Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova zaudē septiņos geimos pēc kārtas un atkal piekāpjas Halepai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova zaudē septiņos geimos pēc kārtas un atkal piekāpjas Halepai
Anastasija Sevastova
Foto: Sipa USA/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 16.) arvien nespēj atrisināt Rumānijas labākās tenisistes Simonas Halepas "mīklu", pasaules otrajai raketei zaudējot jau ceturto reizi pēc kārtas. Pēdējā neveiksme piedzīvota Sinsinati "Premier 5" turnīra 3. kārtas spēlē ar rezultātu 4:6, 3:6. Sevastova 1. setā bija vadībā ar 4:2, turpinājumā zaudējot septiņos geimos pēc kārtas un nespējot tikt atpakaļ mačā.

Sevastova zaudēja mača pirmajos divos geimos, deficītam rodoties Anastasijas tradicionālo problēmu dēļ, tiekoties ar labas aizsardzības īpašniecēm. Proti, Sevastovai trūka jaudīgu uzbrukumu lielos apjomos, bet pacietīga spēle ar dažādību, toties bez lieliem asumiem šajā spēles posmā un arī mača lielākajā daļā vēlamo rezultātu nedeva.

Latvijas tenisistei pēc tam izdevās četru geimu sērija, tai notiekot lielā mērā rumānietes kļūdu dēļ, jo Sevastovas spēlē uzbrukuma ziņā būtisku izmaiņu nebija, tagad tiekot sveikā cauri ar maigu tenisu. Halepai pēc izvirzīšanās vadībā ar 2:0 bija trīs geimi ar 2-3 kļūdām. Sevastova sestajā geimā labi saservēja un bija vadībā ar 4:2. Anastasija šajā setā pie vārda vairs netika, no Halepas pārņemot "kļūdu stafeti".

Sevastovai pārsvaru neizdevās nosargāt, jo Halepa pēkšņi sāka spēlēt ne vien agresīvāk, bet arī precīzāk un regulāri punktus krāja, kad Sevastova pēc Simonas dziļumā sistām bumbiņām gan piespiedu kārtā, gan netraucēta sita autā. Sevastovai seta otrajā pusē uzkrītoši neklausīja spēle ar "backhand", viņai astotajā geimā četri auti, rezultātam kļūstot 4:4.

Anastasijai aiznākamajā geimā pie rezultāta 4:5, 30:30 ļoti nepiemērotā brīdī dubultkļūda, ar to uzdāvinot Halepai setbumbu. Sevastova trāpīja labu pirmo servi, bet Halepa bumbiņu teicami atsita pa diagonāli ar "backhand". Sevastovai tāds sitiens neizdevās, bumbiņu raidot tīklā. Abām tenisistēm 1. setā sanāca četru pēc kārtas uzvarētu geimu sērija. Jēga no savas sērijas bija tikai Halepai.

Sevastova 2. seta ievadā vairākās izspēlēs darbojās ļoti agresīvi un nopelnīja divas breikbumbas (15:40). Abas izniekotas ar nepiespiestajām kļūdām. Viņa vispirms ļoti garu izspēli pabeidza ar "backhand" sitienu tīklā, bet pēc tam nolēma uzbrukt agri un izsita autā ar diagonālo "forehand". Halepa šī geima izskaņā un nākamajā geimā agresīvi uzbruka ar "forehand", dabūjot savu pirmo breika iespēju setā. Sevastovai "dropšots" tīklā. Halepa pēc tam nosargāja servi un bija vadībā ar 3:0.

Sevastova Halepas septiņu pēc kārtas uzvarēto geimu sēriju pārtrauca ar stabilu servēšanu ceturtajā geimā, bet pēc tam atguva breiku, kad Halepa atkal pēc izvirzīšanās vadibā ar breiku zaudēja koncentrēšanos. Simonai piektajā geimā trīs kļūdas, ar pēdējo, kas bija "dropšots" tīklā, noorganizējot Sevastovai trīs breikbumbas pēc kārtas. Anastasija izmantoja jau pirmo, spēcīgi uzsitot ar "forehand" pa līniju – 2:3.

No trenera Darena Keihila padomiem ļoti atkarīgā Halepa ātri saņēmās pēc viņa apmeklējuma, kas notika uzreiz pēc Simonas paviršā geima. Tūlīt neprecīzi nospēlēja Sevastova, kura sestajā geimā tika nobreikota "sausā", trīs no četriem punktiem zaudējot neveiksmīgu darbību rezultātā. Anastasijai divi sitieni autā, bet geima izskaņā pie 0:40 tik nekvalitatīvs saīsinātais sitiens, ka Halepa paspēja tikt klāt bumbiņai, izspēli precīzi pabeidzot pie tīkla.

Ar kārtējo "backhand" autu neizmantojot breikbumbu, Sevastova pēc septītā geima atkal bija iedzinējos ar trīs geimu deficītu – 2:5. Nākamajā geimā ar "backhand" sitienu autā breikbumbas izspēlē kļūdījās Halepa, kurai šī breikbumba bija mačbumbas vērtībā. Sevastova noturēja servi, liekot Halepai servēt par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Simona pēdējā geimā spēlēja ļoti piesardzīgi, aicinot Sevastovu uzbrukt, ko Anastasija arī darīja un nopelnīja breikbumbu. Sevastova kopš tā brīža maču pabeidza ar trim nepiespiestajām kļūdām pēc kārtas – divi "forehand" auti un beigās "dropšots" tīklā. Sevastovai šodien 36 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepa nebija īpaši labāka, sakrājot 28.

Statistika

RādītājsSevastovaHalepa
Eisi10
Dubultkļūdas14
1. serves precizitāte69%73%
Iegūtie punkti ar 1. servi24/4426/45
Iegūtie punkti ar 2. servi7/207/17
Tīri uzvarētās izspēles1415
Nepiespiestās kļūdas3628
Breikpunktu realizācija3/75/11
Visi iegūtie punkti6066

Sevastova Halepai zaudējusi jau četros mačos pēc kārtas, turklāt visos piekāpusies divu setu cīņās. Šodien bija pirmā reize šo četru maču laikā, kad Sevastova spēja kādā no setiem uzvarēt vairāk nekā trīs geimos. Anastasija pēc šodienas neveiksmes savstarpējos dueļos ir iedzinējos ar 3-5, visas trīs uzvaras gūstot savas pirmās karjeras laikā jeb tad, kad Halepa vēl nebija tikusi līdz elites līmenim. Sinsinati turnīra 3. kārtas sasniegšana Sevastovai dod 29 100 dolāru prēmiju un 105 punktus. Neskatoties uz to, reitingā nāksies atkāpties no šobrīd ieņemtās rekordpozīcijas, jo garām tiks amerikāniete Medisona Kīsa.

  +9 [+] [-]

, 2017-08-17 19:33, pirms 7 gadiem
Laba spēle un turnīrs kopumā, bet Halepa šodien bija ņemama. Nastja tam līdz galam nenoticēja.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-17 19:36, pirms 7 gadiem
Valdi, spēles vajag arī skatīties! Spēle pilnīgi līdzīga, abām bija līdzvērtīgas iespējas uzvarēt.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-17 19:41, pirms 7 gadiem
Katrai ir savas neērtās pretinieces un Sevastovai tāda ir Halepa. Un Sevastova vienkārši nav Halepas līmeņa spēlētāja bet vienu līmeni zemāk savā meistarībā. Tā nu tas ir.

  +8 [+] [-]

, 2017-08-17 19:43, pirms 7 gadiem
Valdi Bērziņ, gaidu turpinājumu rakstam. Pirmā rindkopa ož pēc tendenciozas nekompetences.
Sevastova ļoti labi cīnījās un demonstrēja ļoti baudāmu tenisu. Lai izdodas vienmēr šitā un vēl mazliet labāk! Cīņa bija daudz līdzīgāka nekā rezultāts. Un kurš te teica, ka Halepu var iztrenkāt un noklusēt? Skrēja un vilka bumbiņas laukā monstrāli.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-17 19:49, pirms 7 gadiem
Edvīns ar Valdi starā

  +3 [+] [-]

, 2017-08-17 19:56, pirms 7 gadiem
Paredzami.
Kāpēc nav spēles plāna, ja zinām, ka Simona būs pretī atkal un atkal. Kāpēc pupju augstuma bumba jāizvēlas atsist kā slaiss vai dropšots, pie tam tizls. Kāpēc slaisot laukuma vidū, ja Simona to vien tik gaida?
Uz gala līnijas bija ok. Gan temps, gan jauda. Kāpēc nepiespiest sevi pamocīties, ja tas nes augļus. Kāreiz būtu neordināri un Cahils padotos.
Nepiekrītu, ka bez bliešanas nevar uzvarēt, arī tam, ka Seva ir 2 stāvus zemāk meistarībā.

  +6 [+] [-]

, 2017-08-17 20:33, pirms 7 gadiem
un tomēr turnīrs labs, lai arī Halepu spēja Aļona novinnēt, Nastja pagaidām ir labāka. Jāgaida US Open, tad redzēsim kas ir kas

  +5 [+] [-]

, 2017-08-17 21:09, pirms 7 gadiem
Nastja spēlēja labi,ja būtu izcila tad uzvarētu.
Ņemot vērā to ,cik daudz ir pielikusi pēdējā gada laikā jāpriecājas par patreizējo stabilo un caurmērā augstvērtīgo sniegumu.To kas pietrūkst lai apspēlētu Simonu ,domāju, ka pati ļoti labi zin un starpzezonā pie saviem trūkumiem arī piestrādās.
Paldies par skaistajām spēlēm!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-17 23:22, pirms 7 gadiem
Likumsakarīgi.... Sevastova savu maksimumu sasniegusi... ja noturēsies tādā līmenī tas ir maksimums... ar tādu tenisu(Es runāju tieši par stilu, kurš ir Sevastovai) nevar uzvarēdz nedz vislielākos turnīrus, nedz pat spēles pret tādām tenisistēm kā Viljamsas (ja nu vienīgi Viljamai galīgi neiet, bet Sevastovai viss iet uz 100 %)... protams tāpat malacis, ka ir tur, kur ir, un tas ir sasniegums.... bet sapņot kaut ko vairāk nevar, tas ir 100 %... atšķirībā no Ostapenko.... kurai redz, ka ir kur augt un augt vēl.... par stabilitāti protams grūti runāt, kura stabilāka.... bet vismaz, kad Ostapneko ir lieliskā formā, vinja var uzveikt jebkuru pretinieci, un izcīnīt jebkuru titulu.... atšķirībā no Sevastovas.... Bet kopumā prieks par meitenēm, ka ir pasaulē abas top 20, kas ir lielisks panākums Latvijai

     [+] [-]

, 2017-08-18 10:29, pirms 7 gadiem
Nastjai labs turnīrs, bet Halepa ir cita līmeņa spēlētāja. Kad spēle iet līdzīgi, vai pat 1.setā halepa bija iedzinējos tas jau neko vēl nenozīmē.
Parasti jau spēcīgākais spēlētājs izšķirošos brīžos pieliek un visbiežāk arī uzvar.