Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko "French Open" finālā spēkosies ar galveno favorīti Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko "French Open" finālā spēkosies ar galveno favorīti Halepu
Aļona Ostapenko
Foto: AP/Scanpix

Šodien plkst. 16:00 Parīzē notiks Latvijas tenisa vēsturē nozīmīgākā spēle, kad Aļona Ostapenko "French Open" finālā sacentīsies ar Rumānijas labāko tenisisti Simonu Halepu. Spēles tiešraide LTV7.

Ostapenko ierodas uz tenisa galvenās skatuves

Redzot Ostapenko talantu, viņas tikšana līdz "French Open" finālam nav liels pārsteigums, jo no Aļonas lielas lietas tika gaidītas jau kopš junioru laikiem, turklāt šogad uz māla spēlēts ļoti labi, un Parīzē pārsvarā bijušas parocīgas pretinieces. Jau tīnes vecumā tikšana līdz trim WTA fināliem, ieskaitot divus "Premier" līmenī, ir apliecinājums laba līmeņa tenisam viņas īpašumā, turklāt Ostapenko ir izteikti dominējoša spēle. Proti, viņa mačos uzvar pašas spēkiem, nevis dzīvo no pretinieču kļūdām.

"French Open" fināla sakarā vienīgais pārsteigums ir tas, ka Aļonas lielais "Grand Slam" izrāviens vispirms noticis māla turnīrā (māls viņai segumu ērtuma sarakstā atrodas pēdējā vietā), nevis uz Vimbldonas zālāja vai kādā no diviem "hard" seguma "major" turnīriem Melburnā un Ņujorkā.

Parīzē notikušajam "sprādzienam" bija ļoti labas iespējas rasties jau janvārī Melburnā, kur Ostapenko 3. kārtā pēdējā setā bija vadībā ar 5:2 pret Karolīnu Pliškovu, taču divreiz nespēja izservēt maču un piedzīvoja ļoti sāpīgu neveiksmi. Uzvarot čehu spēlētāju, Ostapenko atvērtos līdzens ceļš uz pusfinālu – Darja Gavrilova 4. kārtā un Mirjana Lučiča-Baroni (viņa šogad jau divreiz uzveikta) ceturtdaļfinālā Aļonai noteikti būtu uzvaramas pretinieces, bet pusfinālā pretī stātos pasaules labākā spēlētāja Serēna Viljamsa.

Ostapenko junioru laikā un profesionālās karjeras pirmsākumos ITF līmenī uz māla bija labi rezultāti, bet pirms šīs sezonas viņa WTA līmenī bija uzvarējusi tikai divās spēlēs. Šogad viņa uz māla jau uzvarējusi 15 spēlēs pamatturnīros, kā arī guvusi vēl piecus panākumus kvalifikācijas mačos "Premier" līmeņa turnīros Štutgartē un Romā.

Lielu lomu Aļonas māla rezultātu progresā spēlējusi Anabela Medina Garigesa. Karjeru oficiāli nebeigusī spāniete, kura vēl cer uzspēlēt dubultspēles, uzvarējusi 10 WTA vienspēļu turnīros uz šī seguma, tāpēc ļoti labi zina, kas nepieciešams panākumu gūšanai māla sacensībās.

Tiesa, Ostapenko nav kļuvusi par tipisku māla spēlētāju, proti, nespēlē šim segumam raksturīgu tenisu, bet ļoti produktīvi nostartējusi ar savu ātrajiem segumiem daudz piemērotāko spēli. Ostapenko turpina spēlēt ļoti agresīvi un spēcīgi, neielaižoties garo izspēļu tenisā. Būtiskākais jauninājums viņas spēlē tagad ir regulāra došanās pie tīkla – teniss, kas ļauj izspēles pabeigt ātrāk, kā tas Aļonai patīk. Māla sezonas veiksmes stāstā lielu lomu spēlējuši ātrie segumi Čārlstonā (zaļais māls pamatā ir ātrs – neatkarīgi no atrašanās vietas), kur viņa arī tika līdz finālam, un Parīzē, kur Aļonai, pēc pašas teiktā, ir patīkams māla ātrums.

Halepai milzīgs spiediens

Kad kļuva zināms, ka šogad Parīzē grūtniecības dēļ nevarēs spēlēt Serēna Viljamsa un apdalītā Marija Šarapova (nedabūja "wild card"), kā arī sliktā formā ir citas elites spēlētājas, ieskaitot pagājušā gada čempioni Garbinji Mugurusu un pasaules pirmo raketi Andželiki Kerberi, Halepa kļuva par "French Open" galveno favorīti. Lieliskie rezultāti pēdējos divos turnīros pirms ierašanās Parīzē – tituls Madridē un 2. vieta Romā – vēl vairāk nostiprināja Halepas kā galvenās favorītes statusu.

Ņemot vērā to, ka māls ir Halepas mīļākais segums, viņa pretendentu pulkā Parīzē bija arī iepriekš un pat vienreiz tika līdz finālam (2014. gadā pārāk spēcīga bija Šarapova), taču šoreiz viņa iepriekš minēto iemeslu dēļ kļuva par pirmo favorīti. Spiediens uz Halepu ir bijis jau kopš turnīra sākuma, turklāt šoreiz viņai ir divkārša uztraukuma deva, jo panākums šodien gaidāmajā finālā viņai ļautu nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – iegūt pirmo "Grand Slam" titulu un arī kļūt par ranga līderi. Iespējas aizsniegties līdz 1. vietai viņai, domājams, vēl būs, toties tik labas iespējas tikt pie "Grand Slam" trofejas, gan var vairs nebūt.

Ceļš uz finālu

R.Ostapenko pretinieceRezultātsR.Halepas pretinieceRezultāts
1.Luisa Čiriko (#128)4:6 6:3 6:21.Jana Čepelova (#89)6:3 6:2
2.Monika Puiga (#41)6:3 6:22.Tatjana Marija (#102)6:4 6:3
3.Ļesja Curenko (#42)6:1 6:43.Darja Kasatkina (#28)6:0 7:5
4.Samanta Stousura (#22)2:6 6:2 6:44.Karla Suaresa Navarro (#23)6:1 6:1
¼Karolīna Vozņacki (#12)4:6 6:2 6:2¼Eļina Svitoļina (#6)3:6 7:6(6) 6:0
½Timeja Bačinskī (#31)7:6(4) 3:6 6:3½Karolīna Pliškova (#3)6:4 3:6 6:3

Ostapenko četrās no sešām cīņām uzvarējusi trīs setu mačos, turklāt trīs reizes spējusi atspēlēties un uzvarēt pēc neveiksmes 1. setā. Līdz šim Ostapenko ar tādām cīnītājas spējām WTA sacensībās nebija izcēlusies. Lielākais uzvarēto trīs setu maču skaits vienā turnīrā bija divi. Tikpat daudz viena turnīra ietvaros arī tādu spēļu, kurās gūts panākums pēc zaudēta 1. seta.

Halepa ļoti viegli izspēlēja pirmos četrus mačus, visos uzvarot ar 2-0. Šajā posmā problemātiskākais bija mačs pret Darju Kasatkinu, kad Halepai 2. setā nācās atspēlēt vairākas setbumbas. Sākot ar ceturtdaļfinālu, Halepai parādījās lielākas grūtības, abās nākamajās spēlēs uzvarot ar 3. seta palīdzību. Halepa bija ļoti, ļoti tuvu tam, lai izstātos ceturtdaļfinālā pret Eļinu Svitoļinu, taču Ukrainas tenisiste izsēja milzīgu pārsvaru – 6:3, 5:1. Halepa tās cīņas 2. seta taibreikā arī atspēlēja vienu mačbumbu.

Ostapenko pret Halepu spēlēt vieglāk nekā pret Bačinskī

Vērtējot pretinieces spēlēto tenisu, Ostapenko grūtākais mačs šajā turnīrā ir jau aiz muguras. Runa ir par pusfināla cīņu pret Timeju Bačinskī, kad Aļonai patiešām klājās ļoti grūti, taču viņa nesalūza mačā, kuru pirms dažiem mēnešiem būtu atlaidusi. Halepai nav tik lielas dažādības kā Bačinskī, Simona spēlē būtībā vienkāršu tenisu.

Lai arī Ostapenko ar Halepu nav tikusies, var viegli iztēloties, kā abu spēlētais teniss izskatītos uz pretinieces spēles fona un kā vienai izdotos ierobežot/uzspiest sāncensei savu tenisu. No Aļonas šajā turnīrā uzvarētajām pretiniecēm Halepa spēles ziņā vislīdzīgākā ir Karolīnai Vozņacki, pret kuru Aļonai tagad ir iespaidīga 4-0 bilance.

Halepai ir ļoti laba aizsardzība, turklāt viņai uz māla ir laba kustēšanās, kas šim segumam ir ļoti specifiska. Tāpat kā Vozņacki, arī Halepa sit vienkāršus sitienus – tādus, kas Aļonai nespēj radīt lielas grūtības. Piemēram, Bačinskī vairāk iegrieza bumbiņas, izmantoja "slaisus" un saīsinātos sitienus. Arī Halepas arsenālā ir tādi ieroči, taču tiek izmantoti ļoti reti. Lielākā atšķirība starp Vozņacki un Halepu ir tā, ka rumānietei ir spēcīgāks uzbrukums.

Halepa nejūtas komfortabli spēlē pie tīkla – tas ir vēl viens pluss Ostapenko, jo gala līnijas tenisā, kurā pretiniece nedod daudz "sarežģītu" bumbiņu, Aļona jūtas kā zivs ūdenī. Halepai vājākais sitiens ir "forehand", tāpēc Ostapenko jācenšas uzspiest "forehand" sitienu apmaiņas, it īpaši pa diagonāli. Šis sitiens viņai šī turnīra laikā ir bijis labā līmenī. No "backhand" puses Halepa ir bīstamāka, viņai no kreisās puses patīk sist pa līniju.

Finālā daudz kas būs atkarīgs no divām lietām. Pirmkārt, kā Ostapenko jutīsies savā pirmajā "Grand Slam" finālā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā viņa neizrādīja lielas uztraukuma pazīmes, lai gan vēlāk atzina, ka pusfināla 2. setā bija neliels uztraukums. Garantiju, ka drošs būs arī fināls, protams, nav.

Netrūkst gadījumu, kad tenisistes savā pirmajā "Grand Slam" finālā "sasalst" un vienkārši nespēj nospēlēt pat apmierinošā līmenī, turklāt tas var gadīties arī mačos pret spēlētājām, kuras iepriekš vairākas reizes uzvarētas vai ir parocīgas tenisistes. Salīdzinoši nesens piemērs – Sabīne Liziki 2013. gadā Vimbldonas finālā ar 1:6, 4:6 zaudēja Marionai Bartoli, kuru bija uzveikusi trīs reizes pēc kārtas, ieskaitot divus gadus agrāk Vimbldonas ceturtdaļfinālā.

Otrkārt – Halepas izvēlētā taktika. Pusfinālā pret Pliškovu viņa mača lielāko daļu nospēlēja ļoti pasīvi (viņa var spēlēt arī agresīvi), ļaujot čehietei diktēt spēli. Tādā tenisā viss bija atkarīgs no Karolīnas uzbrukuma precizitātes. Kvalitatīvi viņai izdevās nospēlēt tikai vienā setā, kurā viņa arī uzvarēja. Parējos divos zaudētājos kļūdu bija pārāk daudz. Ja Halepa ar tādu pašu taktiku izies uz finālu, Ostapenko var viņu uzvarēt, jo šis būs tieši tāds mačs, kurā viss atkarīgs no pašas – trāpi laukumā vai ne. Ar Ostapenko spēcīgajiem sitieniem ir problēmas pat pasaules labākajām aizsardzības spēlētājām. Ja Simona spēlēs agresīvāk, Ostapenko uzdevums var sarežģīties.

Ostapenko finālos spēlējusi slikti, Halepa – grūti uzvarama

Ostapenko vienspēļu finālos vēl nav uzvarējusi, zaudējot visus trīs. Bēdīgākais šajos finālos ir bijis nevis rezultāts, bet gan parādītā spēle. Aļona savā pirmajā finālā 2015. gada oktobrī Kvebekā gandrīz neko nespēja izdarīt pret Anniku Beku (2:6, 2:6), kura iepriekšējo trīs mēnešu laikā bija uzvarēta divas reizes.

Nākamais fināls Ostapenko bija 2016. gada februārī Dohā, kur ar 6:1, 4:6, 4:6 zaudēts Karlai Suaresai Navarro. Aļona Spānijas tenisisti iepriekšējā mačā sagrāva ar 6:2, 6:0. Jā, tas notika Vimbldonā uz zālāja – seguma, kas Suaresai Navarro nav patīkams, taču arī Dohas finālu Ostapenko sāka graujoši. Aļona 3. setā bija vadībā ar breiku, bet pārsvaru noturēt neizdevās. Suaresa Navarro toreiz uzvarēja ar lielākas pieredzes palīdzību, garajās izspēlēs nogurdinot Ostapenko un piespiežot viņu daudz kļūdīties.

Visbeidzot trešais fināls bija šogad aprīlī Čārlstonā, kur Ostapenko bezcerīgi ar 3:6, 1:6 kapitulēja Kasatkinai, pret kuru viņai pirms mača bija 2-0 bilance. Šoreiz nelāgu lomu nospēlēja Ostapenko sekmes dubultspēlēs. Viņa iepriekšējā dienā spēlēja ne tikai vienspēļu pusfinālu, bet arī dubultspēļu pusfinālu, turklāt tas tika aizvadīts vēlu vakarā. Nākamajā dienā vienspēļu finālā viņai pietrūka enerģijas, lai varētu pacietīgi nospēlēt pret Kasatkinas primitīvo, taču tajā pašā laikā efektīvo tenisu. Daša gandrīz to vien darīja, kā deva Ostapenko iegrieztās bumbiņas, bet Aļona sita autos un tīklā.

Halepai finālos ir 15-9 bilance, turklāt arī viņa zaudēja karjeras pirmos trīs finālus. Neskaitot pirmos divus finālus, kad viņa, pati vēl nebūdama elites līmeņa spēlētāja, 2010. gadā Fesā zaudēja 67. raketei Ivetai Benešovai un nākamajā gadā tajā pašā turnīrā finālā piekāpās 94. vietā bijušajai Albertai Brianti, Halepa kopš sava pašreizējā līmeņa sasniegšanas finālos zaudējusi tikai Top 20 spēlētājām!

Viņa divreiz piekāpusies Šarapovai – 2014. gadā gan Madridē, gan "French Open" (4:6, 7:6(5), 4:6), divreiz arī Serēnai Viljamsai, bet vienreiz Agņeškai Radvaņskai, Belindai Benčičai un Eļinai Svitoļinai. Jāatzīmē, ka 2015. gadā Toronto zaudētajā finālā viņa pret Benčiču un šogad neveiksmīgajā Romas finālā pret Svitoļinu Halepai bija savainojumi. Kanādā notikušajā finālā viņa izstājās pēdējā setā, bet pagājušajā mēnesī Itālijā finālu nospēlēja līdz galam, lai gan viņai iespēju uzvarēt nebija.

Ostapenko zaudējusi visus četrus mačus pret Top 5 spēlētājām. Viņa pērn Romā piekāpās Garbinjei Mugurusai (#4) un Ņūheivenā zaudēja Agņeškai Radvaņskai (#4), bet šogad "Australian Open" izlaida uzvaru pret Pliškovu (#5) un Indianvelsā atzina Dominikas Cibulkovas (#5) pārākumu. Ostapenko karjeras lielākā uzvara kopš 2016. gada februāra ir 8. raketes Petras Kvitovas uzveikšana Dohā.

Pirmais tituls "Grand Slam" turnīrā – ļoti reta parādība

Ostapenko uzvara šodienas finālā nozīmētu pirmo titulu iegūt "Grand Slam" līmenī. Sieviešu konkurencē pēdējā ar tādu panākumu ir ASV tenisiste Barbara Džordana, kura 1979. gadā uzvarēja "Australian Open". Iepriekšējā gadā pirmo titulu ar uzvaru "Australian Open" ieguva Austrālijas tenisiste Kristīna O'Nīla.

Tikmēr vīriešu sacensībās pēdējais tādā veidā izcēlās brazīlietis Gustavu Kuertēns, kurš 1997. gadā uzvarēja "French Open". Interesanti, ka Kuertēns pirmo no saviem trim "French Open" tituliem ieguva 1997. gada 8. jūnijā – dienā, kad piedzima Ostapenko.

Ostapenko un Halepas profilu salīdzinājums

OstapenkoKategorijaHalepa
20Vecums25
1.78 mAugums1.68 m
47.Rangā4.
-Vienspēļu tituli15
10-7Grand Slam bilance54-27
6-1French Open bilance17-7
23-11Sezonas bilance24-6
49-41Karjeras bilance260-129
15-4Sezonas māla bilance18-2
17-8Karjeras māla bilance93-38
4-4Sezonas taibreiki3-2
12-7Karjeras taibreiki29-43
17-16Karjeras 3-setu mači75-50

Piezīme: iekļauta tikai "Grand Slam", olimpisko spēļu un WTA pamatturnīru statistika.

1 2 65 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 08:18, pirms 7 gadiem
Veiksmi un vairak veiksmi, papetiju rumāni, tā neko, būs grūti
Slēpts komentārs: anguss

  +3 [+] [-]

, 2017-06-10 08:39, pirms 7 gadiem
anguss rakstīja: Bāc, izbeidziet, nav viņa Aļona !!!! Jeļena !
Tu jau arī neesi anguss!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-10 08:45, pirms 7 gadiem
Aļonai galvenais nepārdegt un ir īstais brīdis lauzt visas vecās tradīcijas. Cilvēkiem patīk sensācijas un daudzi ir viņas pusē, turklāt simpātijas turnīra laikā ārkārtīgi augušas
Slēpts komentārs: snauks

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 09:08, pirms 7 gadiem
Biruta Ostapenko

     [+] [-]

, 2017-06-10 09:10, pirms 7 gadiem
Butu labi ja pliskova butu uzlikusi nu kaut 500000, savadak bezjedzigi dir*ana.

Katra zina mes ticam ka te var viss notikt, Latvijas sporta draugi un es domaju lielalaka dala tenisa pasaules cilveku bus par Tevi!!!

Sagada vel 1 parsteigumu, lai veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 09:15, pirms 7 gadiem
Vieviigais ko vareetu tipo paluugt no Latvijas tenisa federaacijas,pat valdiidas-lai Alonai bez nekadaam juridiskaam probleemam vaardu nomainiitu...Ja nekluudos Vinaipasai labaak patiik Alona...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 09:38, pirms 7 gadiem
dainis_kalbergs_1806945726297462 rakstīja: Vieviigais ko vareetu tipo paluugt no Latvijas tenisa federaacijas,pat valdiidas-lai Alonai bez nekadaam juridiskaam probleemam vaardu nomainiitu...Ja nekluudos Vinaipasai labaak patiik Alona...
Viņa pati vienreiz teica, ka tam ir visādi juridiskie šķēršļi, ja nemaldos, ieskaitot sportista licences utt., tāpēc to nedarīšot.

  -4 [+] [-]

, 2017-06-10 09:43, pirms 7 gadiem
Aļona ies uz uzvaru nav šaubu.
Tā jau tas ir Latvijas sporta otrs lielākais panākums aiz EURO2004.
Tā kā brīnums jau ir noticis.

Vēl viens neskādētu : )

  -1 [+] [-]

, 2017-06-10 10:45, pirms 7 gadiem
Jeļona Ostapenko

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 10:53, pirms 7 gadiem
cerams ka Aļonka nepārdegs. tomēr tik jauna un tik liels notikums, grand slam fināls

     [+] [-]

, 2017-06-10 10:57, pirms 7 gadiem
Aljona uzvarees!
16:00 pa LTV

  +3 [+] [-]

, 2017-06-10 10:58, pirms 7 gadiem
Cerams, ka Jurītis uz turnīra noslēgumu lidos par savu naudu, nevis kārtējo reizi tērēs federācijas naudu!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 11:08, pirms 7 gadiem
Tā teksta teikums un doma - Ostapenko būs vieglāk spēlēt pret Halepu nekā bija pret Bačinskī gan ir pamatīga liešana. Bačinskī nebija izteikta favorīte mačā pret Aļonu. Halepa - būs. Pretēji var domāt tikai patriotiski noskaņoti muļķīši un vientieši - ka Halepa nav favorīte, šodien būs vieglāk kā iepriekšējā spēlē un Aļona viegli paņems. Un Halepa pie tam ir tempa spēlētāja un cīnītāja līdz pēdējai bumbiņai. Un Halepa arī turpinās cīnīties ja viņai rezultāts nebūs labvēlīgs vai būs zaudēts sets - to varēja kaut vai redzēt viņas mačā ar Svitoļinu kad viņa faktiski uzvarēja jau zaudētu maču, jo bija 3-6, 1-5. Ceru uz vienkārši labu spēli no Aļonas puses un ka liks Halepai pasvīst un nervozēt. Par Latviju un Aļonu Ostapenko.

     [+] [-]

, 2017-06-10 11:11, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Tā teksta teikums un doma - Ostapenko būs vieglāk spēlēt pret Halepu nekā bija pret Bačinskī gan ir pamatīga liešana. Bačinskī nebija izteikta favorīte mačā pret Aļonu. Halepa - būs. Pretēji var domāt tikai patriotiski noskaņoti muļķīši un vientieši - ka Halepa nav favorīte, šodien būs vieglāk kā iepriekšējā spēlē un Aļona viegli paņems. Un Halepa pie tam ir tempa spēlētāja un cīnītāja līdz pēdējai bumbiņai. Ceru uz vienkārši labu spēli no Aļonas puses un ka liks Halepai pasvīst un nervozēt. Par Latviju un Aļonu Ostapenko.
drīzāk būs spēle, kas ir fināla cienīga. vismaz ne 6-1 6-0, bet varbūt pat 3 seti. Un nebūs svarīgi vai Aļona uzvarēs vai nē. Sevi viņa ir pieteikusi un sezona ir tikai pusē, vēl priekšā 2 GS. Cerams pēc šī turnīra viņai ne'bus tāds atslābums kā Nastjai pēc US Open

  -4 [+] [-]

, 2017-06-10 11:17, pirms 7 gadiem
Es ceru ka vienkārši nebūs Aļonas sagrāve. Kaut ko uz 6-1, 6-2 pusi es negribētu redzēt. Tas nebūtu RG fināla cienīgi. Tas nav tas ko visi tenisa cienītāji gaida no GS turnīra fināla. Jāsaprot ka šo spēli translēs un vēros visa pasaule un tai būs miljonu auditorija. Tas nebūs skeletona pasaules kausa posms vai kamaniņas. Auditorijas ziņā tas ir kas daudz vairāk.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 11:21, pirms 7 gadiem
Un neatkarīgi no fināla rezultāta Aļona jau ir Latvijas nacionālā varone un gada sportiste 2017. Tas ir lielākais panākums Latvijas tenisa vēsturē vispār.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-10 12:33, pirms 7 gadiem
forši, ka toshopa krievenes pat tuvumā nav finālam!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 12:36, pirms 7 gadiem
Runčuks rakstīja: forši, ka toshopa krievenes pat tuvumā nav finālam!
Maldies, Viņš Aļonu Ostapenko uzskata par Krievijas krieveni. Latviešiem vispār esot lūzeru gēns iekšā, tāpēc tie finālos nekad nevarot spēlēt jau pēc pašas definīcijas.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-10 12:45, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Maldies, Viņš Aļonu Ostapenko uzskata par Krievijas krieveni. Latviešiem vispār esot lūzeru gēns iekšā, tāpēc tie finālos nekad nevarot spēlēt jau pēc pašas definīcijas.
lasīju viņa murgus... tas, ka viņs pats ir nožēlojams neintegrēts krievs nenozīmē, ka Aļonai (simpātiska, integrēta, patriotiska latviete) ir kāda saistībaar to marginālo, bezidentitātes lūzeru...

     [+] [-]

, 2017-06-10 12:54, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Aļona ies uz uzvaru nav šaubu.
Tā jau tas ir Latvijas sporta otrs lielākais panākums aiz EURO2004.
Tā kā brīnums jau ir noticis.

Vēl viens neskādētu : )
Nepārspīlē ar to EURO2004. Vai tiešām tikšana eiropas TOP16, vieni gūti vārti, neizšķirts ir tas lielākais panākums LV sportā? Nez vai kāds pasaulē, izņemot LV, to vispār atceras.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-10 12:58, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es ceru ka vienkārši nebūs Aļonas sagrāve. Kaut ko uz 6-1, 6-2 pusi es negribētu redzēt. Tas nebūtu RG fināla cienīgi. Tas nav tas ko visi tenisa cienītāji gaida no GS turnīra fināla. Jāsaprot ka šo spēli translēs un vēros visa pasaule un tai būs miljonu auditorija. Tas nebūs skeletona pasaules kausa posms vai kamaniņas. Auditorijas ziņā tas ir kas daudz vairāk.
Neesi Nameja radinieks?

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 13:03, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Neesi Nameja radinieks?
Es nenolieku Aļonu, nekādā gadījumā. Bet man ir bažas ka tāda grandioza turnīra grandiozā finālā jaunais meitēns varētu arī psiholoģiski pārdegt - tas taču ir viegli saprotams. Es to negribu. Vienkārši izteicu savas bažas.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-10 13:12, pirms 7 gadiem
Labi, okay 2004. gada futbols Portugālē, mačs ar Zviedriju, Turciju, pēc tam Vāciju - nu bija tas grandiozi priekš mazās Latvijas. Bet šis ir lielākais, grandiozākais notikums Latvijas sporta dzīvē pēc šī 2004. gada - es tā domāju. Un pašreizējā situācijā Latvijas futbols ir dziļā krīzē un d*rsā. Vakardienas spēli arī īpaši negribās atcerēties kā arī Starkova preses konferenci tīrā un nevainojamā krievu valodā.

     [+] [-]

, 2017-06-10 13:14, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es nenolieku Aļonu, nekādā gadījumā. Bet man ir bažas ka tāda grandioza turnīra grandiozā finālā jaunais meitēns varētu arī psiholoģiski pārdegt - tas taču ir viegli saprotams. Es to negribu. Vienkārši izteicu savas bažas.
Namejs jau arī parasti nenoliek, tikai īd, kritizē un noraksta visu jau pirms kas ir sācies...līdzīgi kā tu.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-10 13:16, pirms 7 gadiem
Vēl grandiozi bija kad latviešu basketbola sieviešu izlase tika uz Olimpiskajām spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-10 13:21, pirms 7 gadiem
Ceram uz panākumu, viņa to ir pelnījusi!!!

  -3 [+] [-]

, 2017-06-10 13:21, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Namejs jau arī parasti nenoliek, tikai īd, kritizē un noraksta visu jau pirms kas ir sācies...līdzīgi kā tu.
Es nenorakstu - es mēģinu skatīties objektīvi uz lietām, bez patriotiskas jūsmas ja tas neatbilst reālajiem spēku samēriem. Sieviešu tenisā viss ir iespējams, vienmēr, - ja nebūtu - tad Aļonas vispār finālā nebūtu - viņa ir neizsētā. Neviens pirms turnīra neteica ka viņa spēlēs RG finālā. Halepa nav no dzelzs. Viņa var zaudēt, Svitoļinai jau gandrīz zaudēja un finālā varēja nemaz nebūt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-06-10 13:55, pirms 7 gadiem
Ticu, ka uzvarēs. Halepa arī nav nekāda Viljamsa, turklāt, lai ir nolādēta par krūšu samazināšanas operāciju.

  -1 [+] [-]

, 2017-06-10 13:57, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Es ceru ka vienkārši nebūs Aļonas sagrāve. Kaut ko uz 6-1, 6-2 pusi es negribētu redzēt. Tas nebūtu RG fināla cienīgi. Tas nav tas ko visi tenisa cienītāji gaida no GS turnīra fināla. Jāsaprot ka šo spēli translēs un vēros visa pasaule un tai būs miljonu auditorija. Tas nebūs skeletona pasaules kausa posms vai kamaniņas. Auditorijas ziņā tas ir kas daudz vairāk.
Kamaniņas skatās tikai Latvijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-10 13:57, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Straume atkal sacepies, viss spams dabū turēt spiedienu.
A tu pirms tāda mača un fināla nebūtu uzvilcies? Ja es skatos tenisu jau no kādu 5 gadu vecuma? Sevišķi sieviešu tenisu. Pirmoreiz Latvijas sportiste tādā finālā. Johaidī ...
1 2 65 komentāri