Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Podžus Tallinā zaudē pirmo "Future" finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jānis Podžus Tallinā zaudē pirmo "Future" finālu
Jānis Podžus

Pirmo reizi spēlējot "Future" līmeņa finālā, Latvijas tenisists Jānis Podžus sestdien cieta neveiksmi Tallinas finālā, ar 2:6, 6:7(10) piekāpjoties mājiniekam Vladimiram Ivanovam.

Rangā 880. vietu ieņemošais Jānis Podžus līdz finālam iepriekšējos četros mačos nebija zaudējis nevienu setu. Titula cīņa pret 508. vietā esošo Igaunijas tenisistu Vladimiru Ivanovu (četru "Future" titulu īpašnieks), pret kuru iepriekš nebija spēlēts, latvietim sākās slikti un beidzās ar nelabvēlīgu iznākumu.

Podžus zaudēja mača pirmās septiņas izspēles (ieskaitot "sausā" zaudēta serve) un drīz vien bija iedzinējos ar 0:3. Pateicoties labai aizsardzībai un pretinieka kļūdām, vienu no diviem breikiem izdevās atgūt. Ivanovs geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Savas serves geimos Podžus darbojās neapmierinošā līmenī, tūlīt atkal tika nobreikots un 1. setu varēja zaudēt ar 1:6. Ivanovs sestajā geimā uzņemšanā neizmantoja četras setbumbas.

Jānis arī 2. seta pirmajā geimā tika nobreikots un arī šajā setā viņam bija divu breiku deficīts. Podžus sāka spēlēt agresīvāk un, lai arī bieži kļudījās, tāda taktika deva vēlamo rezultātu. Podžus no 1:4 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, šajā posmā labi spēlējot gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, bez tam Ivanovs pārāk bieži lielo punktu izspēlēs darbojās neprecīzi.

Tiesa, desmitajā geimā pie 4:5 viņš ar savu servi atspēlēja četras setbumbas, šoreiz esot uzdevumu augstumos. Jānim reāla iespēja bija tikai vienā gadījumā, taču zaudēta garā izspēle. Ivanovs ar grūtībām tika līdz taibreikam. Podžus tajā ar divām "forehand" kļūdām izsēja 3:1 pārsvaru, bet pie 4:5 ieguva divus punktus pēc kārtas, kad servēja pretinieks, nopelnot piekto setbumbu (pirmo ar paša servi). Jānis nospēlēja pasīvi, par ko tika sodīts – 6:6. Ivanovs pēc tam ar savu servi atspēlēja sesto setbumbu, bet punktu mačam spēja pielikt tikai ar ceturto mačbumbu – 6:2, 7:6(10).

Podžus šonedēļ pirmo reizi tika līdz "Future" finālam, par kura sasniegšanu pienākas 10 reitinga punkti un 848 dolāri. Arī Jāņa brālis Mārtiņš vienreiz spēlējis "Future" finālā, to zaudējot – Mārtiņš pagājušā gada novembrī finālā Floridā piekāpās šā gada "French Open" junioru čempionam Andrejam Rubļovam.