš šodien izcīnīja sezonas piekto (finālos perfekta 5-0 bilance), bet karjeras septīto "Futures" titulu, Lībieti apspēlēja kā pēc notīm. Hī Lī darbojās pacietīgi un pārsvarā precīzi, daudz kļūdu nepieļaujot, turpretī Lībietim pietrūka pacietības un precizitātes.

Lībietim 63 minūtes ilgajā cīņā nebija nevienas breikbumbas, bet pats servi zaudēja trīs reizes, pārāk bieži svarīgāko punktu izspēlē nospēlējot neprecīzi. Miķelim pagalam nesekmīga diena, spēlējot ar otro servi – ar to uzvarēti tikai 22% punktu (5/23).

Lībietim sestdien Bangkokā bija karjeras trešais "Futures" vienspēļu fināls. Pirmajos divos viņš uzvarēja, par čempionu kļūstot 2013. gada jūlijā Kuresārē un šī gada augustā Lielupē. Abi veiksmīgie turnīri notika uz māla seguma, bet šonedēļ Bangkokā spēlēts uz "hard".

Bangkokā notika turnīrs ar 15 000 dolāru lielu balvu fondu. Lībietis ar tikšanu līdz finālam nodrošināja 1272 dolārus un 15 reitinga punktus. Miķelis arī nākamajā nedēļā spēlēs tādas pašas nozīmes turnīrā Bangkokā.