Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Kad nedomā, laukumā rādi labāko sniegumu"

Gulbis: "Kad nedomā, laukumā rādi labāko sniegumu"
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis šonakt par pārliecinošu uzvaru sāka 2014.gada "US Open" pamatsacensības, pārliecinoši uzveicot Francijas sportistu Keniju De Šeperu - 6:1, 6:4, 6:2. Pēc mača Gulbis īsumā raksturoja aizvadīto maču, gaidāmo dueli ar treniņu partneri Dominiku Tīmu, kā arī atklāja savus uzskatus par dzīves uztveri.

"Ar De Šeperu spēlēju jau Londonā, kur viņš servēja daudz labāk. Šoreiz man palīdzēja tas, ka spēlējām vakarā – īpaši otrā seta beigās, kad tikko bija palicis tumšs un mākslīgais apgaismojums kļuva nedaudz spēcīgāks, uz mirkli gaisā pamestu bumbiņu padarot neredzamu. Domāju, ka tā bija viņa lielākā problēma un iemesls, kāpēc viņš servēs pieļāva tik daudz dubultkļūdas. Tāpat arī sajutu, ka, ja nedaudz izmainu serves uzņemšanas pozīciju, tas pilnībā izmaina viņa ritmu un laukuma redzējumu, un tas nostrādāja," maču īsumā raksturoja Ernests Gulbis.

Tāpat Latvijas labākais tenisists atzina, ka gaidāmais mačs ar savu treniņu partneri Dominiku Tīmu Gulbi īsti nesatrauc: "Nekad negribas spēlēt pret savu treniņu biedru, taču, godīgi sakot, tas man neizraisa nekādas īpašas emocijas. Domāju, ka Dominikam šajā ziņā ir grūtāk. Viņš patiešām negrib ar mani spēlēt – pirms diviem gadiem mēs aizvadījām vienu maču kvalifikācijā. Es aizvadīju briesmīgu spēli, taču viņš nevarēja uzvarēt tikai tāpēc, ka spēlēja pret mani. Tas bija mačs ar patiešām zemu kvalitāti, tāpēc ceru, ka šoreiz būs labāk. Bet kopumā šī spēle mani nesatrauc."

"Mums ir labas attiecības. Viņš man ir daudz devis ar savu palīdzību treniņos. Ja redzu tik motivētu un trenēties gribošu jaunieti, tad arī pats cenšos vairāk, lai nebūtu par viņu sliktāks. Kad viņš redz, ka es cenšos vairāk, arī pats pieliek papildus pūles. Tā ir abpusēji izdevīga situācija. Vēlos, lai viņš nokļūtu tenisa elitē, un domāju, ka tā arī notiks. Domāju, ka viņš nokļūs 20 vai pat 10 labāko tenisistu vidū," piebilda Gulbis.

"Labāko tenisu spēlē tad, kad nedomā. Tas ir vienkārši. Kas izdodas, tas izdodas. Laukumā nevari domāt, jo tam nav laika. Ir jāreaģē. Un, protams, nedrīkst aizmirst par tehniku. Dažas lietas var pieslīpēt treniņos, bet es noteikti neesmu apzināti strādājis pie tā, ka mans "forehand" sitiens izskatās atšķirīgāk, labāk vai sliktāk," runājot par savu atšķirīgo "forehand" sitiena stilu, sacīja Gulbis.

Latvijas vadošais tenisists gan piebilda, ka neuzskata, ka atsevišķā spēlē domāšana var radīt problēmas – runa vairāk bija par dzīves uztveri: "Dzīvē kopumā vai atsevišķi tūrē – jo mazāk domā, jo ir vieglāk. Tu nedomā, tikai dari. Pamosties no rīta, trenējies, ēd un guli. Tā ir tikai rutīnas daļa. Tad, kad sāc jautāt sev par mērķiem un motivāciju, rodas jautājumi, kāpēc tas viss vispār ir vajadzīgs." Gulbis arī piebilda, ka Parīzes panākuma laikā divu nedēļu garumā centās nekādām citām lietām uzmanību nepievērst, nodarbojoties tikai ar rutīnas darbiem. "Stresa un emociju dēļ nekam citam gan spēka neatlika," norādīja Gulbis.

Intervija pilnā apmērā (angļu valodā) aplūkojama šeit.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2014 US Open Tennis...

     [+] [-]

, 2014-08-28 10:21, pirms 10 gadiem
Paldies, ka arī ieliki linku uz intervijas orģinālu.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-28 11:10, pirms 10 gadiem
Šī bija viena no retajām reizēm kad Ernests šķiet ne reizi nesarunājās ar savu komandu.. parasti viņš to dara pat vairākas reizis geimā.. tas nozīmē ka viņš vakar bija pārliecināts par to ko dara un laukumā izgāja pilnībā koncentrējies spēlei tas ir ļooti labi

     [+] [-]

, 2014-08-28 12:08, pirms 10 gadiem
Vairākas bumbiņas Gulbis vienkārši atsita, pieliekot raketi. Pret Šeperu tas nostrādāja, bet stiprāks pretinieks uzreiz uzbruktu.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-28 13:28, pirms 10 gadiem
Šis ir labs:

https://www.youtube.com/watch?v=HGp...

"My name is Gulbis! Ernests Gulbis!" Reāli pavilka uz smaidu

     [+] [-]

, 2014-08-28 13:39, pirms 10 gadiem
Malacis.

     [+] [-]

, 2014-08-28 14:11, pirms 10 gadiem
otins rakstīja: Vairākas bumbiņas Gulbis vienkārši atsita, pieliekot raketi. Pret Šeperu tas nostrādāja, bet stiprāks pretinieks uzreiz uzbruktu.
Stiprāks spēlētājs, bet ar tādu servi kā Šeperam? right.. varbūt saliec no visiem top spēlētājiem kombināciju, un tad saki, kā gulbim pret to nebūtu šance?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-28 14:44, pirms 10 gadiem
Tā tiešām bija lieliska intervija.

- Vai, tavuprāt, tenisā ir vampīri?
EG - Es tevi atceros. Tu man uzmācies ar muļķīgiem jautājumiem jau trīs turnīrus pēc kārtas.
- Tu proti izvairīties no jautājumiem.
EG - Es no tevis izvairīšos arī turpmāk. Nekādu problēmu.
- Bet vai tenisā ir vampīri?
EG - Nē.