Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Secinājumi pēc izlozes: Ostapenko nav paveicies

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Secinājumi pēc izlozes: Ostapenko nav paveicies
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Ranga 66. vietā esoša spēlētāja ar tikai vienu "Grand Slam" uzvaru nav pretiniece, par kuru Aļonas Ostapenko līmeņa tenisistēm vajadzētu uztraukties, taču Aļonai ceturtdien "French Open" notikušajā izlozē ukrainietes Katerinas Kozlovas dabūšana 1. kārtā nav patīkams variants.


Ostapenko Parīzē būs pirmais turnīrs esošās čempiones statusā, jo viņa tādā situācijā vēl nav bijusi nevienā WTA līmeņa turnīrā. Aļona abus titulus izcīnīja pirms gada, kad jūnijā uzvarēja "French Open" un septembrī ieguva Seulas trofeju.

"Grand Slam" titula aizstāvēšana ir process, kas var radīt milzīgu spriedzi, turklāt Ostapenko nekad nav izcēlusies ar lielu stabilitāti, tāpēc par vieglām uzvarām pirmajās kārtās vai vispār nav pamata runāt.

Šodien notikusī izlozē uzskatāma par nepatīkamu kaut vai tāpēc, ka 2. kārtā iespējama tikšanās ar bijušo ranga līderi Viktoriju Azarenku (viņai pirmais mačs pret čehieti Kateržinu Sinjakovu), kura, lai arī pēdējā gada laikā spēlē neregulāri un pēc dzemdībām nav spējusi pietuvoties savas labākās formas atkārtošanai, arvien uzskatāma par draudīgu tenisisti.

Aļona bieži stāsta par to, ka viņas elks ir Serēna Viljamsa, bet patiesībā junioru laikā Ostapenko vairāk patika Azarenkas spēle. Tāds mačs 2. kārtā viņai būtu īpaša tikšanās, līdz kurai gan abām jātiek.

Vai patiešām iespējams Aļonas zaudējums jau 1. kārtā? Ņemot vērā abu spēlētāju (Ostapenko un Kozlovas) reitingus un sasniegumus, tā būtu milzīga sensācija, bet, zinot visus faktus, Ostapenko zaudējums pašai sev nebūtu pārsteigums, jo tāda bilde redzēta ļoti bieži, lai vairs nešokētos.

Kozlova ir izteikta aizsardzības spēlētāja, kura turklāt arī neizceļas ar lielu dažādību. Aļonai tā ir patīkama kombinācija – ļoti liela līdzība ar tādā tenisistēm kā Karolīna Vozņacki un Eļina Svitoļina. Ostapenko pret viņām kopā ir 6-0 bilance, ar savu jaudīgo uzbrukumu sakaujot abu minēto pretinieču aizsardzību.

Savukārt pret Kozlovu Aļonai ir 0-2. Jā, veca statistika, taču no vēstures neizdzēšama. Ostapenko ukrainietei 2014. gadā ar 6:3, 1:6, 2:6 zaudēja ITF turnīrā Grado uz māla seguma un 2016. gadā ar 5:7, 2:6 piekāpās Hertogenbošā uz sev patīkamā zālāja. Tas mačs notika nākamajā dienā pēc Aļonas dzimšanas dienas... Protams, ka arī tajā mačā Ostapenko zaudēja, nevis Kozlova uzvarēja.

Kozlova šosezon bez uzvarām ir kopš Taipejas fināla sasniegšanas februārī. Katerina kopš tā laika zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas. "Grand Slam" turnīros viņa uzvarējusi tikai vienā spēlē – pagājušajā gadā "US Open" 1. kārtā pret Irinu-Kamēliju Begu.

Slikta forma un pieticīgi panākumi Kozlovai mačā pret Ostapenko teorētiski dod niecīgas izredzes, bet viņas aizsardzība var parūpēties par to, lai Ostapenko uztraukuma vai arī viņai raksturīga nekvalitatīva tenisa rezultātā "pašiznīcinās".

Paveroties tālāk Ostapenko zarā, redzams, ka Ostapenko grūtākās pretinieces pirmajā nedēļā var būt pirmajos divos mačos. Potenciālās 3. kārtas pretinieces Barbora Stricova un Jekaterina Makarova ir ļoti sliktā formā. Ja tiks līdz 4. kārtai jeb astotdaļfinālam, tur viņas pusē no izsētajām ir mālu nemīlošā un šomēnes Romā uzveikta Johanna Konta un Venusa Viljamsa, kurai līdz Ostapenko sasniegšanai jau varētu būt pamatīgi nogurusi. Ostapenko zarā ceturtdaļfinālā potenciālā pretiniece ir vienmēr uzvarētā Svitoļina.

Latviju sieviešu turnīrā pārstāvēs arī Anastasija Sevastova. Lai arī viņai māls ir ērtākais segums, "French Open" Anastasijai lielu panākumu nav – tikai trīs uzvaras piecos turnīros, turklāt uzveiktas tikai otrā simta spēlētāja Sačija Vikerija (2016. gadā), kā arī savainotās Annika Beka un Džīnija Bušāra (abas 2017. gadā).

Sevastova turnīrs sāks pret kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm. Varbūt tā būs 2010. gada čempione Frančeska Skjavone, kura vairs nav savā labākajā formā. Varbūt kāda mazāk zināma tenisiste. Kā jau kvalifikācijās pierasts, tur ļoti daudz laba līmeņa spēlētāju nav, bet vismaz dažas bīstamas var atrast vienmēr. Starp citu, Sevastovai pērn "French Open" beidzās ar zaudējumu kvalifikācijā spēlējušajai tenisistei Petras Martičas personā.

Sevastovas zarā šobrīd daudz neskaidrību, jo arī potenciālajai 2. kārtas pretiniecei Kamilai Džordži pirmā sāncense būs no kvalifikācijas. Pirmā izsētā pretiniece Sevastovai var būt "US Open" čempione Slouna Stīvensa, kura Anastasiju pieveica ceturtdaļfinālā Ņujorkā, bet ārpus Ziemeļamerikas pēdējā gada laikā spēlē slikti.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-24 21:29, pirms 6 gadiem
J.Ostapenko pret Kozlovu - paredzu, ka viegli nebūs, bet uzvaru jau nu izcīnīs, 6:2, 5:7, 6:3.

 +14 [+] [-]

, 2018-05-24 21:33, pirms 6 gadiem
nav paveicies? kaut kāds jocīgs domu gājiens (kā vienmēr) - vai čempionei ar lielām ambīcijām jābrauc uz Parīzi ar domu kaut 1.kārtā paveiktos ar izlozi??!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-05-24 22:01, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: nav paveicies? kaut kāds jocīgs domu gājiens (kā vienmēr) - vai čempionei ar lielām ambīcijām jābrauc uz Parīzi ar domu kaut 1.kārtā paveiktos ar izlozi??!
Latviešu īdēšanu nepazīsti?

  +5 [+] [-]

, 2018-05-24 22:06, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: secinājums ir viens - šogad ir regress

nepiespiestās kļūdas joprojām tajā pašā līmenī, ja ne pat vairāk
?
vai zin kur Ostapenko rangā bija tieši pirms gada?

palīdzēšu - 47.vietā

  +2 [+] [-]

, 2018-05-24 22:23, pirms 6 gadiem
Cerēsim uz Aļonas raksturiņu!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-24 23:21, pirms 6 gadiem
Šogad čempione Anastasija! Latvijas tradīcijas turpināsies un Aļona arī ļoti tālu tiks! RG čempioni- Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-25 03:07, pirms 6 gadiem
Viss būs labi- ceturtdaļfinālā jātiek. Tas, ka Kozlovai zaudējusi 2 gadi atpakaļ , nav diez ko svarīgs rādītājs. Sī ir pavisam cita Aļona. Neticu, ka Azarenka būs formā. Venusa nav māliniece.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-25 08:41, pirms 6 gadiem
Ļoti labs raksts.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-25 09:01, pirms 6 gadiem
Slikti rādās labi būs.... lai gan man jau tāpat ticības nav...

     [+] [-]

, 2018-05-25 10:29, pirms 6 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ļoti labs raksts.
Ar ko?

  +3 [+] [-]

, 2018-05-25 10:35, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: secinājums ir viens - šogad ir regress

nepiespiestās kļūdas joprojām tajā pašā līmenī, ja ne pat vairāk
Vai patiešām Ostapenko gada laikā ir regress? Šķiet ka ir kāpums par kādām 40 vietām salīdzinot maija mēnesi pirms gada un tagad.

     [+] [-]

, 2018-05-25 10:51, pirms 6 gadiem
Bērziņa prātojumus pa pilnu uztvert protams nevar, šaurs personisks viedoklis. Viņa paša tekstā pretrunas ik uz soļa! Tikpat labi uzskaitītos faktus var pārvērst tā ka secinājums būs pilnīgi pretējs! Ar izlozi ir paveicies!

     [+] [-]

, 2018-05-25 12:31, pirms 6 gadiem
Nav vēl redzēts turnīrs, kad varētu teikt: Aļonai ar izlozi ir ne/paveicies. Pilnīgi pajāt, kas tur nāk pretī. Izņēmums paliek zālājs, bet viņa cītīgi tam gatavojas, boksējoties.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-25 18:33, pirms 6 gadiem
Ak dies....nevienam nevarēja ienākt prātā arī tāda doma,ka konkrēti nav paveicies tieši Aļonas pretiniecēm ibio...jāspēlē tak pret čempioni!!!

     [+] [-]

, 2018-05-25 19:10, pirms 6 gadiem
Aļona pa gadu ir pieaugusi. Tīri mentāli un līdz 1/4F būtu jātiek neskatoties ne uz kādām Azarenkām. Pēdējā spēle pret Šarapovu kaut vai: jā zaudēja, bet šarene demonstrēja top10 tenisu. Tāpēc Bērziņ beidz vērtēt mūsējo par zemu.

     [+] [-]

, 2018-05-26 09:55, pirms 6 gadiem
Ja "tenisa eksperts" apgalvo, ka ar izlozi nav paveicies, tad šajā konkrētajā gadījumā jājautā - bet kas tad būtu uzskatāma par veiksmīgu izlozi??? Automātiska Rolland Garros 1.vietas saņemšana??? Tādas opcijas, cik zinu. GS turnīros nav.